Portugal

ONTDEK ONZE CHARMEHOTELS EN RONDREIZEN IN Portugal

Laat je betoveren door onze boetiekhotels in Portugal.

Doe alvast inspiratie op met onze beleefreizen in Portugal

Of contacteer onze expert Portugal voor een rondreis op maat. 

Portugal

Portugal, het kleine land met wilde kusten, hier en daar grillig maar altijd goudgeel. Portugal, waar je ongegeneerd geniet van knapperige pastéis de nata, zilveren vis en de warme gloed van rode port, verblind door de staalblauwe lucht. Het land van steden op mensenmaat, zinderend van verlangen en een weergaloze schoonheid. Portugal, het land met een verhaal van vroeger en laagjes heimwee die hoorbaar zijn in zijn muziek, de melancholische en zo mooie Fado.

 

Ontdek Portugal

Geniet van een droomlandschap van eindeloze groene wijnvelden. Verdwaal in zijn steden die barsten van cultuur. Steden met een verhaal van verlangen en genot.
Proef van de vrijheid van zilte zoute zeelucht, heldere wijn en gloedvolle port

Eten en drinken in Portugal

Portugezen houden ervan om voor hun gasten thuis te koken. Voorgerechten zijn onder andere kaas, olijven, boter en brood en ze kunnen op tafel worden gezet zonder dat je ze bestelt - als je ze opeet, betaal je ze.
Enkele traditionele gerechten om te ontdekken zijn ‘caldo verde’, een soep van boerenkool en aardappelen of de nationale soep ‘canja’ een rijke kippen soep met rijst of pasta. ‘Arroz de Marisco’ is een risotto met zeevruchten en ‘caldeirada’ is een soort bouillabaisse.
Kabeljauw (bacalhau) is zonder twijfel het populairste ingrediënt en wordt op vele manieren bereid.
Kaas is eveneens heel lekker in Portugal en als het om zoetigheden gaat, zijn gebakjes niet te versmaden. Je kan niet terugkomen van Portugal zonder dat je de pastel de nata hebt geproefd. Een knapperig en romig eiertaartje, warm en bestrooid met kaneel en suiker.

De avondmaaltijd is hier de belangrijkste maaltijd van de dag en wordt meestal laat gegeten, rond 21.00 uur. Meestal worden enkele kleine hapjes automatisch op jouw tafel gezet (zoals paté, sardientjes, olijven, enz.) en als je ze eet dan worden ze aangerekend

Wijn is ongelooflijk populair in Portugal. ‘Vinho verde’ wordt geproduceerd in het noorden, net zoals de ‘vinho maduro’, een mooie droge wijn uit hetzelfde gebied. Dão produceert een lichte en fruitige rode wijn, terwijl de Reguengos uit de Alentejo, een stevige rode wijn is.
Port is een versterkte wijn uit de Alto Douro-regio die gemengd kan worden, met maximaal 50 toegestane soorten.