Centre Pompidou in Parijs sluit in 2023 voor renovatie

cover centre pompidou in parijs sluit in 2023 voor renovatie

Even geleden werd aangekondigd dat het Centre Georges Pompidou in Parijs vanaf 2023 voor vier jaar zal sluiten voor renovatiewerken. Het gebouw heeft doorheen de jaren te verduren gekregen met slijtage en corrosie en is nodig aan vernieuwing toe. Het is de eerste keer dat het Centre Beaubourg, een andere naam voor het Centre Pompidou, zo'n grondige renovatie ondergaat. 

Centre Georges Pompidou

Het gebouw herbergt niet enkel impressionante hedendaagse en moderne kunstcollecties, maar ook diverse tentoonstellingsruimtes en de grootste bibliotheek van Parijs. 

Centre Pompidou, dat een project was van oud president Georges Pompidou, werd ingehuldigd in 1977. Het is dan ook toepasselijk dat het centrum zal heropenen in 2027, net op tijd voor zijn 50e verjaardag.

section centre pompidou in parijs sluit in 2023 voor renovatie 0

Waar kan je vanaf 2023 terecht voor jouw dosis moderne kunst?

Gelukkig heeft het Centre Pompidou meerdere vestigingen.

De eerste vind je terug in Metz en kan je perfect combineren met een rondreis in de Elzas

Een tweede vestiging van het Centre Pompidou werd in Málaga opgericht. Ideaal om te ontdekken tijdens een citytrip naar Málaga of een rondreis in Andalusië

Vanaf 2023 zal je ook in Brussel een Centre Pompidou terugvinden. Onder de naam KANAL - Centre Pompidou.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden