Aanschouw het beste van Griekenland op de Peloponnesos

cover aanschouw het beste van griekenland op de peloponnesos

In de Peloponnesos krijg je de indruk op de meest prettige wijze door de geschiedenis te wandelen. In de vruchtbare valleien en op de lage heuvels die door de natuur op een magische wijze worden omhelsd, met antieke monumenten van grote waarde en vestigingen van de middeleeuwen zoals die van Methoni, Koroni en het Paleokastrion in Navarino, net boven de baai van Voidokilia, op de akropolis van het antieke Pylos. Ontdek hier enkele van de meest besproken plekken van de Peloponnesos die bruisen van de archeologie, forten en kastelen, met prachtige natuur waar je heerlijk kan wandelen en eindeloos zwemen op idyllische locaties.

Hier noemen we een aantal redenen om toch maar eens na te denken over een reis naar de Peloponnesos
 

Geweldige archeologie

In Olympia kun je op dezelfde grasbank zitten als de toeschouwers die de eerste Olympische Spelen in 776 v.Chr. hebben bekeken. Deze oude stad, met zijn ruïnes van de Tempel van Zeus, aan wie de spelen waren gewijd, organiseerde het evenement 1.000 jaar lang. Verder naar het noorden liggen de fascinerende door Unesco beschermde opgravingen van Epidaurus, met een enorm theater en Mycene uit de Bronstijd. In de buurt van Messinia zijn de overblijfselen van de oude Messini, een stad uit de vierde eeuw. Langs de rimpelige kustlijn van de Peloponnesos werden kastelen en forten opgetrokken ter bescherming. In Methoni bij Messinia bouwden de Venetianen een enorm complex op een voorgebergte, verbonden met het vasteland door een 14-boogsbrug. In Nafplion doemt de spectaculaire Palamidi-citadel hoog boven de stad op, terwijl de kastelen van Koroni en Pylos, in Messinia, ook een bezoek waard zijn.

section aanschouw het beste van griekenland op de peloponnesos 0

Prachtige stranden

De ingedeukte kust heeft vegen van ongerepte zandstranden en prachtige inhammen. Voidokilia vormt een perfecte halve cirkel omringd door kristalblauw water. Het strand van Simos, op het gemakkelijk bereikbare eiland Elafonisi, heeft een wit zandstrand dat een miniatuureiland met elkaar verbindt. De baaien bij Marmari op de Mani geven een ruig gevoel. Het mooie Selinitsa, in de buurt van Gythion, heeft zijn eigen scheepswrak, terwijl je bij Metamorfosi soms dolfijnen kunt zien.

section aanschouw het beste van griekenland op de peloponnesos 1

Middeleeuwse majesteit

Er zijn tal van middeleeuwse stadjes, maar als je slechts tijd hebt voor een paar, kies dan voor Mystras en Monemvasia. Gedecoreerd met een kasteel, met paleizen en kerken. Het middeleeuwse Mystras is spookachtig verlaten, afgezien van enkele voorzieningen voor bezoekers. Het versterkte en geplaveide Monemvasia is dan weer gebouwd aan de rand van een ruige rots net voor de oostkust van de Peloponnesos.

section aanschouw het beste van griekenland op de peloponnesos 2

Magische kloosters

Eeuwen geleden hadden de monniken van Griekenland eenzaamheid nodig, dus bouwden zij kloosters op de meest spectaculaire locaties, zoals aan de zijkant van hoge kliffen. Neem de wandeling door de diepe Lousios-kloof en je zult hier twee voorbeelden van tegenkomen. Iets meer toegankelijk - maar nog steeds spectaculair- zijn de heiligdommen van Elona en Sintzas bij Leonidio. Viros Gorge herbergt ook kloosters en kapellen.

section aanschouw het beste van griekenland op de peloponnesos 3

Magnifiek Mani

Aan de onderkant van de Peloponnesos is een van de wildste plekken in de Middellandse Zee. Dikke bergen gaan over in de zee en hoewel deze spectaculaire regio in de zomer er kaal uit kan zien, is het in de lente levendig met wilde bloemen. Ontdek ruïnes en oude kerken langs het schiereiland Mani. Geschiedenis mengt zich hier subliem met het landschap; eeuwenoude stenen torens en Byzantijnse kerken bekleden de eenzame bergtoppen en valleien, terwijl de vuurtoren aan het einde wandelaars voortstuwt.

section aanschouw het beste van griekenland op de peloponnesos 4

Ontspannende resorts

In de Peloponnesos betekent "resort" meestal een schattig vissersdorpje of een mooi Venetiaans dorp. Stoupa bij Messinia, is waarschijnlijk de bekendste vakantiebestemming. Andere idyllische locaties zijn het slaperige Finikounda, Kardamyli - geliefd bij kunstenaars - en Chrani, met een prachtig uitzicht op zee en de neoklassieke Gythion-haven. 

section aanschouw het beste van griekenland op de peloponnesos 5

Wil jij de Peloponnesos verkennen?

CONTACTEER ONZE SPECIALIST GRIEKENLAND EN BEGIN MET PLANNEN! 

Bel +32 (0)53 60 56 81 of mail info@caractere.be.

Ontdek onze hotels en rondreizen in Griekenland

section aanschouw het beste van griekenland op de peloponnesos 6
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden