Wat is eigenlijk een echt Caractère-hotel?

Ontdek onze Caractère-hotels

Wij kunnen ze nog zo mooi omschrijven, om echt te snappen wat een Caracère-hotel is, neem je best even de tijd om onze kleinschalige, charme- en boetiekhotels te ontdekken.

We horen het vaak van onze klanten: “het is weer een echt Caractère-hotel. “

Maar wat is dat nu precies, zo een echt Caractère-hotel vraag je je misschien af?

We leggen het je graag uit.

Het is een pareltje om te beginnen. Door de ligging, de geschiedenis en het authentiek karakter. En het is een klein paradijs.
Dat ook.  
Uitmuntende service, discrete luxe en een keuken om duimen en vingers bij af te likken, figuurlijk natuurlijk (maar soms ook letterlijk).

Wij sluiten nooit compromissen bij de selectie van onze hotels. Nooit!

Wij waren er ook

We vertelden het al eerder, wij waren daar, we proefden van de gastvrijheid en de heerlijke gerechten, we dronken ons aperitiefje op het terras bij de ondergaande zon en we sliepen misschien wel in jouw bed.
En we bouwen elke dag aan de sterke relaties met onze hoteliers.
Omdat wij dat belangrijk vinden en zij ook.

Dat is volgens ons de enige manier om jouw verblijf onvergetelijk te maken, want Caractère-gasten, dat zijn speciale gasten.
Het zal je aan niets ontbreken.

Beloofd!

Wij maken kiezen gemakkelijker

Alle hotels die je ziet zijn echt de moeite waard. Meer dan de moeite waard zelfs.  
Kiezen zal een aartsmoeilijke opgave worden.
En dat willen we niet natuurlijk, want een vakantie plannen is leuk, en daar horen geen moeilijke opgaves bij. En al zeker geen aartsmoeilijke, toch?

Caractère-labels

Deze labels geven je alvast een eerste indruk over datgene wat volgens ons typisch is voor dit hotel.
In onze beoordeling houden wij rekening met de ligging van het hotel, het authentieke karakter, de service, de keuken en niet te vergeten, de sfeer!

Natuurlijk heeft elk hotel ook een aantal sterren dat het mag dragen van de nationale instanties, maar dat zegt volgens ons niet altijd genoeg.
De officiële sterrennormering is vaak relatief en sterk mathematisch bepaald. Het houdt volgens ons te weinig rekening met de elementen die een hotel echt uniek maken.
Zo zijn er bijvoorbeeld hotels die bewust kiezen voor een lagere classificatie om hogere belastingen te vermijden, anderen grijpen naast een ster omdat er geen lift is of omdat het zwembad net niet groot genoeg is.
Een ster meer of minder staat dus niet garant voor een beter of minder goed hotel.
De criteria voor het toekennen van sterren verschillen daarnaast ook nog eens sterk van land tot land. Een aanpassing van het Franse sterrensysteem had tot gevolg dat veel driesterren- en viersterrenhotels respectievelijk vier- en vijfsterrenhotels werden. Onder andere hierdoor worden viersterrenhotels in Zuid-Europa meer en meer de norm voor kwaliteit en vijfsterrenhotels staan voor luxe.
Hotels met vijf sterren in Griekenland of Kroatië bijvoorbeeld komen in veel gevallen overeen met viersterrenhotels in Frankrijk.

Je merkt het al: het is niet altijd evident om je weg te vinden in de wirwar van de officiële quoteringen.
Daarom gebruiken wij regelmatig onze eigen labels, zomaar naast of zelfs boven de officiële sterren.

Zin gekregen om even rond te snuisteren in onze hotels?

Bekijk hier alle Caractère-hotels