Provence

##Ontdek de Provence met Caractère Honing in de lente, lavendel in de zomer, olijven in de herfst, truffels in de winter.

Hier, te midden van zonovergoten lavendelvelden en olijfgaarden, kom je terecht in een wereld doordrenkt van kleur en aroma's. De Provence is als een schilderij dat tot leven is gekomen, waar elke hoek een nieuw tafereel onthult.

Wandel door middeleeuwse dorpjes met smalle straatjes en marktpleinen vol lokale lekkernijen. Geniet van het rustgevende geluid van kabbelende fonteinen en de geur van versgebakken croissants in de ochtend.

Proef van de beste Franse wijnen in de vele wijnhuizen van de regio en geniet van de smaken van de heerlijke Provençaalse keuken. Dus, trek jouw hoed naar beneden, neem een glas lokale rosé, en laat je meeslepen door de charme van de Provence.

Wat moet je gezien hebben in de Provence?

In de Provence moet je de lavendelvelden bij Valensole, de historische stad Avignon met het Pausenpaleis, en de spectaculaire Gorges du Verdon gezien hebben. Maar verken ook zeker iets minder bekende plaatsen zoals de dorpjes Gordes, Lourmarin en Roussillon.

Welke steden liggen in de Provence?

In de regio Provence liggen steden zoals Avignon, bekend om zijn Pausenpaleis; Aix-en-Provence, met zijn charmante Cours Mirabeau; Arles, rijk aan Romeinse geschiedenis; en Marseille, hoewel vaak geassocieerd met de Côte d'Azur, dient als een belangrijke toegangspoort tot de Provence met zijn bruisende haven.

Wanneer op vakantie naar de Provence?

Je kan het hele jaar door de Provence bezoeken. We raden aan de drukke maanden juli en augustus te vermijden. In het voorjaar of najaar is het heel rustig en geniet je in alle stilte van de schoonheid van de Provence.

Hotels

Bekijk ons aanbod in Provence
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden