600ea031717b8

Verwondering van Dubrovnik tot Kotor

Op het kruispunt van drie werelden

8 Dagen - 7 Nachten

Dubrovnik is ommuurd met drie poorten. Eén voor elke wereld. De stad is een mystieke mix van mediterrane, christelijke, joodse en islamitische invloeden. Wat verder naar het zuiden, eindigt het Westen en begint een heel ander verhaal …

Jouw beleefreis start in de ‘Parel van de Middellandse Zee’. En dat is niets te veel gezegd, want Dubrovnik is een van de mooiste vestingwerken ter wereld. Met een binnenstad vol middeleeuwse en renaissance-architectuur, weelderige tuinen, smalle steegjes, trappen en pleinen staat de stad geheel terecht op de Unesco-werelderfgoedlijst. Tel daar nog eens 2.774 zonuren per jaar bij, het glasheldere water van de zee en beschutting van de bergen, en je krijgt een ongeëvenaarde vakantiebestemming.

Via de eeuwenoude badplaatsjes, prachtige stranden en schilderachtige schiereilanden van de Adriatische kust, trek je naar het wonderlijke Kotor. Een van de 10 mooiste baaien ter wereld (Unesco-werelderfgoed) en volgens de legende zó mooi, dat zelfs de wreedste veroveraar het nooit mocht verwoesten. Het hoogtepunt van een onvergetelijke reis.

Dag 1: Vertrek naar Dubrovnik

Jouw reis start in de prachtige stad Dubrovnik. Je verblijft hier drie nachten en dat geeft je de kans om de stad beter te leren kennen. Een heerlijk begin van een onvergetelijke reis.

Dag 2: Dubrovnik

Dubrovnik, een van de mooiste vestingwerken ter wereld en een must-see van Dalmatië. Deze stad, die eeuwen van strijd en vrede getrotseerd heeft, bezit een binnenstad vol middeleeuwse en renaissancearchitectuur, een zomerfestival, weelderige begroeiing in de tuinen en de vrije sfeer van een stadstaat. Dubrovnik staat in Kroatië dan ook symbool voor hun vrijheid. Een wandeling over de 25 meter hoge stadsmuren biedt het beste uitzicht over de stenen steegjes, trappen en pleinen van de stad. Niet voor niets wordt Dubrovnik 'de Parel van de Middellandse Zee' genoemd en prijkt ze op de lijst van het Unesco werelderfgoed. Met jaarlijks 2774 zonuren, haar glashelder zeewater en beschutting van de berg Srd tegen de koude continentale lucht is Dubrovnik en haar schiereiland Lapad een van de meest populaire vakantiebestemmingen.

Dag 3: Ston en "het witte en rode goud"

Ston was vele jaren de noordelijkste verdedigingspoort van de republiek Ragusa, de belangrijkste plaats van Kroatië op de hoofdstad na. De indrukwekkende vestingwerken, waaronder een vijf kilometer lange muur tegen een bergrug, dienden als bescherming van de stad en de lucratieve zoutvlaktes, waar je het zogenaamde 'witte goud' kan vinden, tegen aanvallen vanaf zee. In Mali Ston proef je van de heerlijke lokale mosselen en oesters. Ston is ook de toegangspoort tot het schiereiland Peljesač, het op een na grootste schiereiland van Kroatië, met buitengewone vergezichten befaamd voor zijn excellente rode wijnen, het 'rode goud'.

Dag 4: Cavtat en de Konavlje regio

De voormalige Griekse kolonie Epidaurus is een verrukkelijke badplaats waar een sfeer van zalig nietsdoen heerst. Twee groene schiereilanden omsluiten de leuke haven. In het geboortehuis van de schilder Kuća Bukovac, het boegbeeld van de Kroatische secessie, en het Rectorenpaleis kan je een aantal werken van hem bewonderen. Vanuit het door mausoleum van de familie Racìč is het uitzicht over de kust en de bergen bijzonder mooi. Cavtat is ook de hoofdstad van de Konavlje, een kleine strook van heuvels en rijk aan een uitzonderlijk levendige traditionele cultuur. In Čilipi kan je op zondagvoormiddag volksmuziek en -dans bijwonen op het dorpsplein. Als afsluiter van je vierde dag, reis je verder naar het mooie buurland, Montenegro. Hier verblijf je vier nachten in een van onze Caractère-hotels, aan de Montenegrijnse kust.

Dag 5: Budva en Sveti Stefan

Budva is een van de oudste stadjes aan de Adriatische kust, bekend om zijn uitgestrekte stranden en zijn  bruisende nachtleven. Tijdens de zomer verandert de stad in een openluchttheater met tal van lokale en internationale activiteiten, shows en een festival. De citadel en zijn omwalling, met een openluchttheater bieden een mooi zicht op de daken van Budva. Maak vervolgens een wandeling langs het exclusieve en schilderachtige hoteleilandje Sveti Stefan. Dit kleine schiereiland met zijn twee stranden is vandaag verbonden met het vasteland door een lange zandtong. Dit vredige plekje is uitgegroeid tot een private en exclusieve badplaats, het heeft zelfs de bijnaam 'Saint-Tropez van Montenegro'.

Dag 6: De baai van Kotor

De baai van Kotor behoort tot de 10 mooiste baaien ter wereld en wordt ook het meest zuidelijke fjord van Europa genoemd. Het omwalde stadje Kotor, voormalig vissersdorpje en Unesco werelderfgoed, ademt met zijn Venetiaanse campaniles en paleizen een bijzondere zachtheid uit. Als hoogtepunt van deze rondreis, maak je een rit rond deze baai. Jouw laatste stop tijdens deze rondrit is een bezoek aan Perast, het bezit twee eilandjes en is volledig autovrij.

Dag 7: Cetinje en het Nationaal Park van Lovćen

Cetinje is de voormalige hoofdstad van Montenegro en heeft tal van musea en een bezoekerscentrum met info over de verschillende wandelroutes. Het Nationaal Park Lovćen herbergt een van de belangrijkste monumenten, het mausoleum van Njegoš met sculpturen van de befaamde Kroatische beeldhouwer Ivan Meštrovíć. Deze plek heeft voor vele Montenegrijnen nog steeds een speciale betekenis als symbool van vrijheid. De Stirovnik is de hoogste top van het Lovćengebergte, vandaar heb je een schitterend uitzicht op de baai van Kotor.

Dag 8: Terug naar huis

Jouw reis zit er bijna op en je keert met een hoofd vol herinneringen en een hart vol plezier terug richting Dubrovnik, waar je je huurwagen inlevert en wacht op je terugvlucht naar huis. Toch nog geen zin om huiswaarts te keren? Geen probleem, wij regelen dat je nog een paar nachtjes in een van onze Caractère-hotels kan verblijven.

Prijs vanaf bedraagt 4.400 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden