valletta

Maltese en Siciliaanse pracht

Het mooiste van twee eilanden

10 Dagen - 9 Nachten

In deze beleefreis combineren we cultuur en geschiedenis met zowel natuur als ontspanning. Het beste van 2 prachtige eilanden verborgen in de Middellandse Zee.

Start in Sicilië en flaneer in Taormina langs de boetiekjes en bars, terwijl de wirwar van straatjes rond de Corso Umberto je uitnodigen om gezellig te verdwalen. Vanuit het gekende Griekse theater heb je een adembenemend zicht op de kustlijn én op de majestueuze Etna. Wie de top van deze vulkaan bereikt, wordt getrakteerd op duizelingwekkende panorama’s en een fantastisch natuurspektakel. Bezoek de barokstad Noto met zijn prachtige kathedraal, zijn gezellige pleintjes en de versierde balkons in de ‘Via Corrado Nicolaci’ en natuurlijk Syracuse met zijn historisch centrum dat gelegen is op het schiereilandje Ortigia. Maak de overtocht naar Malta en maak kennis met de versterkte stad Mdina, de Megalitische tempels van Hgar Qim,  de indrukwekkende hoofdstad Valletta en het weidse uitzicht vanop de Dingli kliffen.

Deze beleefreis wordt bovendien doorspekt met een lokale keuken van pure ingrediënten en lokale gerechten om duimen en vingers van af te likken.

Dag 1: Taormina

Rechtstreekse vlucht naar Catania en ophalen van de huurwagen aan de luchthaven van Catania. Op naar Taormina, je in of dichtbij het centrum logeert.

Dag 2: Ontdek Taormina

Je kan uitrusten of genieten van het toeristische plaatsje. Ontdek het bruisend klein stadje Taormina door te verdwalen in de vele gezellige straatjes. Vanuit het gekende Griekse theater, midden in Taormina, heb je een adembenemend zicht op de kustlijn én op Europa’s grootste actieve vulkaan: de majestueuze Etna met mooie witte sneeuwkraag en vaak met sierlijke witte rookpluim.

Dag 3: Daguitstappen naar de Etna en/of Catania

Europa’s grootste actieve vulkaan verwacht je. Neem de kabellift in Piano Provenza of in Sapienza en ontdek de Etna met jeep en gids of boek via Caractère een volledig begeleide Etna ervaring met wijndegustatie op de flank van deze actieve vulkaan. Wie de top bereikt, wordt getrakteerd op duizelingwekkende panorama’s en een fantastisch natuurspektakel. Of bezoek Catania met haar Piazza del Duomo, winkels, groenten- en fruitmarkten en nog veel meer.

Dag 4: Noto/ Syracuse

Noto is een barokjuweeltje: niet te missen zijn de prachtige kathedraal, de oergezellige pleintjes en de versierde balkons in de 'Via Corrado Nicolaci'. Of rijd door naar Syracuse en bezoek deze archeologische parel, met haar amfitheater uit de 5de eeuw v.Chr., haar eeuwenoude 'latomie' (steengroeven), en haar schiereilandje Ortigia, waar de tijd stil is blijven staan.

Dag 5: Modica/ Ragusa

Wie niet genoeg kan krijgen van de barok, kan verder doorrijden naar Modica (op ± 38km van Noto), gelegen in een smalle vallei met enkele mooie barokgebouwen, en naar Ragusa (op ± 15km van Modica), met de schitterende San Giorgiokerk in het oude stadsdeel.

Dag 6: Caltagirone/ Villa Romana del Casale

Bezoek Caltagirone, de eeuwenoude Villa Romana del Casale die pronkt op de Unesco Werelderfgoed lijst of geniet van een dagje aan het zwembad.

Dag 7: Vertrek naar Malta + stadbezoek

Inleveren van de huurwagen aan de haven van Pozzallo om vervolgens de ferry naar Valletta te nemen. Er zijn ook dagelijks vluchten vanuit Catania naar Valletta. Valletta, de hoofdstad van Malta, is net een openluchtmuseum. Het straatbeeld kenmerkt zich door historische gebouwen, met kleurrijke deuren en balkons en steile maar charmante steegjes. Valletta wordt omlijst door torenhoge vestingmuren met mooie parken en zonnige terrassen, maar je vindt er ook indrukwekkende kerken en tal van musea. Valletta oogt typisch Zuid-Europees en is een compacte stad die je perfect te voet kunt ontdekken.

Dag 8: Mdina – Rabat – Mosta – Dingli kliffen

De eeuwenoude steden Mdina, Rabat en Mosta zijn zeker een bezoek waard. De voormalige hoofdstad van Malta,Mdina torent hoog boven het omringende landschap en domineert de volledige omgeving. Je ontdekt de ‘stille’ stad het best door gewoon te verdwalen in de kleine straatjes. Vergeet ook zeker het kleine broertje Rabat niet te bezoeken dat zich aan de voeten van Mdina uitstrekt. Je loopt er te voet naar toe vanuit Mdina. Ook de Dom van Mosta mag je zeker niet missen, deze publiekstrekker is een stop meer dan waard. Uitwaaien doe je op de Dingli Cliffs, een twaalf kilometer lange natuurlijke muur van rotsen langs de zuidkust van Malta. De gemiddeld 220m hoge kliffen zien er bijzonder indrukwekkend uit en bieden een spectaculair zicht over zee.Vanaf deze kliffen zie je zelfs het onbewoonde eilandje Filfa liggen.

Dag 9: Het zuiden van Malta: Tarxien tempels – Marsaxlokk – Blue Grotto

We starten de dag met één van de beroemdste en populairste hoogtepunten van het eiland: de Blauwe grot. Een grottenstelsel dat bestaat uit 6 grotkamers waarvan de Blauwe grot het meest indrukwekkend is. De Blauwe Grot wordt blauw genoemd vanwege de opvallende kleur blauw van het zeewater en de blauwe gloed aan de binnenkant van de grotten. In de ochtend als de zon op het zeewater schijnt, weerkaatst de grot dit fluorescerende licht op de zee. Het zeewater krijgt mooie blauwtinten van licht- tot donkerblauw. Nadien ga je richting Marsaxlokk, een traditioneel vissersdorp gekend om zijn kleurrijke bootjes die in de haven ronddobberen. Maar wat deze plek echt uniek maakt is de dagelijkse markt in de haven. Marsaxlokk is dé belangrijkste vissershaven van Malta en de meeste visvan het eiland wordt hier door de vissers aan wal gebracht en verhandeld. Vergeet daarom zeker niet te lunchen in één van de uitstekende visrestaurants, verser ga je de vis niet vinden. We eindigen de dag met een bezoek aan de De Tarxien tempels, 4 megalithische heiligdommen die gebouwd werden tussen 3600 en  2500 v.C.  en tot het UNESCO Werelderfgoed behoren.

Dag 10: bezoek aan ‘De 3 steden’

Vanuit Valletta neem je de watertaxi en steek je de Grand Harbour over naar de 3 steden, de verzamelnaam voor de 3 versterkte nederzettingen van Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Ze worden veel minder bezocht dan Valletta zelf, maar bieden een fascinerende blijk op het authentieke Maltese leven en de lange maritieme geschiedenis van de kleine eilandstaat. Neem de tijd om rond te wandelen want er valt zo veel te ontdekken in de smalle straatjes rond en in de verdedigingswerken.In de namiddag brengt een  transfer je naar de luchthaven van Malta voor je vlucht terug naar Brussel.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden