Ontdek het mooie Nafplio in de herfst

cover ontdek het mooie nafplio in de herfst

Met zijn mooie haven en blauwe zee, is Nafplio doordrenkt van schoonheid en geschiedenis. De stad ligt rond de prachtige Argolische Golf in de Peloponnesos en is een leuke plek om te verkennen tijdens de herfst. De schilderachtige straten, perfecte uitzichten om elke hoek, verborgen pleintjes en prachtige zonsondergangen maken Nafplio een van de meest romantische plaatsen in Griekenland.

Nafplio's authentieke charme

Een charmant stadje als dit is natuurlijk erg populair, wat betekent dat het er in de zomer behoorlijk druk kan zijn. Een bezoek aan Griekenland in de herfst betekent dat er veel minder toeristen zijn, zodat je Nafplio in al zijn glorie kan ontdekken. In tegenstelling tot de Griekse eilanden sluit hier niks in de winter. Dankzij het milde klimaat is het hier ook na de zomer nog aangenaam vertoeven.

section ontdek het mooie nafplio in de herfst 0

Geniet van lange wandelingen

Ga op ontdekkingstocht door de oude stad. Geplaveide straten slingeren zich een weg door elegante en mooie huizen, waarvan de gevels in talloze kleuren zijn geschilderd. Geniet van de neoklassieke architectuur en de verfijnde Venetiaanse huizen. Op elke hoek van de straat vind je wel een barretje waar je even kunt bijkomen met een warme kop Griekse koffie.  

Hou je van wat meer uitdaging? Beklim 999 trappen en beloon jezelf op het panoramische uitzicht over de zee en de stad beneden. Palamidi, gebouwd door de Venetianen in de 18e eeuw, is een fort dat opmerkelijk goed bewaard is gebleven gezien de oorlog. Vandaag de dag staat het symbool voor vrijheid, onafhankelijkheid en revolutie. Wandel er in de late namiddag naartoe, zodat je op de top bent voor de spectaculaire zonsondergang.

section ontdek het mooie nafplio in de herfst 1

Bezoek enkele musea

Nafplio is rijk aan fascinerende musea die verhalen vertellen over de fabelachtige geschiedenis van de stad. Niet te missen is het Archeologisch Museum, dat eeuwenoude schatten bewaart die in de omliggende regio zijn opgegraven. Ook het Komboloi Museum is interessant om te bezoeken. Het is het enigste museum dat gewijd is aan de traditionele ‘zorgenkralen’ die door oudere Grieken worden gebruikt om tot rust te komen.

section ontdek het mooie nafplio in de herfst 2

Wijnen ontdekken

De Peloponnesos staat bekend om zijn wijn en het gebied rond Nafplio is bezaaid met weelderige wijngaarden. In het begin van de herfst worden de druiven geplukt dus dit is het ideale moment om een van de legendarische wijngaarden te bezoeken. Je kan de wijnoogst van dichtbij meemaken en misschien zelfs meedoen, terwijl je ook heerlijke wijnen kan proeven. 

section ontdek het mooie nafplio in de herfst 3

Kasteel van Bourtzi

Voor de kust van Nafplio, op een piepklein eilandje, staat het imposante kasteel van Bourtzi. De Venetianen bouwden het in de 15e eeuw om de stad te beschermen tegen piraten en indringers. Wandel door de zalen van het kasteel en geniet van spectaculaire uitzichten vanop de muren van de vesting. Vanuit de stad varen elk uur verschillende kleine bootjes naar het eiland.

section ontdek het mooie nafplio in de herfst 4

Naar Nafplio reizen in de herfst?

CONTACTEER ONS VOOR MEER INFORMATIE!

Stuur een mailtje naar info@caractere.be of bel +32 (0)53 63 00 77.

Meer info op www.visitgreece.gr

 

section ontdek het mooie nafplio in de herfst 5
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden