602a75cc70540

Costa Barcelona

Zon, zee, strand en... cava!

8 Dagen - 7 Nachten

Costa Barcelona verschilt sterk van andere Spaanse regio's: men begroet er elkaar niet met 'buenos dias', maar met een 'bon dia' en men danst er de 'sardana' in plaats van de 'flamenco'. Costa Barcelona is zelf ook een erg diverse streek: ontdek tijdens deze beleefreis de artistieke hoogtepunten van de bruisende metropool Barcelona, kom tot rust in het klooster van Montserrat en geniet van de gastronomische specialiteiten van Vic en van een glaasje cava, die hier rijkelijk vloeit. In Sitges eindig je in schoonheid en kan je languit ontspannen op een van de prachtige stranden.

Dag 1 : Vertrek naar Barcelona

Je komt aan op de luchthaven en gaat met het openbaar vervoer of de taxi naar uw hotel. Eerste kennismaking met deze levendige en hippe stad, wellicht de meest kosmopolitische stad van Spanje. U verblijft hier 2 nachten in een hotel naar keuze. Ga jij liever met de auto op reis? Bekijk dan zeker eens onze autovariant van deze rondreis.

Dag 2: Barcelona

Een wandeling in het historische centrum, dat is de Ciutat Vella en de sfeervolle Gotische wijk, met nauwe straatjes en aan weerszijden gedateerde huizen. Op zondag wordt nog steeds de 'Sardana' gedanst, een traditie in schril contrast met het 'hippe' Barcelona en zijn moderne architectuur zoals die van het MACBA-museum.Barcelona is altijd al dé stad van de modernistische architectuur geweest, waarvan de architecten Antoni Gaudí en Domenech i Montaner de belangrijkste vertegenwoordigers zijn. Neem voldoende tijd om deze wondere architectuurwereld in u op te nemen met o.a. de beroemde Sagrada Familia, Casa Batllò, Casa Milà (La Pedrera), het Park Güell, de bijzondere concertzaal Palau de la Música Catalana, de Fundació Antoni Tapies en het Hospital Santa Creu i Sant Pau. Uitblazen kunt u aan het Front Maritime, dat volledig heringericht werd ter gelegenheid van de Olympische Spelen van 1992, of op de Montjuïc, de 'Jodenberg', een 173m hoge heuvel met prachtig zicht over de haven en de stad. Hier werd in 1929 de Wereldtentoonstelling gehouden, waarvan de restanten zeker de moeite waard zijn: het Bauhauspaviljoen van Ludwig Mies Van der Rohe, het Museu Nacional de Art de Catalunya en de Fundació Joan Miró, een van de boegbeelden van het 20ste-eeuwse avant-gardisme.

Dag 3: Meer Gaudí: Colònia Güell

Gefascineerd door Gaudí? Dan is de Colònia Güell, op weg naar Vic, een must. De droom van zakenman Eusebi Güell - grondlegger van het Park Güell - was om een aangenaam industriedorp te vestigen voor zijn textielarbeiders en hun gezinnen: het mooiste bouwwerk op dit 'kolonieterrein' is de onafgewerkte kerk, ontworpen door Gaudí, waarvan de crypte zelfs werd uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed! Of via natuurreservaat Serra de Montseny verder naar Vic. Met een oppervlakte van ± 30.000 ha is dit het grootste natuurpark van Catalonië. Het park dat de Catalaanse naam 'wijze berg' draagt, is heel bijzonder, doordat het alle Europese ecosystemen vertegenwoordigt.

Dag 4 : Vic, bakermat van de beste vleeswaren

Verkenning van deze oude bisschopsstad die bekendstaat om zijn charcuterie. Het is een waar paradijs voor vleeseters en staat gekend om zijn 'embotits' (worsten), veelal handgemaakt en gedroogd in de frisse buitenlucht. Vic heeft ook een schitterende wijk waarin tal van voorbeelden van middeleeuwse architectuur aanwezig zijn. Een van de mooiste plaatsen van de stad is de Plaça Major. Breng zeker ook een bezoek aan het modernistische casino van Vic, de kathedraal van Sant Pere Apòstel en de Joodse wijk.

Dag 5 : Montserrat, de mysterieuze berg

Vandaag bezoekt u op uw terugweg het indrukwekkend gelegen bedevaartsoord Montserrat. Wat de Tafelberg is voor Zuid-Afrikanen, dat is Montserrat voor Catalonië. Tijdens de Spaanse burgeroorlog en de onderdrukking van dictator Franco, was deze berg de enige plek waar Catalaans kon worden gesproken en waar bevrijdingsplannen werden gesmeed.Vandaag is deze 'heilige berg' het toevluchtsoord van talrijke pelgrims die hier de 'Zwarte Madonna' vereren. De spectaculair gelegen berg is niet alleen beroemd voor het klooster, maar ook door zijn unieke silhouet. Op een heldere dag kunt u de Pyreneeën en zelfs Mallorca zien liggen. Zeker de moeite waard is het Museum van Montserrat, een modernistisch gebouw van Josep Puig i Cadafalch.

Dag 6 : Sitges, de gezellige badplaats

Verkenning van deze bijzondere badplaats met een prachtig wit zandstrand en tal van mooie badhuizen en paleizen, en dit dankzij de beroemde ondernemer uit Sitges, Don Facundo Bacardi, die fortuin maakte in Cuba met zijn rumdistilleerderij. Net zoals vele andere gefortuneerde mensen, bouwde hij bij zijn terugkomst prachtige woningen en paleizen volgens de Cubaanse bouwstijl. Sitges heeft steeds tal van kunstenaars aangetrokken, waaronder ook Picasso: een snuifje van de bohemiensfeer proeft u nog steeds in het Santiago Rusiñol huis, vandaag het Museu Cau Ferrat. Een bezoek aan de zomerresidentie van Pau Casals, vandaag een museum, laat u toe om binnen te dringen in het leven van een van de grootste cellisten uit de 20ste eeuw. Vandaag is Sitges nog steeds een mooie badplaats met een gezellig oud centrum met veel mediterraanse sfeer en een berucht uitgaansleven.

Dag 7 : Penedès en Cava, een van de meest prestigieuze wijngebieden van Catalonië

Rondom de dorpjes Vilafranca del Penedès en Sant Sadurní d'Anoia vindt u een van de meest opwindende wijngebieden met zomaar even 400 wijngaarden verdeeld over 26.000 ha. Een bezoek aan een van de bodega's en cavakelders is dan ook een must. Naast bodega 'Torres', een van de beroemdste wijnfamilies, kunt u ook cavaproducent Freixenet of Codorníu bezoeken, of waarom geen kleinere wijnproducent?In het Vinmuseum in Vilafranca del Penedès verneemt u alles over de geschiedenis van de wijn en het proces van wijn maken. Afsluiten doet u uiteraard met een cava- of wijndegustatie.

Dag 8 : Terug naar huis

Je vakantie komt spijtig genoeg aan z'n eind. Je vliegt vol herinneringen terug naar huis. Wil je toch nog een beetje langer blijven? We zorgen ervoor!

Prijs vanaf bedraagt 3.980 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Serras Barcelona

Serras Barcelona

Online boekbaar
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden