Coronavirus

Boodschap van algemeen nut

De uitdaging waar we vandaag met zijn allen voor staan is ongezien. De impact op ieder van ons is groot. We weten niet zeker wanneer alles weer ‘normaal’ wordt.

Wat we wel zeker weten, is dat we dit virus alleen maar onder controle krijgen als we ons allemaal samen aan de richtlijnen houden die ons zijn opgelegd.

Natuurlijk volgen we de aanbevelingen van Buitenlandse zaken en onze beroepsverenigingen op de voet en we doen er alles aan om, voor iedereen die zijn vakantieplannen de volgende weken in het water ziet vallen, een oplossing te zoeken. En dit doen we niet alleen, al onze partners werken hier keihard aan mee.

We contacteren je persoonlijk als je binnenkort op reis zou vertrekken om dit voor jou te regelen.

Je begrijpt zeker wel dat we dit doen in volgorde van dringendheid.

Dus vragen we je een beetje geduld te hebben als jouw vertrek pas binnen een paar weken of maanden gepland staat.

Dank je wel voor je vertrouwen in ons, volg het advies van de autoriteiten en zorg goed voor elkaar!⁠

Wat is het Coronavirus?

Coronavirussen (CoV) zijn een grote familie van virussen die ziekten veroorzaken, variërend van verkoudheid tot ernstige ziekten zoals MERS-CoV (Middle East Respiratory Syndrome) en SARS-CoV (Severe Acute Respiratory Syndrome). COVID-19 is een nieuwe stam die nog niet eerder bij de mens is vastgesteld.

Sommige coronavirussen zijn zoönotisch, wat betekent dat ze worden overgedragen tussen dieren en mensen. Gedetailleerd onderzoek wees uit dat SARS-CoV werd overgedragen van civetkatten op mensen en MERS-CoV van dromedarissen op mensen.

Veel voorkomende tekenen van infectie zijn koorts, hoesten, kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden. In ernstigere gevallen kan de infectie leiden tot longontsteking, ernstig acuut ademhalingssyndroom, nierfalen en zelfs de dood. Ouderen en mensen met bestaande chronische aandoeningen lijken kwetsbaarder voor ernstige symptomen.

Algemene aanbevelingen om de verspreiding van het virus te voorkomen zijn het regelmatig wassen van de handen, het bedekken van mond en neus bij hoesten en niezen en contact vermijden met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen).

Bron: WGO

Wat zijn de symptomen?

De symptomen variëren van milde tot ernstige luchtwegaandoeningen met koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden. Ouderen en mensen met bestaande chronische aandoeningen lijken kwetsbaarder voor ernstige symptomen.

Wat kan je zelf doen om je te beschermen tegen het virus?

• Was regelmatig de handen 

• Bedek de mond en neus bij het hoesten en niezen

• Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen)

Zijn er aangepaste reisadviezen voor andere landen?
Consulteer onderstaande link voor verdere informatie
Registratie Travellersonline

Buitenlandse Zaken raadt aan om zich te registreren op travellersonline.diplomatie.be. De registratie duurt slechts enkele seconden en op die manier kan er gemakkelijker contact worden opgenomen met de reiziger wanneer er zich problemen voordoen.  

Kan ik nog op reis vertrekken?

Wij volgen de ontwikkelingen naar aanleiding van het Coronavirus op de voet en in nauw overleg met onze beroepsorganisaties nemen wij de nodige maatregelen in functie hiervan.

Iedere klant die in de loop van de volgende dagen of weken op reis vertrekt, contacteren wij  persoonlijk.

Indien je vragen hebt over je reis kan je ons per mail bereiken op info@caractere.be of tijdens de kantooruren telefonisch op 053/630077.

Wij hopen, samen met iedereen, dat de genomen maatregelen effectief zijn zodat je binnenkort zorgeloos kan genieten van je vakantie met een bijzonder karakter!