Flexboeking

Gerust je vakantie boeken met onze flexboeking

Boek nu met een gerust gevoel jouw vakantie bij ons. Met de flexboeking kan je, in de meeste gevallen, jouw reis tot 30 dagen voor afreis gratis omboeken of annuleren als je dat wil. Dit is geldig op alle reizen die je boekt bij Caractère rechtstreeks of een van onze Travel Ateliers (dus zonder tussenpersoon) met verblijf in 2022. 

De grootste voordelen hiervan? Als je nu al boekt, heb je nog veel keuze en kan je bovendien profiteren van interessante tarieven.

Als je niet meer kan, mag of zelfs wil reizen, dan loop je geen risico dat je geld verliest.  

  Bekijk hier alvast onze boetiekhotels en individuele rondreizen. Want zeg nu zelf, van reisplannen maken word je toch sowieso gelukkiger? 

  Ik wil een reis boeken via flexboeking. Hoe gaat dat in zijn werk?
  1. We stellen samen met jou de ideale vakantie samen. 
  2. Je bent overtuigd van ons reisvoorstel en betaalt een voorschot van 30% om de reis vast te leggen. 
  3. Je betaalt het restsaldo vijf weken voor afreis.
  4. Je wil, kan of mag niet meer reizen en beslist om te annuleren. Je krijgt 100% van jouw betaalde som terug (op hotels, beleefreizen en huurwagens/NIET geldig op vluchten) of je kan de reis omboeken zonder extra kosten. 
    

  Je hoeft dus niet per se de laatste reisadviezen te volgen. Jij bepaalt of je wil reizen of niet. 

  Bovenop de flexboeking raden we wel sterk aan om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Op die manier ben je ook verzekerd als je annuleert met een geldige reden zoals bij jobverlies, ziekte binnen de familie, een gebroken been of zelfs wanneer je voor vertrek een postieve COVID-test aflegt.

  Geen kleine lettertjes

  We willen transparant communiceren over onze flexboeking, zodat je echt met een gerust gevoel een reis kan boeken. Daarom zal je ook geen kleine lettertjes vinden op deze pagina. 

  Hou er wel rekening mee dat een kleine minderheid van onze partners hier niet aan meewerkt. Maar, geen zorgen! Als jij interesse hebt in een hotel dat de flexboeking niet garandeert, dan vertellen we jou dat tijdens het moment van boeking. Op die manier kunnen we jou eventueel een gelijkaardig hotel aanraden dat wel de flexboeking toepast. 

  De betalings- en annuleringsvoorwaarden uit onze bijzondere voorwaarden zijn van toepassing op de boekingen waarop er geen flexboeking mogelijk is.

  Vallen vluchten onder de flexboeking?

  De gratis annulatie kan enkel op landarrangementen (hotels en rondreizen) en huurwagens. Vluchten kunnen niet gratis geannuleerd worden. De meeste luchtvaartsmaatschappijen geven wel de mogelijkheid om je vlucht eenmalig om te boeken naar een later tijdstip. 

  Bekijk hieronder de voorwaarden voor de luchtvaartmaatschappijen waar wij het vaakst mee samenwerken:

  Als je volop van de flexboeking gebruik wil maken, zonder na te hoeven denken over vluchtwijzigingen, dan raden we onze autovakanties aan. 

  Nu ben je klaar om inspiratie op te doen!

  Heb jij al een idee waar je naartoe wil? Bel ons dan op 053 63 00 77

  Snuister je liever eerst nog wat rond op onze website? 

  Ontdek dan hier onze charmehotels

  Eerder geïnteresseerd in een individuele rondreis? Bekijk dan onze beleefreizen.

  Deze kunnen bovendien helemaal naar wens worden aangepast of je kan ook van nul een reis laten uitwerken. 

  Nog altijd wat twijfels over de flexboeking?