Genieten in het groene Istrië

Terra Magica

8 Dagen - 7 Nachten

Geloof ons, Istrië is niet toevallig een hartvormig schiereiland. Voor velen is een bezoek aan deze prachtige plek in het noorden van Kroatië liefde op het eerste gezicht. Niet alleen omwille van de natuurpracht, maar ook door de rijke cultuur en gastronomie.

Deze beleefreis dompelt je onder in de belle époque en de weelderige parken van het ‘Wenen aan zee’. In een exotische natuur en charmante badplaatsen. En in onweerstaanbare historische stadscentra met Unesco-werelderfgoed.

Maar Istrië is ook het land van geurige truffels, gouden olijfolie en onvolprezen wijnen. Kortom, de hemel op aarde voor fijnproevers. Laat je verleiden door de smaken van het onbekende...

Dag 1 Brussel - Opatija (± 1300km) of vlucht Brussel - Pula (Kroatië) of vlucht Brussel - Ljubljana (Slovenië)

Afhankelijk van uw transportmiddel: ophalen van uw huurwagen. Twee nachten in Hotel Navis in Opatija of Boetiekhotel Ikador.

Dag 2 De Kvarnerbaai

Opatija is een van de oudste toeristenoorden en het hart van de Kvarnerbaai. Dankzij de aanleg van een spoorlijn in 1730 en de komst van gerenommeerde artsen werd Opatija al snel een kuuroord met internationale faam. Hier kwamen aristocraten, Weense neurotici en de Russische schrijver Tjechov verpozen. Het 'Wenen aan zee' is het uithangbord van de Belle Epoque met weelderige parken en luxueuze villa's in barok-, neoklassieke en Sezessionstijl, voormalige zomerverblijven van de Oostenrijks-Hongaarse elite. Misschien wel het meest geliefd is de 12 km lange wandelpromenade, genoemd naar de Oostenrijkse keizer Franz Josef, die Lovran met het vissersdorpje Volosko verbond.

Dag 3 Langsheen het Učka-gebergte naar Pula (± 94 km)

Dankzij de beschutting van het Učkagebergte heeft de Kvarner Rivièra een exotische plantengroei. Een mooie kustweg leidt tot Brestova, van waaruit boten vertrekken naar het mooie eiland Cres. Verder tot Pula met haar Romeins amfitheater, dat vandaag ook dienst doet als indrukwekkend decor voor tal van culturele evenementen, opera- en toneelvoorstellingen. Het historische centrum met zijn mooie Forumplein en smalle straatjes is zonder twijfel een aanrader.  Vijf nachten in Hotel San Rocco te Brtonigla, in Wine & Heritage Hotel Roxanich in Motovun, in Wine Hotel Meneghetti in Bale of in Hotel San Canzian in Buje.

Dag 4 Rovinj (± 36 km vanuit Pula)

Het charmante Rovinj is wellicht het mooiste en meest pittoreske stadje van Istrië, op een schiereiland gelegen, met gevels in warme kleuren en trapsteegjes die bijzonder Italiaans ogen. Straatnaamborden staan er trouwens zowel in het Italiaans als het Kroatisch vermeld en de beste restaurants liggen niet aan de kade, maar in nauwe stegen. Tot in de 18de eeuw was dit een eiland en dus lijkt de zee nog overal aanwezig. Niet voor niets trok dit verleidelijk mooie stadje reeds van oudsher tal van kunstenaars aan uit alle hoeken van de wereld. 'Het mooiste stadje van Istrië' noemt men Rovinj vaak. En niet onterecht...

Dag 5 De Brioni-eilanden en het natuurpark van Kamenjak (± 16 km vanuit Pula of ± 70 km van Rovinj)

Het Nationaal Park Brioni met zijn idyllisch natuurschoon, waar de Joegoeslavische leider Tito zijn buitenverblijf had. Hij ontving hier vele staatshoofden en filmsterren. Met de exotische dieren die hij van hen cadeau kreeg, vormde hij een safaripark op Veli Brioni, dat nu nog steeds bestaat. Het nationaal park bestaat uit 14 eilandjes. Het natuurpark Kamenjak wordt omringd door 30 km kustlijn, bezaaid met vele baaien en schitterende stranden.

Dag 6 Het groene Istrië: land van truffels, wijnen en olijfolie (± 186 km)

Via het hoog gelegen en versterkte dorpje Grožnjan, met zijn okerkleurige huizen, steegjes en pleintjes naar Motovun, een middeleeuws stadje, en Livade, een landbouwdorpje (wijn/olijfolie) en belangrijk 'truffelcentrum': al in de oudheid wilden Romeinse keizers alleen deze truffels op hun tafels... Jaarlijks vindt hier nog steeds een truffeljaarmarkt plaats. Na de middag kan u vlak bij Beram de buitengewone fresco's bewonderen in de gotische kapel van H. Maria delle Lastre. Verder tot Hum, dat er prat op gaat het kleinste stadje ter wereld te zijn en bezoek aan de 7 km lange glagolitische beeldenroute: 11 eenzame, maar intrigerende monumenten als eerbewijs aan de monniken die zorgden voor het voortbestaan van dit alfabet dat tot de 18de eeuw in de Slavische liturgie in gebruik was. Terug via het bergdorpje Buzet, eveneens een truffelplaats en de oude administratieve hoofdstad van de Venetianen. Verder tot Toplice en Momjan, een middeleeuws dorpje waar u eventueel kan proeven van een van de beste Muscatwijnen van de regio.

Dag 7 Poreč (± 35 km van Rovinj/ ± 61 km van Pula)

Poreč is het bekendste vakantieoord van Istrië. Het oude centrum ligt op een 400m lang en 200m breed schiereiland, Sveta Nikola. Hier in dit oude stadsdeel sieren prachtige Venetiaanse paleizen de havenfronten, maar het is vooral de St. Euphrasiusbasiliek, een pareltje van Byzantijnse pracht en uitgeroepen tot wereldgoed van de Unesco, die een bezoek meer dan waard maakt.

Dag 8 Terugreis (± 1190km) of vlucht Pula - Brussel of vlucht Ljubljana (± 190 km vanuit Rovinj) – Brussel

Eventuele tussenstop in Piran, het mooiste Sloveense kustplaatsje, gelegen op het uiterste punt van een schiereilandje, omgeven door stadsmuren. Behalve visserij is zout uit de nabijgelegen Sečovljebassins al eeuwenlang de belangrijkste inkomstenbron: het excellente 'fleur de sel' zout is nog steeds verkrijgbaar. Inlevering van uw huurwagen en terugvlucht.

Jouw specialist Kroatië

Ann

+32 (0)53/60 56 86 Mail Ann
Geef ons een seintje, ook voor jou maken we met plezier een onvergetelijke reis!
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden