Hotels en verhuringen

Prijsgarantie

 

Naast het feit dat wij voor veel hotels vroegboekkortingen en andere voordelen bedongen, is het mogelijk dat bepaalde hotels tijdens het jaar en onder bepaalde voorwaarden nog prijsverlagingen doorvoeren, de zogenaamde dagtarieven. Uw definitieve prijs wordt in dat geval bepaald bij reservatie en zal nooit duurder zijn dan rechtstreeks.

 

Om voor deze prijsverlagingen in aanmerking te komen, hebben wij een aantal spelregels opgesteld:

- Wenst u onze prijsaanpassingen te kennen dan verwijzen wij u naar uw reisagent of prijsgarantie@caractere.be.

- Vindt u desondanks een lagere prijs rechtstreeks bij het hotel en dit op het ogenblik van uw reservatie dan garandeert Caractère u dezelfde voorwaarden.

- Belangrijk om van deze prijsgarantie te kunnen genieten:

1/ identieke voorwaarden: zelfde kamertype, zelfde data, zelfde regime (logies, kamer + ontbijt, halfpension) BTW moet inbegrepen zijn

2/ bewijs van lagere prijs op moment van de boeking (binnen de 24u): print van eventuele offerte of website hotel

Let op: igv dergelijke prijsverlagingen vervallen de vermelde voordelen

De beoordeling van Caractère: een extra waarborg

Het aantal officiële sterren dat een hotel van de nationale instanties mag dragen, geeft zelden weer wat het uniek maakt. Daarom gebruiken we in deze catalogus ook regelmatig onze eigen beoordeling, naast de officiële sterren. Daarbij letten we meer op de ligging van het hotel, het authentieke karakter, de service, de keuken en de sfeer.

De officiële sterrennormering is vaak relatief en sterk mathematisch bepaald. Meetbare criteria overschaduwen daarbij de factoren die een hotel echt 'uniek' maken. Zo laten sommige hotels zich bijvoorbeeld bewust lager classificeren om hogere belastingen te vermijden. Andere wordt een ster onthouden omdat ze aan een van de eisen niet voldoen. Er is bijvoorbeeld geen lift of het zwembad is net niet groot genoeg. Een hotel met een ster meer of minder is daarom echter niet noodzakelijk minder goed of minder interessant.

STERREN EN STEMPELTJES

De criteria voor het toekennen van sterren durven nogal eens sterk verschillen van land tot land. Een recente aanpassing van het Franse sterrensysteem impliceert dat veel driesterren- en viersterrenhotels resp. vier en vijf sterren werden. Daardoor worden vier sterren in Zuid-Europa meer en meer de norm voor kwaliteit, vijf sterren staan voor luxe.

Wat Griekenland en Kroatië betreft, komen hotels van de hogere categorieën (bijvoorbeeld vijfsterren of categorie 'Deluxe') in de meeste gevallen overeen met vier- of zelfs driesterrenhotels in Frankrijk.

U merkt het al: het is niet altijd evident om uw weg te vinden in de wirwar van officiële quoteringen. Gelukkig is er de objectieve beoordeling van Caractère. Belangrijk om weten is dat ingeval de officiële quotering van een hotel naar onze mening niet accuraat is, wij de sterren niet vermelden naast de naam van het hotel maar wel onder de rubriek 'Bijzonderheden'.

Selection
Dit hotel valt duidelijk bij veel klanten in de smaak. U mag de beste prijs/kwaliteitverhouding verwachten.

Top Selection
Absoluut tophotel: uitzonderlijke klasse met alle mogelijke luxe.

Budget
Goedkoop alternatief als u minder belang hecht aan de infrastructuur en de service van een hotel.

Gastronomie
Hotel met een gastronomische keuken met een (of meerdere) Michelinster(ren), of hotel met een bijzonder geraffineerde, lichte en natuurlijke keuken met enkel de beste ingrediënten.

Stiltehotel
Kleinschalig hotel (max. 50 kamers), zéér rustig gelegen, veelal middenin de natuur: de ideale plek voor rust en herbronning.

Wijn
Hotel gelegen in een wijngebied en/of middenin wijngaarden en/of in een gebied dat rechtstreeks met de wijnbouw is verbonden.

Golf
Hotel gelegen aan of dichtbij een golfterrein, meestal met bijzondere golfarrangementen.

Wellness
Hotel met een uitgebreide en professionele wellness-afdeling met onder andere individuele verzorgingen, schoonheidsbehandelingen, baden, massages, sauna, ...

Duurzaam
Hotel dat bewust veel aandacht schenkt aan duurzaam toerisme door middel van allerhande initiatieven die verder gaan dan de gebruikelijke inspanningen.

Landelijk
Typisch, landelijk gelegen hotel waar de invloed van het toerisme beperkt is en/of waar een zekere aanpassing aan lokale gewoonten noodzakelijk is.

Basic
Eenvoudig hotel, meestal in een minder bekend oord of streek. De voorzieningen en service zijn eerder beperkt.

Adults only
Hotel dat bewust geen kinderen toelaat en zich qua logies, maaltijden, faciliteiten en ontspanningsmogelijkheden uitsluitend op volwassenen richt. De minimale leeftijd voor een verblijf varieert per hotel en ligt tussen de twaalf en achttien jaar.

 

 

Caractèrevoordeel

Wist u dat u via Caractère tal van speciale voordelen geniet? Dat kan gaan om een interessante vroegboekkorting, gratis nachten, een upgrade van uw kamertype, een aantrekkelijke familie- of seniorenkorting,... tot zelfs gratis verblijf voor uw kind(eren)! Ook de lastminute promoties daar geniet u mee van. Check de voordelen onder elk hotel en vind de voor u meest geschikte vakantie aan een voordelige prijs.