serr0001 zweeds lapland 03

Unieke winterse beleving in Zweeds Lapland

Ontdek het bevroren hart van de natuur

5 Dagen - 4 Nachten

Ontdek Zweeds Lapland op een authentieke manier met Caractère! Je logeert in een exclusieve lodge midden in de natuur met niemand anders rondom jou en je reisgezelschap. Deze afgelegen ligging is trouwens ideaal om het noorderlicht te spotten. Je ervaring wordt compleet met de diverse activiteiten die aangeboden worden. Tot de opties behoren onder meer een huskytocht, ijsvissen en een bezoek aan een Sami-dorp. Allemaal privé georganiseerd en heel uniek!

Dag 1: Vertrek naar Zweeds Lapland

Jouw avontuur start in het noorden van Zweden. Hier word je persoonlijk onthaald op de luchthaven door de eigenaars van de lodge waarin je verblijft om vervolgens verder te reizen naar de homestead, waar je dikke winterkledij ontvangt zodat jij zonder zorgen de winterkou kan trotseren. Daarna reis je verder naar je private lodge in het midden van de natuur, al dan niet via de huskyslede. De lodge is voorzien van een eigen sauna en hot tub. Het summum van genieten tijdens de winterse temperaturen.

Dag 2: Husky safari

Kies voor een zeer intieme hondenslee-ervaring waarbij je op de slee zit en een professionele musher je over de bevroren meren en door het besneeuwde bos rijdt. Je leert de husky’s kennen en kan genieten van een prachtig decor. Een andere optie is om een self drive tour met de husky’s te doen. Je ontmoet de husky’s, leert hoe je ze moet voorbereiden op de rit en krijgt instructies over hoe je de slee moet besturen. Eén persoon bestuurt de slee en de andere zit op de slee. Uiteraard kan je onderweg wisselen van positie. De ervaren musher stuurt het leidende hondenteam aan. Maak je klaar voor een dag vol adrenaline!

Dag 3: IJsvissen en noorderlicht

Vandaag ga je wintervissen op het meer met een prachtige natuur om je heen. Je winterkleding houdt je warm terwijl je een gat door het ijs boort en een klein kunstaas neerzet om een van de lokale vissoorten aan te trekken. 3 uur lang plezier in gezelschap van warme drankjes en cake.

’s Avonds ga je op zoek naar het noorderlicht. Het is een ongelooflijke ervaring waarbij je tijdens een avondwandeling op sneeuwschoenen een glimp probeert op te vangen van het noorderlicht. Je wordt uitgerust met winterkleding, sneeuwschoenen en hoofdlampen en je hebt een helder uitzicht op het noorden. Zelfs als het noorderlicht ongrijpbaar is, is dit een uitstekende tocht met voldoende tijd om sterren te kijken. De tocht wordt aangepast aan je eigen niveau.

Dag 4: Sneeuwscooter tocht

Een tocht met de sneeuwscooter is een leuke manier om de natuur in het winterlandschap te verkennen. Je leert eerst deze krachtige machines te besturen over bospaden en bevroren meren en dan vertrek je. Je hebt hierbij de kans om rendieren en andere wilde dieren te zien terwijl je ervaren gids je de weg wijst en verhalen vertelt over het leven in het bevroren noorden. Onderweg stop je om te genieten van een lekkere lunch.

Dag 5: Terug naar huis

Je wordt naar de luchthaven gebracht, waarna je terugkeert naar huis.

Prijs vanaf per persoon: 6.000 euro

Inclusief: vluchten, verblijf in volpension, activiteiten

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden