Maatregelen Kroatië (update 13/07)

Is het veilig om naar Kroatië te reizen?

Kroatië ontvangt alweer reizigers. Belgen mogen weer naar Kroatië reizen als ze een bewijs van boeking in een accommodatie kunnen voorleggen.

Hou er wel rekening mee dat je een online formulier genaamd EnterCroatia  moet invullen voor vertrek: https://entercroatia.mup.hr/

Via dat online formulier vul je alle data in die je anders ook bij de grenscontrole zou moeten invullen. Maar door het online al in te vullen, vermindert de wachttijd aan de grens.

Na het invullen van het formulier, krijgen alle bezoekers ook de Kroatische richtlijnen en informatie in verband met corona. 

Het dragen van een mondmasker is verplicht op het openbaar vervoer, in winkels, en in medische instellingen.

Kroatië heeft code oranje ontvangen: verhoogde waakzaamheid.

Welke documenten zal je nodig hebben om het land binnen te mogen?

Het is nodig om de boekingsbevestiging voor te leggen.

Zijn er verplichte tests op COVID19?

Nee, in Kroatië wordt je niet getest op COVID19, noch moet je een negatieve test kunnen voorleggen die je voor vertrek hebt genomen.

Zijn hotels en andere accommodaties open in Kroatië?

Een groot aantal hotels en andere accommodaties zijn opnieuw geopend. Alle accommodaties moeten de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften volgen. 

Zijn de restaurants open?

Sinds 11 mei mogen restaurants en cafés weer openen. Ze mogen ook hun terrassen opnieuw gebruiken. Ze moeten zich houden aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Zijn stranden, parken en andere recreatieve zones buiten open?

Publieke plekken buiten zoals parken, zwembaden, waterpretparken en spa's mogen openen. Social distancing moet nog altijd nageleefd worden. Alle stranden zijn ook toegankelijk. Ook de Zagreb Zoo en nationale parken en natuurparken zijn geopend.

Mag ik reizen via het openbaar vervoer in Kroatië?

Ja, het openbaar vervoer rijdt weer normaal sinds 11 mei.

En wat met vervoer naar de Kroatische eilanden?

Reizen naar de Kroatische eilanden vanaf het vasteland kunnen weer.