Griekenland is meer dan alleen de eilanden...

Een tip van uw specialist Griekenland:

Jasper houdt van de warme charme en de historische waarde van Griekenland. Het diverse land verrast hem elke keer dat hij er opnieuw naartoe trekt. Hij helpt u dan ook graag verder met al uw vragen over Griekenland! 

 

 

Wie Griekenland zegt, denkt meestal aan witgekalkte huisjes met blauwe deuren en raamkozijnen. Postkaartjes met witte kerkjes, felgekleurde stoeltjes op terrassen tegen een staalblauwe hemel. Maar...

Griekenland is zo veel meer dan de 'clichés' van eilanden

Wie het échte, authentieke Griekenland wil ontdekken op vakantie, moet naar het vasteland. Naar de Peloponnesos voor klassieke archeologische sites zoals Olympia, bakermat van de Olympische Spelen of het wereldberoemde theater van Epidaurus. Het hele vasteland ligt bezaaid met bezienswaardigheden uit lang vervlogen tijden of recentere periodes, zoals de spookstad Mistras of de tot de verbeelding sprekende Meteoren kloosters in het noorden.

Het hele vasteland ligt bezaaid met bezienswaardigheden uit lang vervlogen tijden of recentere periodes, zoals de spookstad Mistras of de tot de verbeelding sprekende Meteoren kloosters in het noorden.

Overal restanten van een rijke geschiedenis

Waarheen je ook gaat, overal vind je restanten van een rijke geschiedenis. Vaak in een adembenemend landschap ver weg van alle drukte. Denk maar aan de Meteorenkloosters, gelegen op imponerende rotsen. Je ontdekt op het vasteland ook nog dorpen en stadjes waar de lokale Griekse bevolking graag komt: van het Venetiaanse Nafplion tot het oosterse Ioannina. Prachtige baaien met mooie, verlaten stranden wisselen af met indrukwekkende bergtoppen en godvergeten dorpen die sfeer en authenticiteit ademen. Hier geniet je van de eenvoudige, pure Griekse keuken en de gastvrijheid waarvoor het land bekend staat, van lekkere wijn en lokale producten.

 

 

We laten je kennismaken met pareltjes en leiden je door landschappen die je nog helemaal voor jezelf hebt.

De ideale manier om het 'andere' Griekenland te ontdekken

De ideale manier om het 'andere' Griekenland te ontdekken, zijn de Caractère-beleefreizen op de Peloponnesos en in Centraal- en Noord-Griekenland. We laten je kennismaken met pareltjes en leiden je door landschappen die je nog helemaal voor jezelf hebt. Om plots oog in oog te staan met tempels als die van Vasses of verlaten torens in de Mani in het zuiden van de Peloponnesos.