mtrr0001 magnifiek malta 27

Magnifiek Malta

Een archipel vol cultuur en natuur

10 Dagen - 9 Nachten

Bezoek het mooiste van Malta, een ideale mix tussen historische bezienswaardigheden, natuurpracht, heerlijke stranden en actieve bezigheden. Verken de hoofdstad van Malta, Valletta. Kuier gezellig door het oude stadsgedeelte, dat trouwens ook Unesco-werelderfgoed is. Bezoek de '3 Cities', bestaande uit Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Deze steden schetsen een prachtig beeld van het authentieke leven op Malta en het maritieme verleden van het eiland.

Een ander absoluut hoogtepunt van deze reis is de Blue Grotto en als je fan bent van kleinere steden met een rijke geschiedenis, is Siġġiewi ook zeker de moeite waard. Verder kom je langs Mosta, Rabat en Mdina - de Stille Stad en voormalige hoofdstad van Malta. Ga langs de historische plaatsen, ondergrondse begraafplaatsen, tempels, oogverblindende vissersdorpjes met typisch gekleurde bootjes, gezellige vissersmarkten, barokke pareltjes, oude vestigingsmuren en bastions.

Duik van de kliffen, in grotten en scheepswrakken of in een lagune gevuld met zeewater. Vaar met de ferry langs de eilandjes die bruisen van de mooie natuur en vogels en bezoek de Blue Lagoon, een zanderige baai met kristalhelder water.

Dag 1: Vertrek naar Valletta

De eerste dag verken je de hoofdstad van Malta, Valletta. Deze stad is relatief klein en valt dus gemakkelijk te voet te verkennen. Kuier gezellig door het oude stadsgedeelte, dat trouwens ook Unesco-werelderfgoed is, vol 16e-eeuwse barokke gebouwen. Overnachten doe je in Valletta zelf of in het nabijgelegen Senglea.

Dag 2: De drie versterkte nederzettingen

Deze versterkte nederzettingen worden ook wel de Drie Steden genoemd. Ze bestaan uit Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Vittoriosa bestaat al sinds de middeleeuwen, terwijl de andere twee pas in de 16e en 17e eeuw gesticht werden door de Orde van Sint Jan. Deze steden zijn minder druk dan de hoofdstad en schetsen een prachtig beeld van het authentieke leven op Malta en het maritieme verleden van het eiland.

Dag 3: het zuidelijke gedeelte van Malta

Vandaag passeer je langs historische plaatsen zoals het Hypogeum, een ondergrondse begraafplaats en de Tarxien-tempels. Ook Marsaxlokk, een oogverblindend vissersdorpje met typische gekleurde bootjes kan niet ontbreken. Bezoek hier zeker de lokale vismarkt. Een ander absoluut hoogtepunt van Malta waar je voorbijkomt is de Blue Grotto. Als je fan bent van kleinere steden met een rijke geschiedenis, sluit dan jouw dag af met een bezoekje aan Siġġiewi.

Dag 4: Mosta, Rabat en Mdina

Eerst ga je richting Mosta, een van de drukkere steden van Malta. Toch is deze stad, onder meer bekend voor de Dom, zeker ook een bezoekje waard. Verder naar Rabat & Mdina. Rabat is vooral bekend voor zijn catacomben. Terwijl Mdina, de Stille Stad, de voormalige hoofdstad is van Malta en barst van de barokke pareltjes, oude vestingmuren en bastions.

Dag 5: het noorden van Malta

Je komt langs megalithische tempels zoals Skorba en Ta' Ħaġrat, en de Victorialinie, ook wel eens de Grote Muur van Malta genoemd. Aan de Baai van Ġnejna ontspan je heerlijk aan het water. Vervolg je reis naar Popeye Village, een verzameling houten huisjes oorspronkelijk gebouwd als filmset voor de musical Popeye. Vandaag de dag is het een populaire attractie en een soort pretpark met shows, musea en attracties die zeer leuk zijn om met kinderen te doen. Afsluiten doe je in Ċirkewwa, het noordelijkste punt van het eiland. Hier duik je van de kliffen of zwem je in grotten en scheepswrakken. Als je liever ontspant, bezoek dan het Paradise Bay-strand, één van de enige zandstranden van Malta.

Dag 6-7: Gozo

Je neemt de ferry van Ċirkewwa op Malta richting Gozo waar je aankomt in Mġarr. Dit is de grootste vissershaven van Gozo en heeft een populaire jachthaven. Ga verder richting de hoofdstad van Gozo, Victoria. Vergeet niet naar de Dwejrabaai met zijn prachtige rotsformaties en de Blue Hole dat zeer geliefd is bij duikers langs te gaan. Ook de Inland Sea is zeker de moeite om te bezoeken, een lagune gevuld met zeewater waar het heerlijk duiken is. Andere hoogtepunten zijn de zoutpannen van Gozo, die nog steeds op dezelfde manier gebruikt worden als ruim 300 jaar geleden, en het strand van Ramla.

Dag 8: Comino

Met de ferry vaar je vanuit Mġarr naar het eiland Comino. Dit eiland telt slechts 3 vaste inwoners en is een beschermd natuurgebied. Je mag er niet met de wagen rijden en bezoekt alles te voet. Je verkent het gemakkelijk op 1 dag. Een van de voornaamste bezienswaardigheden is de Blue Lagoon, een zanderige baai met kristalhelder water. Als je avontuurlijk bent kan je van hieruit ook zwemmen naar het nabijgelegen onbewoonde eiland Cominotto. 's Avonds keer je terug naar Malta waar je overnacht in Senglea of Valletta.

Dag 9: Mellieha en de Baai van Saint Paul

In Mellieha vind je naast de parochiekerk, de voormalige wachttorens Ghajn Hadid, de Redin-torens en Fort Campbell. Het laatste fort gebouwd door de Britten. In de Baai van Saint Paul in het noorden van het eiland vind je onder meer een historische wachttoren die er al sinds 1610 de baai siert.

Dag 10: Terug naar huis

Je avontuur zit erop en je keert terug huiswaarts. Wil je toch nog even verder genieten? Caractère helpt je graag verder.

Prijs vanaf bedraagt 4.500 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden