(Her)ontdek Frankrijk

(Her)ontdek 'La France Profonde' in Cognac

In het diepste en authentiekste stukje van Frankrijk vind je het stadje Cognac. Hier maak je een boottochtje op de Charenterivier of kuier je gezellig door de straatjes van dit relatief onbekend stukje Frankrijk. Een bezoekje aan een van de cognac-huizen kan ook niet ontbreken. Met degustatie natuurlijk!

In Cognac logeer je in Hotel Chais Monnet & Spa. Dit hotel ligt in het hart van de stad op een voormalige industriële site van meer dan twee hectare groot. Hier voel je overal de invloeden van het rijke cognacverleden van het pand. Zo eet je in het met Michelinster bekroonde restaurant Les Foudres dat uitgeeft op een ruimte waarin immense tonnen zijn geïntegreerd waarin vroeger cognac rijpte. Of in jazzbar Le 1838, de voormalige kuiperij van het cognac-huis, proef je tot wel 220 verschillende soorten cognac.

(Her)ontdek Île-de-Ré

Witte dorpjes, romaanse kerkjes, idyllische vissershaventjes en talloze activiteiten op zee... Île-de-Ré wacht op jou.

Hier heeft de zilte oceaanlucht haar sporen nagelaten op de façades van de huisjes op de kaaien, wat ze een zekere authentieke charme geeft. In de hoofdstad Saint-Martin-de-Ré, ondergebracht in drie zo'n kaaihuisjes, vind je het charmevolle Hôtel de Toiras. Binnenkort opent hier ook trendy restaurant George's, waar je luncht of dineert met de haven van Saint-Martin-de-Ré als subliem decor.

Op een steenworp van Hôtel de Toiras en uitgebaat door dezelfde groep, vind je Villa Clarisse. Hier sta jij volledig centraal met onder meer butlerservice en de mogelijkheid om samen met de kok jouw maaltijd samen te stellen.

(Her)ontdek Bretagne met hotel Castelbrac

Vlak aan zee in de mondaine badstad Dinard, daar ligt hotel Castelbrac. Je verblijft er in een 19e-eeuwse villa die later ook even dienst deed als een marine-onderzoeksstation en in 1934 zelfs als aquarium. De nauwe band met de oceaan voel je ook vandaag nog steeds sterk. Zo geniet je vanuit het zwembad van magnifieke uitzichten op de Promenade Clair de Lune en de Prieuré-baai.

Ontdek nog meer over deze regio's

Meer te weten komen over deze bestemmingen?

Contacteer onze expert Frankrijk

 +32 (0)53 60 56 90 of ann.r@caractere.be

Of doe eerst nog wat inspiratie op en ontdek al onze hotels en rondreizen in de Frankrijk.