img 4378

De reis van Wim in Spanje

Ontdek samen met Wim Lybaert deze prachtige steden per trein!

5 Dagen - 4 Nachten

Contacteer Ilse

Stap binnen in een wereld waar eeuwenoude geschiedenis en moderne flair naadloos samensmelten. Ontdek de bruisende straten van Madrid, waar koninklijke pracht en kunstzinnigheid samenkomen in een levendige metropool vol energie. Maar dat is nog niet alles! Reis verder met de trein naar Córdoba, waar de tijd lijkt stil te staan te midden van de prachtige Moorse architectuur en charmante steegjes. Bereid je voor op een onvergetelijke reis boordevol smaakvolle tapas, culturele schatten en verrassende ontdekkingen terwijl je deze twee steden verkent.

Dag 1: Vlucht naar Madrid

Je komt aan in de luchthaven van Madrid waar een transfer je naar je hotel brengt waar je twee nachten verblijft. Dit Caractère hotel ligt in het hart van Madrid met een gezellig terras buiten. Na het inchecken duik je onmiddellijk de stad in. Je start met een privérondleiding waarbij je gedurende drie uur Madrid ontdekt door de ogen van een local. De rondleiding gebeurt in je eigen taal en je bekijkt de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, Plaza Mayor en Puerta del Sol. Onderweg ontdek je verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je de authentieke kant van Madrid laten zien.

Dag 2: Madrid

Jouw dag start in één van de bekendste musea van Madrid, het Prado. Samen met een Nederlandstalige gids maak je gedurende 2 uur kennis met de highlights van het kunstmuseum. Je ontdekt hier onder andere werken van Botticelli, Rafaël en Rembrandt. Wanneer je een hongertje voelt opkomen, ga je verder naar Mercado de San Miguel. De bekendste foodhall van Madrid vol heerlijke eetkraampjes. In de namiddag verken je de stad met de fiets. Samen met een gids leer je Madrid op een andere manier kennen.

Dag 3: Madrid - Córdoba

Vandaag proef je de authentieke smaken van Madrid tijdens een gastronomische tour. Je verkent de buurt Chueca en Malasaña waar het wemelt van de tapasbars. Onderweg stop je enkele keren waar je smult van verschillende delicatessen. Na de middag neem je de hogesnelheidstrein naar Córdoba. Op slecht 1 uur en 45 minuten sta je in deze magnifieke stad. Hier overnacht je twee keer in een Caractère hotel. Je sluit jouw dag af met een wijnproeverij in de buurt van je hotel waar je enkele verschillende wijnen ontdekt.

Dag 4: Córdoba

Tijd om het prachtige Córdoba te ontdekken. Via een privé fietstour verken je de stad met een Nederlandstalige gids. Je fietst langs de belangrijkste hoogtepunten en stopt bij enkele patio’s. Daarna breng je een bezoek aan de indrukwekkende Mezquita, hét hoogtepunt van je bezoek aan Córdoba. Als je houdt van hammam, kan je terecht in de oudste hammam van de stad. De perfecte afsluiter van je reis.

Dag 5: Terug naar huis

Je reis zit er jammer genoeg op. Je keert vanaf de luchthaven in Malaga met het vliegtuig terug naar huis. Blijf je liever iets langer? Dan verlengen we jouw reis in één van onze Caractère hotels.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden