Italië

ONTDEK ONZE CHARMEHOTELS EN RONDREIZEN IN Italië

Laat je betoveren door onze boetiekhotels in Italië.

Doe alvast inspiratie op met onze beleefreizen in Italië

Of contacteer onze expert Italië voor een rondreis op maat. 

Italië

Italië is ‘la dolce vita’, koffie in de ochtendzon en drama.
Italië is hartverscheurende schoonheid, romantische architectuur en intense natuur.
Italië is handgemaakte ‘cacio e pepe’, pizza Margherita en hemels romige 'gelato'.

Als je het allemaal wil beleven

Met de reisgidsen over de rijke geschiedenis en het onschatbaar cultureel patrimonium van Italië kan de bibliotheek van Alexandrië worden gevuld! Toch zijn de vele ‘palazzi’, de Ponte Vecchio en de Brug der Zuchten enkel het decor. Al dit moois krijgt pas écht kleur, klank én smaak door de Italianen! Door de elegante dame met zonnebril en stilettohakken die haar Fiat 500 te dicht tegen een verweerde muur parkeert, door de zingende Napolitaan die zich met een overvloed aan schuim staat te scheren voor het raam, door de bankbediende die zich op zijn Vespa, in Armani-pak en met cognackleurige schoenen, door het verkeer slingert. Lever jezelf over aan hun fierheid en vriendelijkheid, aan hun tradities en aan hun lekkere keuken en zij zullen jouw vakantie maken!
Als er iets is wat we kunnen leren van Italië, dan is het wel hoe we het goede leven kunnen omarmen.

Eten en drinken in Italië

Als je op restaurant wenst te gaan zoals een échte Italiaan, dan kies je een pasta als voorgerecht en niet als hoofdgerecht, dan drink je geen cappuccino meer in de namiddag en dan betaal je - zonder discussie - de ‘coperto’, het bedrag dat je wordt aangerekend voor de bediening.
De Italiaanse keuken is het beste als het eenvoudig is, dus ga naar een ‘trattoria’ waar de lokale bevolking naartoe gaat. Het eten is er heerlijk en de prijzen zijn redelijk.
Snij je pasta niet, maar draai hem zoals een echte Italiaan rond je vork.

De meeste plaatsen bieden je mineraalwater aan, ofwel “naturale” voor platwater of “frizzante” voor bruisend water.

Italiaanse koffie is een belangrijk onderdeel van de cultuur, maar er zijn enkele regels. Een koffiedrankje op basis van melk - zoals een cappuccino of caffè latte - mag alleen voor 10 uur ‘s ochtends worden besteld. Na 10 uur is het caffè lungo (zwarte koffie met heet water), espresso (een enkel of dubbel shot koffie) of macchiato (een enkel of dubbel shot met een klein beetje melkschuim erbovenop). Als je alleen een ‘latte’ bestelt dan krijg je alleen melk, dus vraag zeker om een caffè latte.

Italiaanse wijn is zeer gevarieerd en je hebt keuze genoeg uit alle hoeken van het land, wat jouw voorkeur ook is.  Over het algemeen zijn de bekendste wijngebieden in Italië Toscane, Piemonte, Veneto en Emilia-Romagna.