Kroatië

ONTDEK ONZE CHARMEHOTELS EN RONDREIZEN IN KROATIË

Laat je betoveren door onze boetiekhotels in Kroatië.

Doe alvast inspiratie op met onze beleefreizen in Kroatië

Of contacteer onze expert Kroatië voor een rondreis op maat. 

Kroatië

Kroatië in het zuiden is geheime eilanden, kronkelende stranden en kleine kiezelbaaien.
Kroatië in het noorden is een glorierijk verleden in een decor van koelgroene bossen, glinsterende meren en grillige bergen.

Parel van Oost-Europa

Kroatië, herkenbaar aan zijn turquoise wateren en middeleeuwse steden, wint ons hart en vestigt zich als de culturele hoofdstad van Oost-Europa.
Hun verfijnde kookkunsten en elegantie danken de Kroaten aan de Venetianen, van de Ottomanen kregen ze hun perfecte koffie en hun ziel en zin voor traditie werd dan weer geïnspireerd door de Slavische volkeren.
Truffels, olijven, oesters en uitstekende wijnen kregen ze cadeau van de natuur.
Kroatië is een land met vele gezichten, klaar om ontdekt te worden door jou terwijl je je verwondert dat de hemel zo dicht bij huis is.

Eten en drinken in Kroatië

Kroatië staat op het kruispunt van een aantal invloeden en dit is terug te zien in de keuken. Het Habsburgse Rijk bracht traditioneel Germaanse gerechten zoals schnitzel, worsten en strudel; dan zijn er Oost-Europese gerechten zoals goulash en kebabs, en smaken zoals paprika; dan is er nog de Italiaanse invloed die te zien is in polenta, gnocchi en pasta.
De Zuid-Adriatische kust benadrukt de mediterrane smaken en ingrediënten met uitstekende zeevruchten die vaak op het menu staan, vooral oesters, scampi’s, ‘prstaci’ (dadelmosselen) en Dalmatische ‘brodet’ (verschillende soorten met rijst gestoofde vis). Ook soepen zijn erg populair en er is veel vlees verkrijgbaar, evenals verse, seizoensgebonden groenten en veel olijfolie en knoflook.

Er zijn heel wat wijnhuizen in Kroatië - meer dan je zou denken. Aan de Adriatische Kust maken ze robuuste rode wijnen waaronder ‘Postup’,‘Dingac’ en ‘Teran’, terwijl verder naar het oosten meer witte wijnen zoals ‘Kutjevacka Graševina’ en ‘Rajinski Rizling’ te vinden zijn.

WEET JIJ AL NAAR WAAR IN KROATIË JIJ OP VAKANTIE WIL?