Griekenland

ONTDEK ONZE CHARMEHOTELS EN RONDREIZEN IN GRIEKENLAND

Laat je betoveren door onze boetiekhotels in Griekenland.

Doe alvast inspiratie op met onze beleefreizen in Griekenland. 

Of contacteer onze expert Griekenland voor een rondreis op maat. 

Griekenland

Griekenland is helder wit en azuurblauw.
Griekenland is leven aan een zacht luierend tempo en feesten die pas stoppen als de zon weer opkomt.
Griekenland, genesteld tegen heuvels met zicht op de kabbelende zee, over tempels in de blakende zon of verlicht onder een sterrenhemel met jonge adonissen, fijn gebeiteld in wit marmer.

En er is nog zoveel meer

Er is de ongedwongen zuiderse sfeer en de filosofie van ‘niets is voor altijd’. Carpe diem, hier leven ze vandaag, op dat stille dorpsplein in de zon met huizen vol bougainvilla’s.
Het kleine kerkje is op slot, want de priester met zijn wilde baard en zijn slordige soutane vertrekt voor zijn middagdutje.
Een kudde geiten, mekkerend en bellend, verspert de stofferige weg naar het witte strand en de zee.
De horizon is bezaaid met duizenden eilandjes en de wijn vloeit rijkelijk. Zo was het duizend jaar geleden, zo is het nu.

Eten en drinken in Griekenland

Griekenland heeft een zeer diverse mediterrane keuken, minder verfijnd dan de Franse of de Italiaanse, maar naar verluidt een van de gezondste ter wereld. Vergeet het cliché van borden vol gyros, want dit gegrilde en fijngesneden vlees wordt hier vooral beschouwd als fastfood.
In het binnenland worden sappige stukken gegrild lam, kip en vleesspiezen geserveerd, terwijl aan de kust het accent ligt op verse vis.

Verse groenten zijn typisch en de meeste zware maaltijden gaan vergezeld van salade met lichte ingrediënten zoals komkommer en tomaat met fetakaas, allemaal besprenkeld met olijfolie.
Andere traditionele gerechten zijn tzatziki (yoghurt, komkommer, knoflook, munt, olijfolie), moussaka (gehakt, aubergine, tomatensaus, witte saus) en gevulde wijnbladeren.

De Grieken verbruiken op jaarbasis twintig liter olijfolie per persoon.
Geen wonder dat immense olijfgaarden hier het landschap kleuren. De boeren zijn gezegend met twee oogsten per jaar: van september tot oktober oogsten ze de groene olijf, tussen november en januari is het de beurt aan de zwarte parel. Olijven worden met stokken uit de bomen geslagen of in netten opgevangen als ze er rijp uitvallen.

De nationale drank is ouzo, een aperitief met anijssmaak. Het was Dionysos, de heerlijkste god uit de Griekse mythologie, die de wijnstok uit het Nabije Oosten naar Griekenland bracht. Sinds in 1969 een kwaliteitscontrole met beschermde herkomstbenaming is ingevoerd, is ook hier heel wat te ontdekken op het gebied van wijn.

WEET JIJ AL NAAR WAAR IN GRIEKENLAND JIJ OP VAKANTIE WIL?