esrr0001 contrasten van andalusie 31

De contrasten van Andalusië

Een reis vol hoogtepunten

13 Dagen - 12 Nachten

De zuidelijkste provincie van Spanje is een vat vol tegenstellingen. Watersporten aan de Costa del Sol, skiën in de Sierra Nevada, sherry proeven of vogels spotten? Hier kan het allemaal en geldt maar één gouden regel: Laat je verrassen!

Jouw beleefreis start met een hoogtepunt van formaat: het wereldvermaarde Alhambra en het levendige centrum van Granada. Dat Andalusië barst van de contrasten, wordt al meteen duidelijk net buiten de stad. Je komt er terecht in een spectaculair landschap van miljoenen olijfbomen. In elk restaurantje kan je hier trouwens de beste olijfolie uit de streek degusteren.

Onderweg ontdek je prachtige paleizen, kerken en kloosters die tot het Unesco-werelderfgoed behoren. Maar ook de indrukwekkende Mezquita uit de twaalfde eeuw en de sfeervolle smalle straatjes van Córdoba. Zonder het schitterende en immer bruisende Sevilla te vergeten. Pleinen bezaaid met palmbomen, schilderachtige wijken met patio’s vol bloemen, een Moors paleis, het mooiste Plaza de Toros van het land… Geen enkele Europese stad voelt zo exotisch aan.

Nog meer hoogtepunten: een bezoek aan Jerez, de hoofdstad van flamenco, sherry en paarden! Of de prachtig gelegen ‘witte dorpen’, vol verblindende natuurpracht. Geniet tot slot van een dagje rust op een van de paradijselijke stranden van de Costa del Sol of maak een uitstapje naar de ‘herboren’ havenstad Málaga, befaamd voor zijn prestigieuze musea.

DAG 1 : Vertrek naar MÁLAGA - GRANADA

Eindelijk mag je aan jouw vakantie in Spanje beginnen! Met je afgehaalde huurwagen reis je naar het zonnige Granada, waar je tweemaal overnacht in een hotel naar keuze.

DAG 2 : GRANADA

Het hoogtepunt van deze stad is een bezoek aan het Alhambra, een indrukwekkend Moors paleizencomplex, met de prachtige tuinen van het Generalife. Gebouwd door de Nasriden, geeft dit perfect de voorstelling weer van 'het paradijs op aarde'. Vraag ons zeker om voor jou te reserveren als je het Alhamba graag bezoekt! Na dit bezoek kan je met een shuttlebusje naar de Plaza Nueva waar de talrijke studenten in en rond de vele bars en restaurantjes een bijzondere sfeer creëren. Ideaal voor een aperitief met tapas!

DAG 3 : GRANADA - ÚBEDA

In de voormiddag verken je Granada verder: de kathedraal met een web van straatjes, die doen denken aan een Arabische markt, is het startpunt voor een stadsverkenning. De wandeling loopt verder oostwaarts naar het Albaicín, een typische volkswijk met een duidelijk Moorse stempel. Hier weerklinkt 's avonds uit kleine, soms onooglijke cafeetjes flamencomuziek. Je verlaat Granada richting Jaén en maakt kennis met het spectaculaire landschap van miljoenen olijfbomen, die goed zijn voor maar liefst 25% van de globale olijfolieproductie. In elk restaurant in de provincie Jaén kan je de 'picual-' en de ongefilterde 'manzanilla'-variëteit proeven, de beste olijfolie uit de streek, geserveerd in een sherryglaasje als was het een wijndegustatie. En daarna? Verder naar het gezellige stadje Úbeda.

DAG 4 : ÚBEDA - BAEZA

Úbeda, architectonisch gezien een van de mooiste steden van Andalusië, heeft tal van renaissancegebouwen en geeft een goede indruk van de pracht van de stad in de 16de eeuw. Tussen eindeloze symmetrische rijen olijfboomgaarden ligt het mooie Baeza, de 'zusterstad'. Net zoals in Jaén ontdek je hier talrijke paleizen, kerken en kloosters in renaissancestijl, reden genoeg om in 2003 op de Werelderfgoedlijst van Unesco te worden geplaatst.

DAG 5 EN 6: CÓRDOBA

Je rijdt verder naar Córdoba, waar je twee nachten logeert in een schitterend vijfsterrenhotel. Hoogtepunt is onbetwistbaar de Mezquita of moskee van Córdoba, 12 eeuwen oud en symbool van de macht van de Islam. In de 16de eeuw werd in het centrum van de moskee een kathedraal gebouwd, en dat levert een spectaculaire kruisbestuiving op. De charme van Córdoba ligt ook in zijn Joodse wijk met kronkelende steegjes en gele straatlantaarns. Vooral 's avonds, als de dagjestoeristen verdwenen zijn, is het er gezellig rondkuieren bij aangename temperaturen en in een romantische sfeer. Geniet ’s avonds in het hotel van een heerlijk romantisch Califal diner, dat staat voor verfijning en klasse.

DAG 7 : CARMONA - SEVILLA

Via landelijke wegen, met eventueel een tussenstop in het typische Carmona, een van de oudste steden van Andalusië, rij je verder naar Sevilla, waar je twee nachten geniet in een Caractère hotel.

DAG 8 : SEVILLA: PASSIE, KLEUR EN SFEER

Een bruisende stad, met talrijke monumenten en musea, volkswijken en de mooiste Plaza de Toros van het land. Geen enkele stad in Europa die zo exotisch, bijna Noord-Afrikaans aandoet. Pleinen omzoomd door palmbomen waarbij de Giralda - de klokkentoren van de kathedraal - uitkijkt op de gretig groeiende sinaasappelbomen. Een must is een bezoek aan het Real Alcázar, een verfijnd, in Moorse stijl opgericht koninklijk paleis. De meest schilderachtige plek is de Barrio Santa Cruz, een van de oudste stadswijken van Sevilla met een labyrint van beschaduwde pleinen en kronkelende straatjes met witte huizen en patio's vol bloemen. Vlak bij de typische Plaza de España staat het gebouw van het voormalige Real Fábrica de Tabacos, de setting van het verhaal van de beroemde opera Carmen van Bizet.

DAG 9 : SEVILLA - VEJER DE LA FRONTERA / CONIL DE LA FRONTERA

In de voormiddag rond je je bezoek aan Sevilla af. Dan rij je richting Vejer de la Frontera en Conil de la Frontera.

DAG 10 : JEREZ

Jerez is de hoofdstad van de flamenco, sherry en … paarden! Proef een 'fino' in een van de indrukwekkende 'bodegas' die de stad rijk is. Bezichtig een demonstratie paardendressuur in de rijschool, de Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre, en bezoek zeker het museum daar. Verken in de namiddag de omegeving van Jerez , met typische havenplaatsen zoals Cádiz en El Puerto de Santa María of San Lúcar de Barrameda, het mekka van de manzanilla, de fijnste sherry. Met zijn grote aantal bodega's maakt die laatste deel uit van de fameuze 'sherrydriehoek'.

DAG 11 en 12 : DE WITTE DORPEN

Na een rit door een prachtig landschap kom je bij de witte dorpen, zoals Arcos de la Frontera en Grazalema. Vooral het spectaculair gelegen Ronda mag je niet vergeten. Daarna rij je verder richting Costa del Sol, waar je twee nachten verblijft in een Caractère hotel. Geniet van een dagje rust, of een bezoek aan het hippe Málaga of misschien wel allebei!

DAG 13: Terug naar huis

Je reis zit er jammer genoeg op en je keert voldaan terug naar huis. Lever je huurwagen nog in en vlieg terug met een hoofd en hart vol herinneringen.

Prijs vanaf bedraagt 5.538 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden