6033cc2978a2b

Proef Emilia Romagna

Terra di motori e sapori

10 Dagen - 9 Nachten

Welkom in Emilia-Romagna, hét mekka van de gastronomie en dé bestemming voor wie Italië ten volle wil beleven, ver van het massatoerisme. Snuif de sfeer op in gezellige stadjes als Ferrara, Modena en Parma, waar het zalig wandelen of fietsen is door de geschiedenis, langs renaissance en middeleeuwen, langs imposante kastelen en verfijnde ‘palazzi’. Hier, in de ‘buik van Italië’, met Bologna ‘la grassa’ als hoofdstad, proef je alles wat fijnproevers bekoort: parmezaan, parmaham en balsamicoazijn, met geduld op smaak gebracht, en een rijk aanbod aan gevulde pasta’s en elegante wijnen. De Ferrari-, Lamborghini- en Ducatimusea, maken van deze streek een speeltuin voor wie houdt van motoren.

Dag 1 : Vertrek naar Bologna

Wanneer je toekomt in de luchthaven van Bologna, haal je je huurwagen op en start je jouw rit van ongeveer 52 kilometer naar Ferrara, waar je logeert in het gezellig historisch centrum van dit verrassend stadje waar bijna iedereen zich verplaatst met de fiets.

Dag 2 : Ferrara

Je verkent deze sfeervolle stad, met zijn imposant 'Castello Estense', het kasteel van de hertogen van Ferrara, zijn mooie pleinen, zijn middeleeuwse straatjes en statige 'palazzi'. Fietsen op de groene stadswallen is een absolute 'must'.

Dag 3 : de Po-delta en de abdij van Pomposa

Je gaat op verkenning in de 'Valli di Comacchio', een prachtig lagunegebied. Ga zeker paling proeven in het gelijknamige stadje, met zijn bruggen en kanalen. Je brengt ook een bezoek aan de 6de-eeuwse abdij van Pomposa, een van de belangrijkste van Noord-Italië, met prachtige fresco's.

Dag 4 : Castelvetro di Modena

Vandaag vertrek je richting Modena waar je overnacht in een kleinschalige Agriturismo, bekend om zijn balsamico-productie.

Dag 5 : Modena en Maranello

Op dag 5 ga je sfeer snuiven in het aangename Modena, stad van de 'aceto balsamico' en geboortestad van wijlen Luciano Pavarotti, met een prachtige romaanse Dom. Hier kan je de 'Collezione Maramotti', de hedendaagse kunstcollectie van Max Mara, bezoeken. Verder ga je naar Maranello met zijn 'Galleria Ferrari'.

Dag 6 : Parma

In deze muziekstad, bekend om zijn parmaham, is het zalig kuieren langs de mooie 'Duomo' met zijn doopkapel, de bruisende 'Piazza Garibaldi' en het Teatro Farnese, volledig in hout.

Dag 7 : Bologna - Fiumana

Vandaag bezoek je Bologna, met de oudste universiteit van Europa en een bijzonder mooi historisch centrum. Daarna ga je verder naar Fiumana, waar je logeert op een wijndomein, met een adembenemend uitzicht de wijngaarden.

Dag 8 : Ravenna

In deze aangename stad leidt een wandeling je langs eeuwenoude en kleurrijke byzantijnse mozaïeken, beschermd door UNESCO.

Dag 9 : Cesena en Forlì

In Cesena, met zijn Malatesta-burcht en -bibliotheek, en in Forlì, met zijn wekelijkse markt, geniet je van de sfeer, mooie winkels en lekker eten, ver van het massatoerisme. Hou even halt in het heuveldorpje Bertinoro met prachtige panorama's.

Tijdens deze rondreis zijn onder andere deze activiteiten mogelijk:

 • Bezoek, samen met een gids, een 'Acetaia’ en ontdek hoe ze balsamico maken en proef natuurlijk ook van dit heerlijke goedje.
 • Om de smaakbeleving nog verder te optimaliseren, bezoek je een ' Caseificio ' in de buurt van Parma. Hier leer je hoe ze Parmigiano Reggiano maken. En ook hier ontbreekt het proef-gedeelte niet.
 • Breng een geleid bezoek aan een ' Prosciuttificio, waar je meer te weten komt over de productie van Parmaham of Culatello. En proeven uiteraard.

Dag 10: Terug naar huis

Je keert terug naar de luchthaven van Bologna, ongeveer 90 kilometer, en neemt het vliegtuig terug terwijl je nageniet van deze ongelofelijke rondreis.

Prijs vanaf bedraagt 3.800 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

 • Beste prijsgarantie
 • Caractère extra's
 • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
 • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
 • Elke maand nieuwe vondsten
 • 30 jaar specialist in Europa
 • Betaal veilig
 • Geen extra of verdoken kosten
 • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden