De wereld van Caractère

Ontdek en geniet in Zuid-Europa op jouw ritme

Je wil niets missen, ten volle beleven, er echt alles uithalen. Elk moment telt als je vakantie hebt. Genieten vanaf je eerste koffie in de ochtendzon tot je in slaap valt met het geluid van de krekels op de achtergrond. En nog lang daarna. Op je eigen tempo, op je eigen ritme.

De kans is groot dat ook jij een druk leven hebt met weinig tijd of kennis of allebei om jouw reis te plannen. Soms heb je helemaal geen idee waar je precies naartoe wil, maar wat je wél weet is hoe je je wil voelen op vakantie.

En daarvoor zijn wij er. Wij helpen je met veel kennis en nog meer goesting om jouw ideale reis te plannen. Niet altijd op basis van een plek, wel op basis van een gevoel, een ervaring. We willen dat jij momenten kan beleven en herinneringen kan creëren. Dat is de sleutel van ons concept.

Reizen met Caractère, altijd bijzonder...

Wij zijn een team vol kennis en ervaring, gebundeld in leuke mensen – al zeggen we het zelf - die leven voor ‘hun’ land. Daarbovenop zijn we gebeten door details en service. Als je deze elementen combineert kom je uit bij ons doel: jouw nieuwsgierigheid naar de wereld prikkelen en ervoor zorgen dat jouw vakantie volmaakt is. Zo eenvoudig is het.

We doen niets anders dan reizen maken voor onze klanten. Dag in, dag uit. Dat doen we het allerliefste. Maar daar stopt het niet!
Wij zoeken voortdurend naar heerlijke hotels, adembenemende activiteiten en prachtige verborgen plekjes. Soms op gekende plaatsen maar altijd weg van de massa en de drukte. Wij gaan zelf regelmatig op ontdekkingsreis en verzamelen informatie rechtstreeks van onze lokale partners, tips die je waarschijnlijk niet in een reisgids vindt. Je ontdekt wat wij ontdekten, je slaapt in het bed dat wij voor jou testten, je beleeft onze belevingen. Wij weten waar we over spreken, wij hebben het gezien, geproefd en gevoeld en dat maakt zo een groot verschil voor jouw reis.

We weten dat diepgaande kennis een van de sleutels is voor de heerlijke reiservaringen waarvoor we bekend en geliefd zijn.

We nodigen je uit om alvast inspiratie op te doen op onze website en in ons inspiratieboek, want ze zitten bomvol ideeën.
Dit is de ideale start om jouw reis te ontwerpen

Scroll, lees, geniet en verdwaal…

En wij? Wij staan intussen klaar, om jouw reisverhaal mee te schrijven. Samen met jou.

Wat is een op maat gemaakte Caractère vakantie?

Kort gezegd is een reis op maat bij Caractère een reis die jou een bijzondere ervaring biedt vanaf het moment dat je je bij ons informeert tot lang nadat je weer thuis bent. Elk detail van de reis is perfect op jouw wensen afgestemd.

Jouw tijd is kostbaar en als je reist wil je dat het wordt zoals jij echt wil dat het wordt... of nog beter.

Als je kiest voor een reis bij Caractère in plaats van een vooraf bepaald pakket of zelf online boeken, zorg je ervoor dat je je vrije tijd echt besteedt zoals je wil. Vol, uitbundig en intens. Wij stippelden een aantal reisroutes voor jou uit. Onze beleefreizen. Gewoon ter inspiratie of om ze echt te ontdekken, de keuze is aan jou. Of je nu voor een van onze voorbeeldreizen kiest, of je ontwerpt - samen met ons - je reis vanaf een wit blad, je reiservaring blijft nazinderen, dat beloven we je!

Natuurlijk is de bestemming belangrijk, maar het is voor ons nog belangrijker om te weten waarom je graag reist. Wil je graag iets nieuw ontdekken of net ontspannen en volledig tot rust komen? Wij helpen je ontdekken waar in Zuid-Europa je heen wil.

Wij overlopen alle opties die je hebt, van verschillende bestemmingen en route ideeën tot alle mogelijke accommodaties en ervaringen. En er zijn veel meer mogelijkheden dan je op onze website of in ons inspiratieboek vindt.

Er is een perfecte reis voor jou. Het is gewoon een kwestie van te weten hoe je ze moet samenstellen. En natuurlijk zijn wij pas tevreden als jij dat bent! Zodra we jouw feedback over onze ideeën krijgen, schetsen we waar je kan logeren en wat je elke dag kan doen. We blijven aan onze tekentafel tot jouw reis volmaakt voelt.

Een beleefreis voorstellen en bevestigen is één ding, ervoor zorgen dat het naadloos in elkaar zit is een tweede. En ook daar zorgen wij voor! Wij zijn voortdurend op reis, elk detail van wat we voorstellen proberen we uit en testen we. Als jij terug thuis komt en je beleefde de meest volmaakte reiservaring die je wensen kan, dan hebben we ons doel bereikt. Jouw reis is een perfecte mix van ontdekkingen, rust, verwondering en genot. Jij bepaalt het ritme van je eigen vakantie, wij strooien suggesties en jij beslist.

Wanneer is een hotel een Caractère hotel?

Een hotel in onze collectie straalt een onvergetelijke sfeer uit, het heeft stijl en het moet voldoen aan ons “altijd bijzonder” criterium: een warm onthaal, zonder poespas of stijfheid, verleidelijke kamers, heerlijke diners en discrete luxe.

Jouw verblijf in een Caractère hotel moet gewoon buitengewoon zijn.

Daarom zoeken wij hotels die uniek zijn. Een Caractère hotel voelt nooit anoniem aan, het heeft een aparte atmosfeer die intimiteit suggereert, los van de grootte van het hotel. De inrichting is stijlvol en eigenzinnig, inspirerend en zonder gedoe tierlantijntjes. Nooit geforceerd of spartaans, wel high-end en gestroomlijnd.

Ook onze vijf sterren hotels voelen relax aan. De service is altijd persoonlijk en discreet, een uitzonderlijke focus op details zorgt voor een ongeëvenaard verblijf. Elk hotel is het waard. En omdat wij niets aan het toeval overlaten, bezoekt ons team elk hotel in ons aanbod. Zo weten we perfect waar we jou naartoe sturen. Want wij willen je van je sokken blazen en onze hotels helpen ons een handje hierbij.

Wij maken kiezen gemakkelijker

Alle hotels die je ziet zijn echt de moeite waard. Meer dan de moeite waard zelfs. Kiezen zal een aartsmoeilijke opgave worden. En dat willen we niet natuurlijk, want een vakantie plannen is leuk, en daar horen geen moeilijke opgaves bij. En al zeker geen aartsmoeilijke, toch?

Dus, contacteer ons en wij kijken samen met jou naar jouw ideale hotels. Maar als je toch al zelf aan de slag wil, zijn er de Caractère labels. Deze labels geven je alvast een eerste indruk over datgene wat volgens ons typisch is voor dit hotel. Het is niet altijd evident om je weg te vinden in de wirwar van de officiële quoteringen. Daarom gebruiken wij regelmatig onze eigen labels, zomaar naast of zelfs boven de officiële sterren. In onze beoordeling houden wij rekening met de ligging van het hotel, het authentieke karakter, de service, de keuken en niet te vergeten, de sfeer!

Natuurlijk heeft elk hotel ook een aantal sterren dat het mag dragen van de nationale instanties, maar dat zegt volgens ons niet altijd genoeg. De officiële sterrennormering is vaak relatief en sterk mathematisch bepaald. Het houdt volgens ons te weinig rekening met de elementen die een hotel echt uniek maken. Zo zijn er bijvoorbeeld hotels die bewust kiezen voor een lagere classificatie om hogere belastingen te vermijden, anderen grijpen naast een ster omdat er geen lift is of omdat het zwembad net niet groot genoeg is. Een ster meer of minder staat dus niet garant voor een beter of minder goed hotel. De criteria voor het toekennen van sterren verschillen daarnaast ook nog eens sterk van land tot land.

Een aanpassing van het Franse sterrensysteem had tot gevolg dat veel driesterren- en viersterrenhotels respectievelijk vier- en vijfsterrenhotels werden. Onder andere hierdoor worden viersterrenhotels in Zuid-Europa meer en meer de norm voor kwaliteit en vijfsterrenhotels voor luxe. Hotels met vijf sterren in Griekenland of Kroatië bijvoorbeeld komen in veel gevallen overeen met viersterrenhotels in Frankrijk.