Coronaproof reizen: een wagen huren bij Avis

Je zit vast met veel vragen over hoe reizen er zal uitzien na de coronacrisis. Speciaal daarom gingen we voor jou alvast op zoek naar enkele antwoorden. In dit artikel kan je lezen wat je mag verwachten als je een huurwagen bij Avis wil huren. 

Kan ik veilig naar een Avis-vestiging om mijn huurwagen op te halen?

Avis is momenteel bezig om de vestigingen te heropenen met aangepaste veiligheidsmaatregelen.

De vestigingen krijgen een afscheiding uit plexiglas aan de balies, vloermarkeringen om veiligheidszones af te bakenen en er komen ook posters met daarop het aantal personen dat toegelaten is om naar binnen te gaan. Ook de materialen in de vestiging, zoals touchscreens, balies en betaalmiddelen, worden meermaals per dag gedesinfecteerd en gepoetst.

In alle vestigingen wordt ook hydroalcoholische gel ter beschikking gesteld en alle werknemers dragen handschoenen en mondmaskers.

En de wagen zelf, is die dan wel veilig?

Voordat de wagen in ontvangst mag worden genomen, worden eerst de sleutels grondig ontsmet. 

Ook het reinigingsproces van de voertuigen wordt verstrengd. Eerst worden de wagens gelucht en natuurlijk geventileerd door de ramen open te zetten. Daarna worden ze grondig gewassen en met ontsmettingsmiddelen op alcoholbasis gereinigd. Hierbij wordt speciaal gelet op de oppervlaktes die regelmatig worden gebruikt door de bestuurder en passagiers. Denk aan de deurgrepen, handrem, gordels,  middenconsole, hoofdsteunen, het stuur, dashboardkastje, etc.