(Her)ontdek Spanje

(Her)ontdek Spanje aan de hand van de pittoreske dorpjes

Laat je charmeren door de witte, minder gekende, dorpjes van Andalusië. Een heerlijke afwisseling van de toeristische Andalusische steden zoals Sevilla of Málaga. In het noorden van Spanje betoveren de idyllische vissersdorpjes jou ongetwijfeld. Ze zijn niet alleen oogverblindend mooi, maar ook nog heerlijk authentiek. Als het iets actiever mag zijn, dan zijn de dorpjes aan de Middellandse Zee in de regio's Catalonië, Murcia, Valencia of de Balearen ongetwijfeld iets voor jou. Zweefvliegen, klimmen, varen, fietsen... Hier beleef je dit allemaal! Er valt nog veel meer te ontdekken in Spanje. We delen hieronder nog meer charmante stadjes in Spanje die zeker een bezoekje waard zijn. 

Traditioneel Canarische dorpjes

Het heerlijk zachte klimaat van de Canarische Eilanden nodigt uit om ze op gelijk welk moment van het jaar te bezoeken.

Naast de gekende stranden, vulkanische landschappen en de weelderige of woestijnachtige natuur, staan jou op de Canarische Eilanden nog andere ontdekkingen te wachten: traditionele boerderijen, kleine dorpjes met witte huisjes en historische centra vol emblematische gebouwen, die ons meer vertellen over het verleden van de eilanden en hun inwoners, gelukkig en gastvrij.

Middeleeuwse dorpjes

Ontdek betoverende dorpjes, vol geplaveide straatjes, kasteeltjes en forten, waarin de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Dompel jezelf onder in de historische gebouwen en straatjes en ontdek legendes over monniken en ridders. Veel van deze dorpjes liggen in het landelijke binnenland van Spanje, in regio’s zoals Extremadura, Castillïe en León, Navarra en Aragón. Hier vind je indrukwekkend monumentaal erfgoed terug die je zo terug meeneemt naar de middeleeuwen.

Ontdek nog meer over de Spaanse dorpjes

Ooit al gedacht aan een vakantie op Menorca

Ontdek welke vissersdorpjes en andere highlights van Spaans Baskenland je zeker moet meepikken tijdens jouw vakantie.  

Op een originele manier door Spanje reizen? Laat je inspireren door de Spaanse wijnen om jouw volgende vakantiebestemming te kiezen.

Meer te weten komen over een van deze bestemmingen?

Contacteer onze expert Spanje!

+32 (0)53 60 56 87 of katrien.dm@caractere.be

 

Of doe eerst nog wat inspiratie op en ontdek al onze hotels en rondreizen in Spanje.

Nog meer lees je op www.spain.info.