Romantiek ten zuiden van de Dourovallei

Het Venetië van Portugal

8 Dagen - 7 Nachten

Kleurrijke vismarkten, ongerepte kustlijnen, indrukwekkende landschappen en wijngaarden… oneindig veel wijngaarden. Welkom in de heerlijke Dourovallei.

Geen betere plaats om jouw beleefreis te starten dan in het romantische Aveiro. Met zijn lagune die bezaaid is met kanalen, bruggetjes en sierlijke ‘moliceiros’ heeft de stad zijn titel ‘Venetië van Portugal’ niet gestolen.

Langs prachtige routes verken je ook de Dão-wijnstreek, een van de belangrijkste wijngebieden van Portugal. Je houdt halt aan ’s werelds belangrijkste vindplaats van paleolithische graveerkunst in openlucht. En je bezoekt natuurlijk ook het historische Porto, de kleine stad die de wereld veroverde met zijn portwijn. Geniet van de gezellige sfeer en degusteer de allerbeste port in een van de bekende wijnkelders in Vila Nova da Gaia.

DAG 1 : Vlucht Brussel-Porto-Ílhavo (± 80 km)

Afhaling van je huurwagen en vertrek naar Ílhavo, waar je 3 nachten verblijft in het Vista Alegre Hotel. Op weg naar je hotel kan je even stoppen in Valega, met zijn typische kerk waarvan de voorgevel volledig bekleed is met veelal uitzonderlijke en kleurrijke 'azulejos'.

DAG 2 : Costa Nova & Aveiro (± 30 km H/T)

Je start de dag met een bezoek aan de kleurrijke vismarkt van het kustplaatsje Costa Nova: met zijn kleurrijke houten villa's roept dit heel wat vakantiesfeer op. Het is hier dan ook heerlijk wandelen langs de ongerepte kustlijn. Verder naar Aveiro, voor een bezoek aan de lagune die met zijn kanalen, bruggetjes en sierlijke 'moliceiros' ook wel 'het Venetië van Portugal' wordt genoemd.

DAG 3 : Ílhavo: codfish en porselein

Bezoek Ílhavo, een stadje dat een lange traditie van kabeljauwvisserij heeft, tot in de wateren rond Newfoundland. Aanrader is een bezoek aan het maritieme museum (gesloten op maandag), waar je meer kunt leren over dat bewogen verleden. Vandaag is de fabriek van Vista Alegre het visitekaartje van Ílhavo: de hoogwaardige porseleinen voorwerpen zijn wereldbefaamd! Je kan hier eveneens het museum bezoeken en aankopen doen.

DAG 4 : Viseu en de Dãowijnstreek (± 185 / ± 270 km)

Een mooie rit via het aangename Viseu, al eeuwenlang een strategische plaats, halfweg de Serra da Estrela en de vallei van de Douro. Hendrik de Zeevaarder woonde er in de 16de eeuw voor het een belangrijk artistiek centrum werd. Een bezoek aan het Museo de Grão Vasco is dan ook een must. De Dãowijnstreek is een van de belangrijkste wijngebieden van Portugal. Eventueel bezoek aan een wijnkelder. Verder via Lamego tot de kronkelende Douro, met indrukwekkende landschappen en wijngaarden, waar je 2 nachten verblijft in een hotel naar keuze.

DAG 5 : Vale do Coa en de machtige Dourovallei (± 128 / ± 380 km H/T)

Via S. João Pesqueira leidt een mooie route je naar Vila Nova de Foz Côa, 's werelds belangrijkste vindplaats in open lucht van paleolithische graveerkunst, het Parque Arqueológico do Côa, met een indrukwekkend hedendaags museum. Bij je terugkeer eventueel stoppen in Pinhão waar het treinstationnetje bekleed is met typische 'azulejos'. Een boottocht op de Douro is een aangename afwisseling in deze prachtige streek.

DAG 6 : Dourovallei – Porto (± 44 / ± 126 km)

Je verlaat de indrukwekkende Dourovallei en bereikt Porto, waar je 2 nachten in een hotel naar keuze verblijft.

DAG 7 : Porto

Ontdek de stad die wereldberoemd is om zijn portwijn. Het degusteren van beroemde namen zoals Sandeman, Croft of Rozes kan in een van de wijnkelders in Vila Nova da Gaia, verbonden met het oude centrum door een spectaculaire brug, de Ponte D. Luis I. De sfeer in het oude Porto, rond de volkswijk Ribeira, met een doolhof van straatjes, is bijzonder kleurrijk en gezellig. Ook hedendaagse kunst en architectuur zijn er volop aanwezig.

DAG 8 : Porto-Brussel

Inlevering van je huurwagen op de luchthaven van Porto en terugvlucht naar Brussel OF verlenging in een van de Caractèrehotels.

Jouw specialist Portugal

Dorien

+32 (0)53/60 56 94 Mail Dorien
Geef ons een seintje, ook voor jou maken we met plezier een onvergetelijke reis!
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden