600eaf27679fb

Ontdekkingsreis door de schatkamer van Oost-Europa

Het beste van Kroatië

11 Dagen - 10 Nachten

Kroatië, dat is kunst én levenskunst. Dat zijn eilanden in een helderblauwe zee en fraaie badplaatsen met een rijke erfenis. Steden op mensenmaat en een overweldigende natuurpracht. Een vreemde, maar onweerstaanbare mix van culturen.

Deze beleefreis brengt je van de gezellige, levendige hoofdstad Zagreb tot de ‘Parel van de Adriatische Zee’, Dubrovnik. Een parcours dat bezaaid is met Unesco-werelderfgoed en spectaculaire landschappen. Van fascinerende historische steden met Venetiaanse paleizen, pittoreske markten en trendy wijken, tot charmante kustplaatsjes met prachtige stranden.

Een echte ontdekkingstocht door 2.000 jaar geschiedenis, vol culturele en gastronomische hoogtepunten.

Dag 1: Vertrek naar Zagreb

Eens je bent aangekomen in Zagreb en je jouw huurwagen hebt opgehaald, kan jouw reis van start gaan. De eerste twee nachten verblijf je in een Caractère-hotel in Zagreb. Trek vandaag de stad al eens in voor een eerste verkenning, dit belooft een heerlijk begin te zijn van een onvergetelijk vakantie.

Dag 2: Zagreb

Het avontuur begint in de historische stad Zagreb met zijn gezellige bovenstad en monumentale benedenstad. De wijk Kaptol was vroeger het religieuze centrum van de stad. Vandaag priemen spitse torens omhoog in het gezelschap van het aartsbisschoppelijk paleis dat wel eens met het Kremlin wordt vergeleken. De wijk Gradec is groen met pleintjes, fruitkleurige barok en met restanten van de stadswallen. Het aanzien van de benedenstad werd bepaald door een Weens architect en dat is merkbaar in het rechte stratenpatroon en de statige gebouwen waar de belangrijkste musea onderdak kregen.

Dag 3: De Meren van Plitvice

Vandaag bezoek je een uniek Nationaal Park, waar zich over acht kilometer en met zestien meren, die elkaar trapsgewijs voeden, een landschap zonder gelijke ontvouwt. Na het bezoek zet je koers richting Zadar waar je keer overnacht in een van onze hotels.

Dag 4: Zadar

Zadar is de vroegere hoofdstad van Dalmatië: vier eeuwen Venetiaanse overheersing hebben er hun sporen nagelaten, maar vooral de St.-Donatiuskerk is het symbool van de stad. Maak een leuke wandeling langs de boulevard Riva Nova naar het 'Zeeorgel' en de 'Groet aan de Zon' van kunstenaar Nikola Bašić. Alfred Hitchcock verhief Zadars zonsondergang tot de mooiste op aarde, toen hij hier in 1964 verbleef...

Dag 5: Šibenik - Trogir - Split

Šibenik heeft een gezellig middeleeuws centrum waar de wirwar van steegjes en trappen een Italiaanse charme oproept. De St-Jacobuskathedraal wordt tot het werelderfgoed gerekend. Trogir, op een klein eiland, is met zijn Venetiaanse paleizen en resten van de middeleeuwse stadsmuur een van de mooiste kustplaatsjes van Dalmatië. Je logeert drie nachten in Split.

Dag 6: Het historische Split

Vandaag op de planning: een bezoek aan de fascinerende historische stad, Split. Een wandeling door deze stad is een tocht door 2000 jaar geschiedenis. Zuilengalerijen, Venetiaanse paleizen, Oostenrijkse gebouwen, pittoreske markten, maar ook trendy wijken bepalen het unieke stadsbeeld. Een hoogtepunt is het indrukwekkende paleis van Diocletianus, dat nu het hart van de stad vormt.

Dag 7: verdere verkenning

Vandaag ben je helemaal vrij om Split en de eilanden verder te verkennen. Kies je voor een daguitstap naar Mostar (Bosnië-Herzegovina), een parel van middeleeuwse Ottomaanse architectuur met een christelijk en islamitisch gedeelte, dan beland je in een andere wereld. Onderweg kan je even halt houden in het devote bedevaartsoord Medjugorje. Vervolgens keer je terug langs de delta van de Neretva, een reusachtige vruchtbare vallei, met dorpjes langs waterwegen aangelegd. Elk huis heeft een aanlegsteiger en een boot, waarmee groenten en fruit vervoerd worden, en in het oogstseizoen verkopen de telers hun opbrengst langs de weg.

Dag 8: Dubrovnik

Jouw reis gaat verder richting Dubrovnik. Je kan verschillende stops doen onderweg, je kan bijvoorbeeld rijden tot het groene en bergachtige schiereiland Pelješac met spectaculaire landschappen. Pelješac is het mekka van de gastronomie met zijn oesters en mosselen uit Ston, zijn heerlijke wijnen, zijn rijk aanbod aan vissoorten en zijn zoutpannen. Je kan ook halthouden in Orebič, dat is een rustig en welvarend kustplaatsje met een promenade in de schaduw van palmbomen en villa's die schuilgaan onder een weelderige plantengroei. Je kan de voetgangersferry nemen met aankomst in het historische hart van de schitterende versterkte stad Korčula, het 'kleine Dubrovnik'. Een must is niet alleen het Iconenmuseum van de Allerheiligenbroederschap, maar ook de St. Marcuskathedraal. uiteindelijk kom je aan in Dubrovnik, waar je drie nachten verblijft in een van onze tophotels in de stad.

Dag 9 en dag 10: Dubrovnik, 'Parel van de Adriatische Zee'

Het voormalige Ragusa (Italiaans voor Dubrovnik) ligt op een rots omringd door hoge wallen en is een van de mooiste vestingwerken ter wereld. Een wandeling in de ommuurde stad met zijn indrukwekkende stadspoorten of langs de Placa laat je de bijzonderste bezienswaardigheden zien: de Onofriofontein, het franciscanen- en dominicanenklooster en de kathedraal, het Plein van de Loggia, het Sponzapaleis en het Paleis van de Rector. Ook leuk zijn de terrasjes aan de oude haven of een wandeling op de wallen.

Dag 11: Terug naar huis

Het avontuur in Kroatië zit er helaas op, vandaag lever je jouw huurwagen in. Nog geen zin om al huiswaarts te keren? Wij regelen met plezier een verlenging van jouw verblijf in een van onze boetiekhotels in Dubrovnik. Wil je Montenegro ook meteen meepikken? Dat kan ook, wij stippelen een bezoekje aan Tivat of de baai van Kotor voor je uit.

Prijs vanaf bedraagt 6.000 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden