600954809e6b4

Slovenië op zijn best

Water, wijn en wellness

9 Dagen - 8 Nachten

Wist je dat Slovenië het enige land ter wereld is waarvan het volkslied een ode is aan de wijn? Niet toevallig, want elk jaar produceren 40.000 wijnboeren 125 miljoen flessen in 3 heel verschillende streken. Nog minder toevallig dus, dat wijn niet weg te denken is uit deze beleefreis.

Maar je wordt ook ondergedompeld in de ongerepte natuurpracht van het land (maar liefst 36 % van Slovenië is beschermd gebied). Van het beroemdste meer van Slovenië en de helderste rivier van de Alpen tot spectaculaire grotten en charmante kustplaatsjes. Hou je camera in de aanslag!

Onderweg ontdek je onder meer de stoeterij waar de beroemde Lipizzanerpaarden worden gekweekt en een van de levendigste, aangenaamste hoofdsteden van Europa. Als kers op de taart geniet je van een heerlijk dagje ontspannen in een van de 16 erkende kuuroorden waaraan het zuidoosten van Slovenië rijk is.

Dag 1: Vertrek naar Bohinj of Ljubljana

Jouw reis begint in Bohinj, hoe je daar naartoe gaat, kies je zelf. Je kan de wagen nemen en zelf rijden, of je neemt het vliegtuig naar Ljubljana. Kies je voor de laatste optie? Dan haal je eerst nog je huurwagen op voor het avontuur kan beginnen. Kies je toch voor de eerste optie? Wij stippelen graag samen met jou de beste route voor je uit. Rij je in een keer door naar Slovenië of maak je een tussenstop in Italië? Jij kiest! Jouw eerste twee nachten verblijf je in Bohinj in een van onze Caractère-hotels. Vandaag heb je ook meteen je eerste kennismaking met de beroemde Sloveense meren.

Dag 2: De meren van Bled en Bohinj

Vandaag kan het avontuur echt van start gaan met een verkenning van de fraaiste Sloveense hoek, bezoek de meren van Bled en Bohinj, aan de voet van de Triglav drielanden alpentop. Hier vind je ongetwijfeld massa's fotogenieke plekjes. In dit vrij dunbevolkte gebied dat vroeger bij Oostenrijk was ingedeeld, is de natuur puur, ongerept en zuiver. Het wondermooie, fotogenieke witte Maria Hemelvaartskerkje, midden in het Bledmeer, slaat alle kijkrecords. Als het klokje hier luidt, mag je een wens doen! Het nabijgelegen kristalheldere bergmeer van het idyllische en rustige Bohinj overstijgt in schoonheid misschien zelfs nog wel zijn buur, dé plek voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Dag 3: Het Triglav Nationaal Park en de Soča vallei

Via de indrukwekkende Vršičpas kom je in een van de mooiste dalen van Slovenië en ontdek je de meest heldere rivier van de Alpen, de Soča. Je kan het Triglav Nationaal Parkmuseum bezoeken en even verderop de botanische alpentuin. Maar het meest beklijvend is een stop in Kobarid. Hier werden tijdens WO I met wisselende kansen enkele van de meest verschrikkelijke en bloederige veldslagen uitgevochten tussen het koninkrijk Italië en het Oostenrijks-Hongaarse leger. De menselijke ravage als gevolg van de 'grootste bergveldslag aller tijden' is vergelijkbaar met het Somme- of Ijzerfront. Zet je reis verder via Tolmin en het pittoreske Most na Soči, en trek vervolgens door het beroemde wijnbouwgebied van Primorska tot Dobrovo. Om de regio optimaal te verkennen, overnacht je twee keer in een van onze Caractère-hotels in de buurt.

Dag 4: De paardenstoeterij van Lipica en de Sloveense kust

Op je landelijke toer in het Sloveense binnenland ga je de stoeterij bezichtigen, waar de beroemde Lipizzanerpaarden worden gekweekt. Je kan ook een optreden van de klassieke rijschool meepikken. Geniet van een welverdiende pauze op een van de vele terrasjes en trek daarna verder naar een van de mooie kustplaatsjes zoals Piran, Portoroz of Izola.

Dag 5: De grotten van Postojna en/of Škocjanske

Het avontuur gaat verder door de 20 kilometer lange grotten van Postojnska. Voor wie geen genoeg kan krijgen van dit mooie natuurfenomeen, zijn er ook de minder drukbezochte en woestere grotten van Škocjanske Jama. Met een elektrisch treintje kan je de onder de grond verborgen aaneenschakeling van onderaardse meertjes en grillige rotsformaties verkennen. Zet je reis verder naar Ljubljana, waar je twee nachten zal verblijven.

Dag 6: Ljubljana

Op dag 6 kan je lekker ontspannen met een bezoek aan de prachtige universiteitsstad, Ljubljana. Deze stad is over de jaren heen uitgegroeid tot één van de aangenaamste hoofdsteden van Europa met een levendige sfeer. De oude binnenstad rond de oude markt en het Prešerenplein vormt een door karakteristieke bruggen aaneengeschakelde mix van prachtige barokke en art-decogebouwen.

Dag 7: Maribor, startpunt van de oostelijke wijnroute

Via de A-weg zet je koers naar de tweede universiteitsstad van deze reis, Maribor, en rij vervolgens verder tot Ptuj, het oudste stadje van Slovenië. Een aanbevolen ommetje maken kan hier naar het mekka van de wijnbouwgebieden Podravje en Posavje, en dit vanuit Maribor over Radenci, Ljutomer, Jeruzalem en Ormož tot Ptuj. In deze regio verblijf je opnieuw twee nachten in een van onze Caractère-hotels.

Dag 8: Land van thermen en kastelen

Als afsluiter van deze beleefreis kan je verder genieten van het zuidoosten van Slovenië of een heerlijk dagje ontspannen in een van de 16 erkende en professionele kuuroorden die deze hoek van Slovenië te bieden heeft. Zo kan je helemaal ontspannen terugkeren naar huis.

Dag 9: Terug naar huis

Jouw reis zit er helaas op en nadat je eventueel je huurwagen inleverde, vlieg of rijd je met een koffer vol heerlijke herinneringen terug naar huis. Geen zin om al huiswaarts te keren? Caractère regelt met plezier dat jij nog enkele nachten kan blijven.

Prijs vanaf bedraagt 3.500 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. Vanaf 2.050 euro indien je met je eigen wagen gaat. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden