Frankrijk

Ontdek onze charmehotels en rondreizen in Frankrijk
Frankrijk

Frankrijk is eindeloos veel kleur, geur en smaak.
Frankrijk is een landschap vol nuances met warme zuiderse zonnestralen, besneeuwde bergen en zachte herfstavonden.
Frankrijk is zoet met zijn huizen in de zachte kleuren van de zomer,
de geparfumeerde lucht van het heerlijke ‘Grasse’ en middagen die verloren gaan aan wijn en dagdromen.

Frankrijk doet het allemaal met moeiteloze flair.

Niet alleen de Fransen zijn ervan overtuigd dat hun land het beste van alle werelden biedt en dat Parijs de mooiste stad van het universum is! ‘La douce France’ is sinds generaties een geliefde vakantiebestemming. De enorme variëteit aan landschappen, van de Mont Saint-Michel tot de Mont Ventoux, van de Loire tot de Camargue, én de lekkere en befaamde keuken hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op levensgenieters.
In dit elegante mekka van luxe, van champagne en foie gras, van Louis Vuitton en Dior, van Cannes en Saint-Tropez, is het dagelijkse leven eenvoudig en zoet. Een spelletje ‘petanque’ op zondag, de geur van een uitgestrekt lavendelveld, een stukje krokant stokbrood met camembert, een glaasje ‘vin de table’ en de ‘arrivée’ van de Tour de France, ze maken deel uit van het leven... als God in Frankrijk.

Eten en drinken in Frankrijk

Frankrijk staat in de hele wereld bekend om zijn uitstekende keuken. Of je nu belandt in een klein café of reserveert in een gastronomische restaurant, het eten dat je krijgt is zinnenprikkelend.
De Franse keuken is rijk en vol van smaak en het beroemdst zijn natuurlijk de kaas, de wijn en niet te vergeten ‘le pain’.
Elke regio heeft zo wel zijn eigen specialiteiten, van zuurkool en witte wijn in de Elzas, slakken en rundvlees in de Bourgogne, tot boterpannenkoeken in Bretagne en de iconische camembert uit Normandië.

Frankrijk is zonder overdrijven een van de beste plaatsen ter wereld voor wijn, en het is natuurlijk de geboorteplaats van de champagne!
Maar vergeet zeker niet te proeven van hun verrukkelijke cognac, armagnac, Grand Marnier, Cointreau of absinthe.