5ff73000ece6f

Uitwaaien in Noord-Bretagne

De onweerstaanbare charme van de zee

8 Dagen - 7 Nachten

Er is geen woord gelogen van wat ze zeggen: de zee oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Zeker in Noord-Bretagne, waar het charmante spel tussen de woeste golven en prachtige granietkusten een spectaculair schouwspel creëert. En die kracht van de natuur laat zich voelen tot in het groene binnenland.

Deze beleefreis dompelt je onder in Keltische mystiek en natuurpracht. Van gezellige vissersdorpjes en ruige kusten met enorme zandstranden tot historische stadscentra vol rijke geschiedenis en het grootste stenen mausoleum van Europa.

Wist je trouwens dat Bretagne de voornaamste vis- en groenteleverancier van Frankrijk is? Om maar te zeggen dat ook jouw smaakpapillen ruimschoots aan hun trekken zullen komen. Geen twijfel mogelijk: Noord-Bretagne is een vakantiebestemming vol ‘caractère’!

Dag 1: Vertrek naar Dinard

Jouw reis begint met een heenreis naar Dinard, waar je vier nachten in een bijzonder Caractèrehotel verblijft.

Dag 2: Dinard en de Vallée de la Rance

Na een bezoek aan de mondaine badstad Dinard, prachtig gelegen aan de monding van de Rance, met een uniek architecturaal patrimonium (zomaar even 407 geklasseerde villa's en gebouwen), naar het ommuurde middeleeuwse Dinan met talrijke vakwerkhuizen en indrukwekkende burcht. Je keert terug langs de oevers van de Rance met aantrekkelijke vissersdorpjes als St.-Suliac en weidse panorama's.

Dag 3: Dol-de-Bretagne, Cancale en St.-Malo

Vandaag breng je een bezoek aan de oude Bretoense bisschopsstad Dol-de-Bretagne met zijn indrukwekkende kathedraal en zijn huizen met vakwerk. Amper drie kilometer verder ligt Champ-Dolent met zijn indrukwekkende menhir van negen en een halve meter hoog, één van de mooiste van Bretagne. Je reist verder naar Cancale met zijn immense oestervelden: hier komen en gaan de kipwagens vol met oesters, de verkopers, en de terugkeer van de vissersboten bij vloed. Het pittoreske haventje is een streling zowel voor het oog als voor de smaakpapillen. Vanuit de 4,5km verder gelegen Pointe du Grouin, heb je een panoramisch uitzicht, van Cap Fréhel tot de Baai van de Mont-Saint-Michel. Terug via het strategisch gelegen St.-Malo. Deze vroegere oorlogshaven en zeeroversnest ligt er uniek bij achter de dikke vestingmuren. In de 'ville close' – de oude stad – is het aangenaam al wandelend de rijke geschiedenis te ontdekken en dat van haar bekendste inwoner, Jacques Cartier. Wil je de Mont-Saint-Michel te bezoeken, dan raden wij je een extra nacht in Dinard aan.

Dag 4: De Côte d'Emeraude

Een rit langs deze ruige kust geeft je voluit afwisseling met prachtige vergezichten op de kliffen en de enorme zandstranden bij St-Cast-le-Guildo. De fraaie villa's van het Quartier des Mielles bewijzen dat dit gezellige stadje al een hele tijd geleden als badplaats werd ontdekt. Het leuke vissershaventje met een kleine vloot is gespecialiseerd in het vissen op Sint-Jakobs- en venusschelpen. Verder tot de indrukwekkende vuurtoren op Cap Fréhel en het Fort La Latte.

Dag 5: De mooiste 'pointes'

Via St-Brieuc rijdt je naar Paimpol en de Pointe de l'Arcouest met schitterend uitzicht op het Ile de Bréhat. In Paimpol, haven van de IJslandvaarders, moet je zeker proeven van de oesters en andere fruits de mer. De vissers hun percelen zien oogsten in een wedloop tegen de getijden blijft een indrukwekkend spektakel. Verder rijdt je via het havenstadje Tréguier naar Perros-Guirec waar je 3 nachten logeert in hotel L’Agapa. Op weg naar Perros-Guirec zeker niet vergeten een stukje van 'Le Sentier des Douaniers' door het natuurgebied Castel-Mur te wandelen. Op het schiereilandje staat hier namelijk het meest gefotografeerde 'Maison-entre-les-deux-Roches' beter bekend als 'Le Gouffre'.

Dag 6: De Côte de Granit Rose

Vanaf Perros-Guirec neem je de pittoreske kustroute langs een reeks van vissers- en badplaatsen met prachtige zandstranden en kleurrijke rotspartijen zoals in Ploumanach met zijn roze granietrotsen en Trégastel-Plage met zijn vreemde rotsformaties. Je keert terug via Trébeurden en Lannion. De sierlijke bruggen en kaden lopen hier bij hoog water onder en geven het geheel een Bretonse sfeer.

Dag 7: De Baai van Morlaix

Dit is een van de allermooiste baaien van Frankrijk, met onder andere de levendige stad Morlaix met zijn 58 meter hoog viaduct - volledig in graniet - heersend over de oude stad en de haven. Het loont de moeite om de stad te verlaten voor een bezoek aan het grootste megalithische stenen mausoleum van Europa, de Cairn de Barnenez.

Dag 8: Terug naar huis

Jouw reis zit erop, vandaag maak je je klaar om terug naar huis te keren. Zin of nood aan een langere vakantie? Verleng jouw avontuur met onze tweede beleefreis 'Mystiek en natuurpracht in Zuid-Bretagne'.

Prijs vanaf bedraagt 3.960 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Hotels

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden