600ec88fbdef5

Genieten in het groene Istrië

Terra Magica

8 Dagen - 7 Nachten

Geloof ons, Istrië is niet toevallig een hartvormig schiereiland. Voor velen is een bezoek aan deze prachtige plek in het noorden van Kroatië liefde op het eerste gezicht. Niet alleen omwille van de natuurpracht, maar ook door de rijke cultuur en gastronomie.

Deze beleefreis dompelt je onder in de belle époque en de weelderige parken van het ‘Wenen aan zee’. In een exotische natuur en charmante badplaatsen. En in onweerstaanbare historische stadscentra met Unesco-werelderfgoed.

Maar Istrië is ook het land van geurige truffels, gouden olijfolie en onvolprezen wijnen. Kortom, de hemel op aarde voor fijnproevers. Laat je verleiden door de smaken van het onbekende...

Dag 1: Vertrek naar Kroatië

Van zodra je jouw huurwagen hebt opgehaald, zet je koers naar jouw Caractère-hotel waar je de eerste twee nachten van je onvergetelijke reis zal doorbrengen.

Dag 2: De Kvarnerbaai

Opatija is een van de oudste toeristenoorden en het hart van de Kvarnerbaai. Dankzij de aanleg van een spoorlijn in 1730 en de komst van gerenommeerde artsen werd Opatija al snel een kuuroord met internationale faam. Hier kwamen aristocraten, Weense neurotici en de Russische schrijver Tjechov verpozen. Het 'Wenen aan zee' is het uithangbord van de Belle Epoque met weelderige parken en luxueuze villa's in barok-, neoklassieke en Sezessionstijl en voormalige zomerverblijven van de Oostenrijks-Hongaarse elite. Misschien wel het meest geliefd is de 12 kilometer lange wandelpromenade, genoemd naar de Oostenrijkse keizer Franz Josef, die Lovran met het vissersdorpje Volosko verbond.

Dag 3: Langs het Učka-gebergte naar Pula

Dankzij de beschutting van het Učkagebergte heeft de Kvarner Rivièra een exotische plantengroei. Een mooie kustweg leidt tot Brestova, van waaruit boten vertrekken naar het mooie eiland Cres. Je reis gaat verder tot Pula met haar Romeins amfitheater, dat vandaag ook dienst doet als indrukwekkend decor voor tal van culturele evenementen, opera- en toneelvoorstellingen. Het historische centrum met zijn mooie Forumplein en smalle straatjes is zonder twijfel een aanrader. De volgende vijf nachten verblijf je in een van onze hotels in de buurt.

Dag 4: Rovinj

Het charmante Rovinj is wellicht het mooiste en meest pittoreske stadje van Istrië, op een schiereiland gelegen, met gevels in warme kleuren en trapsteegjes die bijzonder Italiaans ogen. Straatnaamborden staan er trouwens zowel in het Italiaans als het Kroatisch vermeld en de beste restaurants liggen niet aan de kade, maar in nauwe stegen. Tot in de 18de eeuw was dit een eiland en dus lijkt de zee nog overal aanwezig. Niet voor niets trok dit verleidelijk mooie stadje reeds van oudsher tal van kunstenaars aan uit alle hoeken van de wereld. 'Het mooiste stadje van Istrië' noemt men Rovinj vaak. En niet onterecht...

Dag 5: De Brioni-eilanden en het natuurpark van Kamenjak

Vandaag bezoek je het Nationaal Park Brioni met zijn idyllisch natuurpracht, waar de Joegoeslavische leider Tito zijn buitenverblijf had. Hij ontving hier vele staatshoofden en filmsterren. Met de exotische dieren die hij van hen cadeau kreeg, vormde hij een safaripark op Veli Brioni, dat nu nog steeds bestaat. Het nationaal park bestaat uit 14 eilandjes. Ook leuk is het natuurpark Kamenjak, dat wordt omringd door 30 kilometer aan kustlijn, bezaaid met vele baaien en schitterende stranden.

Dag 6: Het groene Istrië: land van truffels, wijnen en olijfolie

Tijd voor het hoogtepunt van je reis. Je rijdt via het hoog gelegen en versterkte dorpje Grožnjan, met zijn okerkleurige huizen, steegjes en pleintjes naar Motovun, een middeleeuws stadje, en Livade, een landbouwdorpje en belangrijk 'truffelcentrum'. Al in de oudheid wilden Romeinse keizers alleen deze truffels op hun borden... Jaarlijks vindt hier nog steeds een truffeljaarmarkt plaats. Na de middag kan je vlak bij Beram de buitengewone fresco's bewonderen in de gotische kapel van H. Maria delle Lastre. Je gaat verder tot Hum, dat er prat op gaat het kleinste stadje ter wereld te zijn. Passeer zeker eens langs de 7 km lange glagolitische beeldenroute: 11 eenzame, maar intrigerende monumenten als eerbewijs aan de monniken die zorgden voor het voortbestaan van dit alfabet dat tot de 18de eeuw in de Slavische liturgie in gebruik was. Vervolgens rijd je terug via het bergdorpje Buzet, eveneens een truffelplaats en de oude administratieve hoofdstad van de Venetianen. Tot slot ga je verder tot Toplice en Momjan, een middeleeuws dorpje waar u eventueel kan proeven van een van de beste Muscatwijnen van de regio.

Dag 7: Poreč

Poreč is het bekendste vakantieoord van Istrië. Het oude centrum ligt op een 400 meter lang en 200 meter breed schiereiland, Sveta Nikola. Hier in dit oude stadsdeel sieren prachtige Venetiaanse paleizen de havenfronten, maar het is vooral de St. Euphrasiusbasiliek, een pareltje van Byzantijnse pracht en uitgeroepen tot wereldgoed van de Unesco, die een bezoek meer dan waard maakt.

Dag 8: Terug naar huis

Indien jouw planning het toelaat, maak je nog een tussen stop aan het mooiste Sloveense kustplaatsje, Piran. Het is gelegen op het uiterste punt van een schiereilandje, omgeven door stadsmuren. Behalve visserij is zout uit de nabijgelegen Sečovljebassins al eeuwenlang de belangrijkste inkomstenbron, het excellente 'fleur de sel' zout is nog steeds verkrijgbaar. Na een laatste moment van verkenning is het tijd om je huurwagen in te leveren en met een koffer vol mooie herinneringen naar huis te keren.

Prijs vanaf bedraagt 4.690 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. Vanaf 3?470 euro indien je met je eigen wagen gaat. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden