De mooiste plaatsen langs de kust van de Algarve

cover de mooiste plaatsen langs de kust van de algarve

Gezegend met meer dan 300 dagen zon per jaar, biedt de Algarve het perfecte klimaat om het gehele jaar door van de indrukwekkende kustlijn te genieten. Je vindt er gouden zandstranden, sommige beschermd door kliffen en inhammen, andere omgeven door duinen. De één verscholen in baaien en grotten, de ander alleen per ferry te bereiken. Ontdek hier de beste plekjes in de Algarve!

Stranden voor iedereen

Van oost naar west is er een 200 kilometer lange kust die voor ieder wat wils biedt. Er zijn veel stranden ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen, met name in het oosten en midden van de Algarve, waar het water rustig is. Praia da Rocha bij Alvor is ideaal voor watersporters. Ben je een echte surf- en bodyboard fan? Bezoek dan de westkust van de Algarve. Door de stroming en windvorming zijn hier perfecte golven te vinden. Ondanks deze golven heeft de westkust ook tal van stranden die volkomen veilig zijn voor gezinnen met kinderen, bijvoorbeeld het mooie strand van Martinhal. Ook voor mensen met een handicap zijn er verschillende stranden toegankelijk: Salema, Meia Praia, Porto de Mos, Luz, Alvor, Quarteira, Monte Gordo en Manta Rota. Deze stranden beschikken over paden voor rolstoelen, gehandicaptentoiletten en aangepaste restaurant voorzieningen.

section de mooiste plaatsen langs de kust van de algarve 0

Paradijselijke eilanden

De Algarve kent tal van eilanden, van paradijselijke eilanden voor een heerlijk dagje strand, tot visserseilanden en compleet verlaten eilanden. Naar sommige zandstranden op de eilanden kan je terecht met een ferry. Aanraders zijn Ilha da Tavira, Ilha da Armona en Ilha Deserta: absolute pareltjes met hagelwitte zandstranden. Een leuk visserseiland is Culatra. Het strand is hier nog heerlijk rustig, dus je zit als het ware op een privéparadijs. De vissers brengen hier hun vangst aan land, waarna je er meteen van kunt genieten in het restaurantje. Daarnaast zijn er nog vele onbewoonde eilanden waar de natuur haar gang mag gaan. Tijdens een boottocht kan je langs deze kleine paradijsjes varen.

section de mooiste plaatsen langs de kust van de algarve 1

Prachtige grotten en rotsen

De Benagil Cave is uniek in de wereld. De grot, of eigenlijk een gat in de rotsen, is een adembenemend en een absolute must see in de Algarve. Deze natuurlijke grot, een algar in het Portugees, ligt bij het strand van Benagil, maar is alleen te bereiken via het water. Vanaf verschillende nabijgelegen stranden gaan boottochten naar de grot, waarbij je ook andere grotten kan ontdekken. Sportievelingen kunnen ook per kajak naar de Benagil Cave.

section de mooiste plaatsen langs de kust van de algarve 2

Wil je graag de stranden in de algarve ontdekken?

ONZE EXPERT PORTUGAL HELPT JE GRAAG VERDER!

Bel (0)53 60 56 94 of mail info@caractere.be

Ontdek al onze hotels en rondreizen in de Algarve.

section de mooiste plaatsen langs de kust van de algarve 3
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden