6007fb75a41ed

Eilandhoppen in Mykonos & Santorini

Romantiek en natuur in de Cycladen

8 Dagen - 7 Nachten

Paradijselijke stranden, een bruisend nachtleven, spectaculaire landschappen… Mykonos en Santorini zijn niet voor niets de twee bekendste eilanden van de Cycladen. Hier hop je in een oogwenk van exclusieve boetieks naar imposante kraters.

Mykonos staat bekend om zijn gezellige haven, mooie musea en schilderachtige wijken. Maar natuurlijk ook om zijn paradijselijke stranden, waar je heerlijk tot rust komt en vanwaar je een boottocht kan maken naar het ‘heilige eiland’ Delos, de geboorteplek van de tweelinggoden Apollo en Artemis.

Santorini, de bakermat van de Cycladische cultuur, is liefde op het eerste gezicht. Al vanop de boot doemen de zwarte kraterwanden voor je op en tekenen hooggelegen witte dorpjes zich af tegen de blauwe hemel. Een uniek en onvergetelijk schouwspel met adembenemende uitzichten. En op het einde van de dag geniet je van de “mooiste zonsondergang ter wereld”.

Dag 1: Vertrek naar Mykonos

Jouw rondreis op de Cycladen gaat van start op Mykonos, waar je allereerst je huurwagen ophaalt. Je zal vier nachten verblijven in een Caractère-hotel naar keuze op het prachtige Mykonos.

Dag 2: Mykonos

In Mykonos-stad vind je, naast een gezellige haven, enkele mooie musea die een bezoekje waard zijn. De witte kerk van Panagia Paraportiani is ook zeker de moeite waard om te gaan bewonderen. Kuier vervolgens door de schilderachtige wijk Mikra Enetia (Klein-Venetië) waar de huizen tot aan de rand van de zee gebouwd werden.

​Dag 3: Mykonos

In Ano Mera kan je een bezoek brengen aan het 16de-eeuwse Panagia Tourliani klooster, dat bekend is om zijn imposante torens en oude fresco's.  Verder is Mykonos bekend voor zijn paradijselijke stranden, daar kan je gegarandeerd heerlijk uitrusten.

Dag 4: Delos

Op dag 4 ga je met de boot naar Delos. Het 'heilige eiland' Delos, dat in het centrum van de Cycladen ligt, is de geboorteplek van de tweelinggoden Apollo en Artemis. Op het beroemde 'Leeuwenterras' stonden oorspronkelijk negen leeuwen uit Parisch marmer, waarvan er tegenwoordig nog vijf resten. Een zesde leeuwin kan je bewonderen in Venetië.

​Dag 5: Boottocht Mykonos - Santorini

Het avontuur gaat verder met een boottocht van Mykonos naar Santorini. je komt met de boot aan in de krater van Santorini, dat is een onvergetelijke gebeurtenis. De zwarte kraterwanden doemen voor je op en in de hoogte tekenen zich witte dorpjes af tegen de blauwe hemel. In de Minoïsche tijd barstte de vulkaan van Santorini uit en bedolf de oude stad Akrotiri onder 50m puimsteen. Van Santorini, dat voorheen een rond eiland was met een 1200 m hoge vulkaan, bleven amper nog twee wanden over. Je verblijft op Santorini voor drie nachten, opnieuw in een Caractère-hotel naar jouw keuze.

Dag 6: Santorini, een uniek schouwspel

Jouw reis gaat verder met een rondrit op Santorini, waar je van duizelingwekkende uitzichten op de 'caldera' kan genieten. Het mooiste uitzicht heb je vanuit Oia of Thíra, de hoofdstad van het eiland. Je kan de gigantische krater ook met een catamaran bezoeken, zeker een leuke ervaring. Op het einde van de dag sluit je af met de 'mooiste zonsondergang ter wereld'.

Dag 7: Santorini

Santorini is de bakermat van de Cycladische cultuur. Met een bezoek aan het dorp en het museum van Akrotíri leer je heel wat over de geschiedenis van dit mooie eiland. Een tocht door het centrum van het eiland leidt jou langs mooie dorpjes met kerken en kloosters.

Dag 8: Terug naar huis

Vandaag zit je reis er helaas op, tijd om terug naar huis te keren. Nood aan een langere vakantie? Wij regelen met plezier dat jij nog wat langer kan verblijven in een van onze Caractère-hotels op de Cycladen.

Prijs vanaf bedraagt 5.500 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten, ferry en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden