602d4a885275b

Majestueuze vuurtorens

10 Dagen - 9 Nachten

Als er iets is dat meteen opvalt in het zuidwesten van Portugal, dan zijn het wel de vele nostalgische vuurtorens langs de kust. Een overblijfsel uit het tijdperk van de ontdekkingsreizen. Nu is het jouw beurt om dit heerlijk stukje Portugal te exploreren.

Jouw beleefreis start op het meest westelijke punt van het Europese vasteland, aan de Cabo da Roca, een vuurtoren op een 140 m hoge klif. Via Estoril en de indrukwekkende brug over de Taag, rijd je naar Palmela, een pittoresk wit stadje. Met de overzetboot vaar je naar Cabo Espichel, met een prachtig uitzicht over de oceaan.

Nog op het programma: de zoutpannen en rijstvelden van Alcácer do Sal, het 25 km lange ongerepte zandstrand Praia do Comporta, een bezoek aan Sines, de geboorteplaats van Vasco da Gama, de vuurtoren van Cabo de São Vicente, de krachtigste van Europa, en uitwaaien aan de woeste westkust, met haar mooie stranden en falaises.

Zin om nog wat langer te genieten van Zuid-Portugal? Verleng je verblijf dan met enkele dagen in de Algarve. Contacteer ons gerust om al jouw wensen te bespreken en jouw beleefreis helemaal naar wens samen te stellen.

Dag 1 : Vertrek naar Lissabon – Cascais

Je vliegt naar Lissabon, waar je huurauto klaarstaat. Je logeert 2 nachten in een uniek Caractèrehotel.

Dag 2 : Praia do Guincho en Cabo da Roca

Enkele kilometers noordwaarts ligt de Cabo da Roca, een vuurtoren boven op een imposante 140m-hoge klif, het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Eventueel retour via het paleizencomplex van Sintra.

Dag 3 : Cascais – Palmela – Comporta/Santiago do Cacém

Via Estoril (met evt. stop), de indrukwekkende brug over de Taag naar Palmela, een pittoresk wit stadje. Je vertoeft hier 4 nachten in één van onze hotels.

Dag 4 : Cabo Espichel – Setúbal

Met de overzetboot in Tróia (suppl. ter plaatse te betalen), via de Serra da Arrábida en het visserstadje Sesimbra naar Cabo Espichel, de 2de vuurtoren met mooi uitzicht over de oceaan en de kust. Terug via de havenstad Setúbal, waar in de Doca dos Pescadores tonnen sardines uit de boten worden gehesen. Setúbal staat ook bekend voor zijn oesters waarvan de zandbanken voor de kust vol liggen.

Dag 5 : Alcácer do Sal en Praia de Comporta

Hier draait alles rond zout, kurk en rijst, 3 producten die het leven in en om deze stad eeuwenlang hebben bepaald. De zoutpannen en rijstvelden omringd door uitgestrekte bossen met kurkeiken zijn nog altijd zichtbaar. Het Reserva Natural do Estuário do Sado is een indrukwekkend natuurreservaat van meer dan 23.000 hectare. De Praia do Comporta, ± 25km lang is een schitterend zandstrand met enkele cafeetjes en restaurants.

Dag 6 : Santiago do Cacém en de Costa Vicentina

Via het vreedzame stadje Santiago do Cacém naar Sines, geboorteplaats van Vasco da Gama, en Porto Covo, een vissersdorpje met kleine witte huisjes, verder tot Vila Nova de Milfontes (duizend fonteinen), een rustig badplaatsje aan de monding van de Riva rivier.

Dag 7 : Comporta – Sagres

Via de beschermde kust naar de Cabo de São Vicente en Ponta de Sagres. Je logeert 3 nachten in of rond Sagres.

Dag 8 : Sagres en Cabo São Vicente

Sinds de 15de eeuw is de Cabo de São Vicente een belangrijk oriëntatiepunt voor de schepen, en de huidige vuurtoren, met zijn bereik van 95km, zou de krachtigste van Europa zijn.

Dag 9 : De Westelijke Algarve

De Westkust vanaf de kaap is nog steeds woest met falaises en mooie stranden, soms verstopt in een kleine baai tussen de rotsen. Vanuit Lagos vertrokken menig zeevaarders op ontdekkingsreis en er was zelfs een slavenmarkt. Vandaag is het een leuk stadje waar genieten centraal staat.

Dag 10 : Terug naar huis

Na een korte rit lever je op de luchthaven van Faro je huurwagen in en vlieg je terug naar huis. Wil je je vakantie toch verlengen? Wij zorgen ervoor!

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden