turia park valencia

Citytrip Valencia met kinderen

4 Dagen - 3 Nachten

Contacteer Ilse

Wie zegt dat een citytrip met kinderen niet leuk kan zijn? In Valencia bewijzen we het tegendeel! Deze bruisende Spaanse stad is de ideale bestemming voor het hele gezin. Ontdek de stad op een speelse manier, maak samen heerlijke paella en bezoek tal van leuke parken. Een citytrip naar Valencia met kinderen is een avontuur vol zon, zee en lachende gezichten!

Dag 1: stadswandeling en fietstocht naar het strand

Jouw dag start met het ontdekken van de stad op kindermaat. Met jonge kinderen kies je voor de kinderwandelroute ‘volg Juan de muis’ of met oudere kinderen kan je een street art tour volgen. In de namiddag fiets je door Turia Park tot aan de zee. De Turia was ooit een rivier die dwars door de stad liep maar nu is drooggelegd. De rivierbedding kreeg een groene bestemming en is nu een park met tal van plekken om te picknicken en te spelen. De namiddag breng je door op het grote strand met palmbomen.

Dag 2: Picknick en dierenpark

Vandaag maak je kennis met de Spaanse keuken. Mercado Central is een overdekte markt vol fruit, groenten en locale specialiteiten. Stel jouw picknick samen en neem het mee naar Turia Park waar je geniet van een lekkere lunch terwijl de kinderen ook wat kunnen spelen. Na je lunch passeer je ook nog even aan Parc Gulliver, een plek met tal van glijbanen. In de namiddag bezoek je Bioparc Valencia, een van de mooiste dierenparken van Europa. Een andere optie is L’Oceanografic, het grootste aquarium van Europa met een ongelooflijke verscheidenheid aan zeedieren van over de hele wereld.

Dag 3: Kookworkshop en natuurpark

In de voormiddag volg je een kookworkshop. Samen met je kinderen maak je, jawel, paella! Daarna proef je van de zelfgemaakte paella. In de namiddag maak je een boottocht door het natuurpark Albufera. In een traditionele vissersboot verken je het grootste zoetwatermeer van Spanje en geniet je van het weidse uitzicht op de uitgestrekte rijstvelden en de unieke flora en fauna om je heen.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Foto's

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden