60095dc27d2a6

Het 'zoete leven' in West-Slovenië

La dolce vita op zijn Sloveens

9 Dagen - 8 Nachten

Het Westen van Slovenië is synoniem met ‘dolce vita’. Niet alleen omwille van zijn wijnen en gastronomie, maar ook dankzij de overweldigende natuurpracht van deze streek op het kruispunt van de Alpen en de Adriatische Zee.

Maak kennis met het beroemde, kristalheldere Meer van Bled en zijn imposante burcht. De plek bij uitstek voor natuurliefhebbers en wandelaars. Trek door het indrukwekkende Triglav Nationaal Park naar een van de mooiste dalen van de Alpen. Bezoek de eeuwenoude stoeterij van de wereldberoemde Lipizzaners en verken een van de ongereptere wijnstreken van Slovenië.

Eindigen doe je in de prachtige universiteitsstad Ljubljana met tal van bezienswaardigheden, bars, toprestaurants en een gezellig winkelcentrum.

Krijg je maar niet genoeg van dit prachtige land? Verleng jouw reis dan met een bezoek aan Oost-Slovenië. Contacteer ons en wij maken met plezier jouw beleefreis op maat.

Dag 1: Vertrek naar Bled of Ljubljana

Jouw reis begint in Bled, hoe je daar naartoe gaat, kies je zelf. Je kan de wagen nemen en naar Bled rijden, of je neemt het vliegtuig naar Ljubljana. Kies je voor de laatste optie? Dan haal je eerst nog je huurwagen op voor het avontuur kan beginnen. Jouw eerste twee nachten verblijf je in de Sloveense Alpen in een Caractère-hotel. Wij stippelen graag samen jou de beste route voor je uit!

Dag 2: Het Meer van Bled en het Meer van Bohinj

Op dag 2 maak je kennis met het beroemde Meer van Bled, met zijn imposante burcht en zijn eilandje met de barokke Maria Hemelvaartkerk. Dankzij het milde klimaat en de warmwaterbronnen, is het water hier in juni al zo'n 23°C en kan er tot begin oktober in het meer gezwommen worden. Het 4 kilometer lange kristalheldere Meer van Bohinj is dé plek voor natuurliefhebbers en wandelaars, ongerept en omringd door steile bergen van meer dan 2000 meter.

Dag 3: Het Triglav Nationaal Park en de Soča vallei

Trek vervolgens door het indrukwekkende Triglav Nationaal Park, via de Vršičpas en het aangename dorpje Bovec naar een van de mooiste dalen van de Alpen, de Soča vallei. Een bezoek aan het Museum van Kobarid geeft een goed beeld van de 'grootste bergveldslag aller tijden' aan het Isonzofront, door Ernest Hemingway beschreven in 'A Farewell to Arms'. Om deze prachtige regio optimaal te verkennen, verblijf je vier nachten in een van onze hotels.

Dag 4: Het Toscane Van Slovenië

De regio Brda is één van de meest ongerepte wijnstreken van Slovenië en is befaamd voor het 'zoete leven', niet alleen door zijn kersen en gastronomie, maar vooral door zijn excellente wijnen. De regio wordt hierdoor ook wel het Toscane van Slovenië genoemd. Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis, kan je de strategische plaatsen uit WO I bezoeken. Ook leuk zijn de mooie stadjes aan de andere kant van de grens met Italië zoals Cividale del Friuli, wat UNESCO Werelderfgoed is.

Dag 5: Lipica en Trieste

Zet je reis verder met een bezoek aan de stoeterij van de beroemde lipizzaners, een prachtig en sterk paardenras. Daarna verken je de boeiende havenstad Trieste, bakermat van de Illy-koffie en shoppingparadijs voor de voormalige Joegoslaven, met haar 'Piazza dell' Unità' - één van de grootste pleinen van Italië aan zee - en de hoger gelegen 'Piazza del Cattedrale'. Neem zeker een pauze in één van de vele historische koffiehuizen waar je kan genieten van een heerlijk kopje koffie.

Dag 6: Het mooie Piran en zijn zoutpannen

Portorož is een populaire badplaats, maar het is vooral het charmante Piran dat je zal bekoren. Breng vervolgens een bezoek aan de zoutpannen van Secovlje, waar de 'fleur de sel' wereldfaam geniet.

Dag 7: De grotten van Postonje

Het avontuur gaat verder door de 20 kilometer lange grotten van Postojnska. Deze kan je gedeeltelijk doorkruisen met een treintje. Voor wie geen genoeg kan krijgen van dit mooie natuurfenomeen, zijn er ook de minder drukbezochte en woestere grotten van Škocjanske Jama. Zet je reis verder naar Ljubljana, waar je twee nachten zal verblijven.

Dag 8: Het mooie Ljubljana

Sluit je reis af met een ontspannende dag in het mooie Ljubljana en ga op verkenning door deze universiteitsstad met zijn talrijke bars en toprestaurants. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan het leuke winkelcentrum.

Dag 9: Terug naar huis

Jouw reis zit er helaas op en nadat je eventueel je huurwagen inleverde, vlieg of rijd je met een koffer vol heerlijke herinneringen terug naar huis. Geen zin om al huiswaarts te keren? Caractère regelt met plezier dat jij nog enkele nachten kan blijven.

Prijs vanaf bedraagt 3.900 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. Vanaf 2.450 euro indien je met je eigen wagen gaat. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden