5 hoogtepunten van Cyprus

cover 5 hoogtepunten van cyprus

Cyprus, in de Griekse legende vereerd als de geboorteplaats van Aphrodite, heeft een bijzondere charme. Het eiland staat net zo bekend om zijn prachtige stranden als om de fascinerende geschiedenis van zijn archeologische vindplaatsen, waardoor deze bestemming perfect is voor zowel natuurliefhebbers als geschiedenisfanaten. Oude kastelen verkennen, de schoonheid van watervallen ontdekken of ontspannen aan het strand, het kan er allemaal.

Adonis Baden

Volgens de Griekse mythologie was dit de favoriete plek van de god Adonis en de godin Aphrodite, waaronder ook de plaats waar zij veel van hun kinderen kregen. Tegenwoordig kan je hier zwemmen in de baden onder de watervallen, wandelen op de verschillende wandelpaden, het kleine museum en de fotogalerij bezoeken, of kiezen voor een moddertherapie. Je bewondert er ook verschillende standbeelden zoals een 10 meter hoog beeld van Aphrodite.

section 5 hoogtepunten van cyprus 0

Kykkosklooster

Het Kykkosklooster, gelegen op een hoogte van 1.318 meter in het Troodosgebergte, is één van de meest mooie en rijkste kloosters van Cyprus. De belangrijkste schat is het portret van de Heilige Maagd. Het portret zou geschilderd zijn door één van de evangelisten, Sint Lucas. Hoewel het klooster in de 11e eeuw werd gesticht, zijn de meeste gebouwen nieuw omdat de oorspronkelijke gebouwen zijn afgebrand. Het hangt er vol versieringen en antieke voorwerpen gemaakt van edele metalen zoals goud, zilver, koper en brons.

section 5 hoogtepunten van cyprus 1

Het kasteel van Paphos

Het kasteel van Paphos, dat majestueus met een deel van zijn basis in zee staat, werd gebouwd als een fort om de haven te beschermen. Vandaag de dag staat het gebouw, dat in de loop der jaren meerdere malen is gerestaureerd, trots overeind en biedt het een perfecte achtergrond en ondergrond voor culturele evenementen en festivals, waaronder het Aphrodite-festival dat elk jaar in september wordt gehouden.

section 5 hoogtepunten van cyprus 2

De Koningsgraven

De Koningsgraven, op slechts 2 km van de haven van Paphos, is een grote archeologische site met een indrukwekkend aantal ondergrondse graven. Aan de naam te zien, zou je denken dat het een begraafplaats was voor koningen en koninklijke families. Integendeel, hier werden hoge ambtenaren begraven. De naam werd ingegeven door de omvang en pracht van de graven: sommige zijn voorzien van Dorische zuilen en prachtige met fresco's versierde muren. De graven zijn in de rots uitgehouwen en dateren uit de 4e eeuw v. Chr.

section 5 hoogtepunten van cyprus 3

Millomeris watervallen

De Millomeris watervallen, die van een hoogte van 15 meter naar beneden vallen, behoren tot de hoogste watervallen van Cyprus. De watervallen liggen in een ravijn niet ver van het dorp Pano Platres en zijn een oase van rust voor wie zich wil onderdompelen in een stukje natuurschoon.

section 5 hoogtepunten van cyprus 4

Cyprus ontdekken?

Contacteer onze specialist Cyprus voor een rondreis op maat!

Mail info@caractere.be voor meer informatie.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden