602d3505d49b4

Een tocht langs paleizen en ongerepte stranden

Ontdek Costa de Lisboa en Lissabon

8 Dagen - 7 Nachten

De omgeving rond Lissabon is niet alleen vermaard om zijn paleizen, maar ook om zijn schitterende Atlantische kustlijn, bezaaid met charmante vissersdorpjes. Een beleefreis die – letterlijk – een frisse wind laat waaien in de Caractère-catalogus. Jouw ontdekkingstocht start al meteen in stijl, met een bezoek aan het Palácio de Queluz, het ‘Portugese Versailles’. Dit is een van Portugals mooiste paleizen. Verder langs de kust vind je Estoril, dat dankzij zijn warmwaterbronnen een populaire vakantiebestemming is. En Cascais, een mondaine badplaats met prachtige villa’s, een elegante jachthaven en tal van bars en restaurants. Nog meer moois ontdek je in Sintra, een stadje met unieke paleizen, ruïnes en weelderige tuinen die tot het Unesco-werelderfgoed behoren. De ruige kustweg voert je ook langs het monumentale Mosteiro da Batalha, een van de mooiste cisterciënzerabdijen van de middeleeuwen. Eindigen doe je in alle rust op de mooie stranden van het vissersdorpje Peniche, waar je ook een boottochtje kan maken naar het Berlenga-eiland met zijn eeuwenoud fort.

Dag 1 : Vertrek naar Lissabon - Costa de Lisboa

Je haalt je huurauto op aan de luchthaven van Lissabon en vertrekt naar Cascais. Hier zal je 3 nachten verblijven in één van onze hotels.

Dag 2 : Costa de Lisboa

Op de tweede dag van je reis verken je de Costa de Lisboa. Het Palácio de Queluz, met zijn roze gevel, in Queluz, is een van Portugals mooiste paleizen in rococostijl, ook bekend als het ‘Portugese Versailles'. ’s Zomers verbleef de hele koninklijke familie in dit ‘vakantiehuisje’. Het paleis is bijzonder lumineus, vandaar zijn naam: ‘Que luz!'. Estoril was dankzij zijn warmwaterbronnen een trefpunt van miljonairs en is nog steeds een populaire badplaats met weelderige villa's. Cascais, vanouds een vissersplaatsje, is na de Tweede Wereldoorlog, en vooral met de opkomst van het toerisme, een mondaine en elegante badplaats geworden, met een jachthaven, een 16de-eeuwse kerk en een Museum van de Zee, ex libris van de vistraditie van de stad en zijn inwoners. De kustweg langs Boca do Inferno en Praia do Guincho is een genot voor het oog.

Dag 3 : Sintra

Via de Boca do Inferno en het mooie strand van Guincho naar Sintra, een stadje met unieke paleizen, ruïnes en overdadige tuinen die tot het Unesco-Werelderfgoed behoren. Hier brachten de Portugese monarchen hun zomers door. Op meer dan 500m hoogte staat het extravagante sprookjespaleis Palácio Nacional da Pena, met Moorse invloeden, gotische stijlelementen en renaissancekenmerken. Op dezelfde berg ligt, zo'n 100m lager, het Castelo dos Mouros, een verdedigingsburcht uit de 8ste eeuw, in 1147 ingenomen door de Portugese koning Afonso Henriques, en waarin hij de eerste christelijke kapel in de omgeving liet bouwen. Breng in het centrum van Sintra het Palácio Nacional, de Vila Velha en de oude stad ook zeker een bezoekje.

Dag 4 : Mafra - Obidos - Praia d’El Rey

Vervolgens vertrek je richting Mafra, waar een bezoek aan het klooster-paleis niet op je programma mag ontbreken, rij er langs de ruige kustweg richting Óbidos. Je passeert het vissersdorp Ericeira, bekend om zijn restaurants met vis- en schaaldierspecialiteiten. Je verblijft de volgende 4 nachten in een Caractère Hotel.

Dag 5 : Alcobaça en het Mosteiro da Batalha

Deze monumentale abdij is een van de mooiste cisterciënzerabdijen van de middeleeuwen. Met een ommetje via de traditionele vissersplaats Nazaré verder naar Batalha, met zijn indrukwekkende klooster dat eveneens deel uitmaakt van het Unesco-Werelderfgoed.

Dag 6 : Peniche en Ilha de Berlenga

Vandaag heb je een hele dag om te genieten van de prachtige omgeving en de mooie stranden. Peniche staat eveneens bekend om zijn talrijke visrestaurants. Op zo'n 12 km voor de kust ligt het Berlenga-eiland, bereikbaar per boot, met een vogelkolonie en een indrukwekkende 70 meter lange tunnel vlak bij een oud fort.

Dag 7 : Een dag relaxen

Op de voorlaatste dag van je reis geniet je aan de zee of aan het zwembad. Je rust en geniet na van al het moois dat de afgelopen dagen gezien hebt.

Dag 8 : Terug naar huis

De laatste dag van je reis is aangekomen, tijd om huiswaarts te keren. Lever je huurauto terug in aan de luchthaven van Lissabon en vertrek met mooie herinneringen naar huis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden