1 zomers fins lapland

Zomers Fins Lapland

7 Dagen - 6 Nachten

Duik volledig in de ongerepte natuur van Lapland en laat je verrassen. Hier kom je echt tot rust in de weelderige natuur met de zuiverste lucht. Je hebt ogen tekort om de hoge bergen, diepe bossen, moerasgebieden, valleien, uitgestrekte meren, toendra’s, lange kustlijnen en kronkelende rivieren te bewonderen. Bovendien geniet je in alle stilte van dit prachtig stukje onontdekt Europa. Het is een plek die werkelijk met niets anders te vergelijken valt.

Dag 1: Vertrek naar Fins Lapland

Jouw reis start in het noorden van Fins Lapland. Je verblijft in het hotel dat midden in de bossen gelegen is.

Dag 2: Sámi Museum en Natuurcentrum

Vandaag maak je kennis met de zeer rijke en gevarieerde geschiedenis van de Sámi en hun rol in het hedendaagse Lapland. Daarnaast leer je veel bij over de natuur en de geschiedenis door de eeuwen heen. Je kan hier gerust enkele uren doorbrengen. In de shop van het museum vind je prachtige handgemaakte producten die je kan meenemen als souvenir.

Dag 3: Husky Hike en Midnight Sun Hike

Hondenliefhebbers halen hun hart op tijdens een wandeling met husky’s. Je bezoekt de huskyboerderij en maakt kennis met ongeveer 80 husky’s die daar verblijven. Nadien leer je hoe je de honden klaarmaakt om te gaan wandelen. Met de husky die jou voorttrekt, gaat het wandelen super vlot. Als het weer het toelaat, mogen de husky’s even zwemmen in het meer alvorens terug te keren naar de huskyboerderij. Ben je ooit al ’s nachts gaan wandelen terwijl het zonnetje nog schijnt? Ervaar de middernachtzon tijdens je verblijf in Lapland. Je maakt een ontspannende wandeling langs de favoriete plaatsen van de gids terwijl er een roodgele gloed in de lucht hangt. Geniet van het prachtige uitzicht en van een drankje en hapje bij het gezellige kampvuur.

Dag 4: Lemmenjoki NP Day

Vanaf het hotel is het ongeveer een uur rijden naar de Lemmenjoki regio. Je ontdekt deze magnifieke regio door een boottocht in de riviervallei en door een wandeling door de natuur. Geniet van een heerlijke lunch bij het vuur terwijl je meer leert over de rendieren en de Sami cultuur. Tijdens deze daguitstap ontmoet je de rendieren en hoor je de traditionele manier van zingen ‘yoiking’.

Dag 5: E-Fatbike Tour

Sportievelingen sluiten vandaag aan bij de geleide tour met een e-fatbike. Na een korte introductie over hoe je deze elektrische fatbikes gebruikt, ga je naar de Inari en Jäniskoski regio om die al fietsend te verkennen. De ideale manier om de omgeving te ontdekken! Wie liever zelfstandig de regio verkent, huurt ter plaatse fietsen.

Dag 6: Husky on Wheels

Wie kan er nu genoeg krijgen van de energieke husky’s? Vandaag ga je opnieuw naar de huskyboerderij. Deze keer is het een trip vol adrenaline, wanneer je op een kar op wielen achter de husky’s vooruit wordt getrokken. Aangezien er geen sneeuw ligt, kunnen de husky’s een stuk sneller lopen. Plezier gegarandeerd!

Dag 7: Vertrek naar huis

Tijd om de prachtige natuur achter je te laten en terug huiswaarts te keren.

Prijs vanaf per persoon: 2.802 euro

Inclusief: vluchten, verblijf in halfpension, activiteiten

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden