6006fd9a10049

Dwars door de Pelopónnesos

Het grootste schiereiland van Griekenland

10 Dagen - 9 Nachten

Griekenland is onlosmakelijk verbonden met de zee. Er is geen mooiere plek om het ruime sop te kiezen, dan de betoverende kustlijn van de Pelopónnesos. Een wereld vol mystiek, geschiedenis en natuurpracht.

Klaar voor een echte tijdreis? Van het indrukwekkende Kanaal van Korinthe tot charmante antieke steden vol tempels en theaters, en de geboorteplaats van het grootste sportevenement op aarde. Onderweg bewonder je niet alleen Unesco-werelderfgoed maar ook ongerepte, adembenemende natuurpracht.

Flaneer heerlijk aan de Atheense Rivièra en ontdek de bronnen van onze westerse wereld in de hippe hoofdstad van Griekenland, een smeltkroes van culturen en sferen.

Zin om nog wat langer te genieten? Dat kan! We stellen jouw reis samen, precies zoals jij dat wil. Contacteer ons gerust.

Dag 1: Vertrek naar Athene – Náfplion

Jouw reis begint in Athene en nadat je jouw huurwagen hebt afgehaald, kan het avontuur beginnen. Zet langs het indrukwekkende Kanaal van Korinthe koers naar de antieke stad Akrokorinthos, een van de meest bedrijvige handelssteden uit de oudheid. Zo rijd je verder naar Náfplion, de eerste hoofdstad van Griekenland. Náfplion is een kleine haven met een oud stadsgedeelte dat veel charme en een Italiaanse sfeer uitstraalt. In dit stadje zal je twee nachten verblijven in een van onze Caractère-hotels.

Dag 2: De sites van Argolída

Dag 2 gaat van start met een bezoek aan Mykene, waar je een omwald paleis vindt. Mykene staat symbool voor het sombere aspect van de Griekse beschaving dat van oorlogen, plunderingen en het bloed dat aan de Griekse geschiedenis kleeft. Hier werd de expeditie van Troje voorbereid en liet Clytaemnestra haar koninklijke echtgenoot Agamemnon ombrengen. Maar Mykene wordt ook verbonden aan Heinrich Schliemann, de Duitse archeoloog, die meende hier in de gouden ogen van Agamemnon te kijken, het wereldberoemde gouden masker. Via de tempel van Hera in Iréo ga je verder naar Árgos, een stad die een van de grootste theaters ter wereld bezit. Vervolgens rijd je naar Tíryns, een burchtruïne met muren van zeven tot acht meter dik. Tot slot bezoek je het beroemde theater van Epidauros met zijn perfecte akoestiek, hét theater van de theaters.

Dag 3: De torens van de Máni

Jouw reis gaat verder via Spárta, de meest geduchte en militaristische stadsstaat uit de Griekse geschiedenis, en vervolgens tot Mystrás. Deze wonderbare spookstad, gelegen in een landschap met Byzantijnse huizen en kerken behoort tot het Unesco werelderfgoed. Rijd verder tot de mysterieuze Máni, het meest zuidelijke punt van het Griekse vasteland. Om deze regio verder te ontdekken, verblijf je drie nachten in een van onze hotels.

Dag 4: Het bolwerk Monemvassía

Op dag 4 bezoek je het middeleeuwse Monemvassía, een pittoresk stadje dat als een schiereiland in zee ligt en zich schuil houdt achter een kolossale rots. Het is de ideale manier om je namiddag door te brengen, al slenterend door de smalle steegjes en op gezellige pleintjes.

Dag 5: Verkenning van de ongerepte Máni

Op dag 5 staat er een rondrit gepland op het middelste schiereiland, je zal er verblind worden van schoonheid. Je geniet van een ruw landschap vol bloemen dat bezaaid ligt met vreemde dorpen. Hun massieve vierkante woontorens zijn symbolen van een krijgshaftig verleden, waarin clans en families elkaar vanaf de 15e eeuw om het vruchtbaarste land bekampten. Zij getuigen van een van de meest feodale en gewelddadige geschiedenissen van het land. Via Aréopoli en Pýrgos Diroú zet je koers naar het haventje van Geroliménas dat zeer aantrekkelijk gelegen is in een baai beschermd door een statige klip. Keer vervolgens terug langs de Blauwe Kreek van Kokkála, een mooie beschutte baai met een kerk aan de rand van het water en het torendorp Flomohóri.

Dag 6: De kust van Olympia

Via Areópoli en Kalamáta, de olijvenstad, zet het avontuur zich verder. Onderweg maak je een tussenstop in het prachtige dorpje Kardamyli. Zo rijd je langs de westkust naar het antieke Olympia, waar de grootste sportgebeurtenis op aarde haar oorsprong vindt. Eens aangekomen, kan je voor twee nachten je intrek nemen in een van onze hotels aan de kust van Olympia.

Dag 7: Olympia

Begin je dag goed met een bezoek aan het antieke Olympia, waar 3000 jaar terug wedstrijden, muziek en dans georganiseerd werden. De stad waar de grootste sportgebeurtenis op aarde haar oorsprong vond. Het stadion van Olympia is een immens complex in een oase van olijfbomen en platanen, rivieren en pijnbomen. In de straatjes van Dimitsána en Stemnitsa vind je nog talrijke ambachtelijke ateliers. Je reis gaat verder naar Andritsena, bekend van zijn prachtige tempel in Vassés.

Dag 8: Naar de Atheense Rivièra

Vandaag keer je terug naar Korinthe richting de mooie Atheense Rivièra waar je opnieuw twee nachten verblijft in een van onze Caractère-hotels.

Dag 9: Dagje genieten en Athene

Als afsluiter van je reis kan je kiezen voor een moment van ontspanning aan het zwembad van jouw hotel of voor een bezoek aan Athene, de hippe hoofdstad van Griekenland waar je de bronnen van de westerse beschaving kan ontdekken in prachtige oude monumenten en rijke musea. Athene is een smeltkroes van diverse culturen, het bevat elementen uit de Romeinse, Byzantijnse en neoklassieke periodes, en in bepaalde wijken hangt een aantrekkelijke oosterse sfeer. Kortom, Athene is een paradijs voor geschiedenisliefhebbers. Plaka is de levendigste wijk van Athene, waarvan het hogere deel - vooral 's avonds – een buitengewone charme heeft.

​Dag 10: Terug naar huis

Jouw reis zit er helaas op en nadat je je huurwagen inleverde, vlieg je met een koffer vol heerlijke herinneringen terug naar huis. Geen zin om al huiswaarts te keren? Caractère regelt met plezier dat jij nog enkele nachten kan blijven.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden