Onze ultieme tips voor een weekje Menorca

cover onze ultieme tips voor een weekje menorca

Ondertussen zijn de twee bekendste eilanden van de Balearen, Ibiza en Mallorca, al goed bij ons ingeburgerd. Wist je echter dat Menorca ook minstens evenveel te bieden heeft? Dat het er een pak rustiger is dan op de twee naburige eilanden en daardoor een ideale bestemming is met (kleine) kinderen, is alvast mooi meegenomen! Met deze tips willen we je graag inspireren voor een weekje op dit paradijselijke eiland.

 

Natuur troef

De belangrijkste aantrekkingskracht van Menorca is ongetwijfeld haar overweldigende ongerepte natuur, waarvan het beschermde natuurpark ‘Parque Natural de s’Albufera des Grau’ de grootste troef is. Het park, gelegen in het oosten van Menorca, is door de Unesco erkend en bestaat uit een meer, een lagune en moerasland dat talloze vogelsoorten aantrekt. Vanuit het bezoekerscentrum bij het dorpje Es Grau vertrekken enkele uitgestippelde wandelroutes. 

section onze ultieme tips voor een weekje menorca 0

Naar de oorsprong van de mayonaise

De hoofdstad van Menorca, Mahón of Maó in het Catalaans, is een levendige stad met gezellige winkeltjes, authentieke marktjes en een zalige natuurlijke haven, overigens een van de grootste ter wereld. Sappig weetje over Mahón: toen het eiland in de 18de eeuw in Britse handen was, werd het succesvol aangevallen door Franse troepen. Om dit te vieren organiseerden de Fransen een – what else? - exuberant feest. De kok wilde een klassieke saus met eieren en slagroom maken, maar aangezien niet alle ingrediënten te vinden waren, moest hij zich behelpen met wat wel voorhanden was: eieren, olijfolie en azijn. Na wat experimenteren verkreeg hij de ‘sauce mahonnaise’, die hij naar de Menorcaanse hoofdstad noemde. En zo geschiedde...   

section onze ultieme tips voor een weekje menorca 1

Terug in de tijd

Onderzoek heeft uitgewezen dat Menorca al meer dan 5.000 jaar door mensen bevolkt wordt. De sporen die de geschiedenis hier naliet, vallen vandaag nog steeds te bewonderen. Vlak bij de stad San Clemente vind je de interessante Cales Cove, grotten met daarin uitgehouwen woningen en grafkamers. De oudste kamers dateren zelfs uit de 9e eeuw v.C.! Na een bezoek aan de grotten is het ontspannen geblazen in het water van de baai bij Cales Coves, trouwens een ideale plek om te snorkelen! Mis zeker ook Torre d’en Galmés niet, de opgravingen van een prehistorisch dorp. Naast overblijfselen van woningen, ondergrondse kamers en een ingenieus bewateringssysteem, biedt Torre d’en Galmés ook een prachtig uitzicht over het eiland.

section onze ultieme tips voor een weekje menorca 2

Het beste van land en zee

Wat ontbreekt nog in het lijstje essentiële troeven van een reisbestemming? Juist ja, lekker eten en drinken! En op Menorca is hier zeker geen gebrek aan. De meest bekende specialiteit is hier ongetwijfeld de ‘caldereta de llagosta’, een stoofpotje van zeekreeft. Meer een vleeseter ? Dan is de sobrasada, een kruidige worst van varkensvlees en paprika, zeker jouw ding! Meer nog dan de plaatselijke wijnen staat Menorca om haar gin bekend, waarvan de productie begon tijdens de Britse overheersing en tot op vandaag voortduurt. Een aanrader voor ‘a drink with a view’ is absoluut de Cova d’en Xoroi, een bijzondere bar die in een grot werd gebouwd.

section onze ultieme tips voor een weekje menorca 3

Na het lezen van deze tips zijn wij er alvast van overtuigd dat je instant verliefd bent geworden op dit eiland. 

Wil je het graag met onze expert Spanje hebben over jouw nieuwe voorliefde voor dit nog minder gekende pareltje?

Bel ons dan op  +32 (0)53 63 00 77 of mail ons via info@caractere.be.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden