602bc8cd1b7c9

Avontuur en natuur op Madeira

Een eiland vol verrassingen

8 Dagen - 7 Nachten

Madeira is heerlijk gevarieerd: van steile kliffen en lange zandstranden tot groene hellingen en hoogvlakten, met trendy shops, restaurants en bars daar tussenin. Een paradijs voor natuurliefhebbers en levensgenieters!

Deze reis begint in de gezellige hoofdstad Funchal op een heel originele manier; met een afdaling in een slee uit hout en riet. Niet te missen is een van de vele hoogtepunten op het eiland, de spectaculaire bergwandeling naar Pico Ruivo (± 1.862 m). Aan de uitgestrekte zandstranden kan je duiken, surfen en paddleboarden.

Maar naast avontuur is er ook ruimschoots tijd voor natuur. Zwemmen in een natuurlijk meer op een van de vele pittoreske rotseilandjes en genieten van prachtige vergezichten op de spectaculairste rotskust, (sport)vissen op zee vanuit Funchal met privéboot en schipper of een privé boottocht om dolfijnen te spotten. Liggen jouw vakantiewensen echt ‘skyhigh’? Dan kan je zelfs een picknick boeken op Pico do Areiro waar je letterlijk boven de wolken picknickt.

Dag 1: Vertrek naar Funchal

Jouw Caractèrereis begint hier en nu. Op de luchthaven van Funchal haal je je huurwagen af. Je verblijft drie magische nachten in een elegant hotel naar keuze.

Dag 2: Funchal

Al eeuwenlang is Funchal het economische centrum en de hoofdstad van Madeira, een stad als een reusachtig amfitheater tegen de berghellingen aangebouwd. Net door de kleinschaligheid van het centrum is het hier gezellig en aangenaam om rond te kuieren, een terrasje te doen, te shoppen en wat bezienswaardigheden te bezoeken. Een afdaling met een 'Tobogan', een slee uit hout en riet, is een niet te missen ervaring: de kabelbaan tot Monte en de helling afglijden door de straten van Funchal, geduwd door 2 'carreiros'. Afsluiten of bekomen van deze afdaling doe je in de Old Blandy wine lodge met een degustatie.

Dag 3: De Pico do Arieiro en de Pico Ruivo: leven boven de wolken

Op het menu: de belvedères van Pico dos Barcelos en Eira do Serrado, met adembenemende uitzichten op o.a. het in het vulkanische dal gelegen dorpje Curral das Freiras. De meest indrukwekkende uitstap is die naar de Pico do Arieiro: de top (± 1.818m) is het startpunt van een spectaculaire bergwandeling naar de Pico Ruivo (± 1.862 m), voor gevorderden zonder hoogtevrees (heen en terug ± 6 uur). En als kers op de taart: een picknick boven de wolken. Letterlijk. Aan de top staan ze klaar met een heerlijke picknickmand.

Dag 4: Câmara de Lobos – Ponta do Sol

Câmara de Lobos, het oudste vissersdorp van Madeira heeft een schilderachtig strand waar nog de traditionele bontgekleurde bootjes liggen. De plaats dankt haar naam aan de monniksrobben die hier vroeger leefden, ‘lobos’, maar nu geheel verdwenen zijn. Wel is hier nog de 'peixe espada' in overvloed aanwezig, de zwarte degenvis, waarop traditioneel gevist wordt en die beschouwd wordt als een delicatesse. Je verblijft de komende vier nachten in een Caractèrehotel.

Dag 5: Een dagje op zee

Een dagje (sport)vissen of dolfijnen spotten op zee met vertrek vanuit Funchal. Er is een privéboot en schipper voorzien om deze ervaring onvergetelijk te maken.  De goede kwaliteit van de golven, de aangename watertemperatuur en het milde klimaat zorgen voor optimale omstandigheden.

Dag 6: de Westkust

Langs de Westkust naar Calheta, waar moderne kunst één wordt met de prachtige natuur: het 'Casa das Mudas' Arts Center, op de rand van een klif, is er een prachtig vergezicht en een indrukwekkende collectie moderne kunst. Verder naar het uiterste noorden, tot Porto Moniz, één van de oudste dorpen op Madeira aan een spectaculaire rotskust, vol pittoreske rotseilandjes waar zich natuurlijke meren bevinden, waarin gezwommen kan worden. Vervolgens naar São Vicente, gekend om zijn witgekalkte huisjes, tegen de helling, met elkaar verbonden door nauwe steegjes en steile trappen, en via Ribeira Brava terug naar het hotel.

Dag 7: de beroemde levadas

Verkenning van het Parque Natural de Madeira, dat niet minder dan 2/3 van de oppervlakte van het eiland beslaat. Langs de prachtige 'levadas', voormalige irrigatiekanalen, verwondert het binnenland van Madeira op een andere manier, met o.a. Rabaçal en de hoogvlakte van Paúl da Serra in het westen of Ribeiro Frio in het oosten.

Dag 8: Terug naar huis

Het is alweer tijd om naar huis te gaan. met pijn in het hart lever je je huurwagen weer in aan de luchthaven en vlieg je huiswaarts. Snak je naar meer Madeira? Trek maar aan onze bel voor een verlenging!

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden