Studiereis Kroatië

cover studiereis kroatie

Kroatië verandert dagdromen in een betoverende realiteit met zijn idyllische strandbaaien, verbluffende gastronomie en oogverblindend erfgoed: daarvan zijn Paulien en Ann overtuigd. Ze gingen samen op studiereis naar Kroatië om de beste plekjes en hotels voor jullie te ontdekken.

Hoe was jullie studiereis naar Kroatië?

Paulien:

Ik vind Kroatië prachtig om te bezoeken. Ondanks dat we eind oktober zijn geweest, hebben we erg mooi weer gehad. Het was elke dag zonnig met temperaturen rond de 20 graden. Kroatië is een mooi land met vriendelijke mensen, lekkere gastronomie en een leuke sfeer.

Ann:

Voor mij was het een zeer leerrijke studiereis om Kroatië te leren kennen in het najaar. De groene natuur verandert dan in prachtige herfstkleuren. Ik ben vooral gecharmeerd door de vooruitstrevende hotellerie, mooie landschappen en warmhartige mensen.

section studiereis kroatie 0

Wat doen jullie tijdens een studiereis?

Paulien:

Grotendeels van de reis bezoeken we hotels. Enerzijds leren we nieuwe hotels kennen en anderzijds bezoeken we onze bestaande hotels opnieuw. We bekijken dan of er iets veranderd is of dat er nog verbeteringen nodig zijn.

We bezoeken ongeveer 5 à 6 hotels per dag, waarvan we telkens in één overnachten. We spreken met onze contactpersonen ter plaatse, we snuiven de sfeer op, we bekijken de soort kamertypes, we ontdekken de faciliteiten en bekijken de ligging van het hotel. De bedoeling is om de hotels perfect te kennen zodat we onze klanten de beste hotels kunnen voorstellen.

Ann:

Inderdaad, omdat we de hotels door en door kennen, kunnen we onze klanten matchen bij het juiste hotel. Op basis van de wensen van de klant, kiezen we het hotel dat het beste bij hem/haar past waardoor men een ideale vakantie kan beleven.

Indien er nog tijd overblijft gaan we bezienswaardigheden ontdekken of een stadje bezoeken om zo de klanten beter te kunnen informeren hierover. En na een drukke dag genieten we 's avonds van een heerlijk glaasje met een van de mooiste uitzichten die Kroatië te bieden heeft.

section studiereis kroatie 1

Hoe is de hotellerie in Kroatië?

Paulien:

Kroatië is de laatste jaren enorm ontwikkeld op vlak van hotels. Je hebt er veel moderne en unieke hotels, vaak vooruitstrevender in vergelijking met sommige andere landen. Je hebt een brede waaier aan keuze: van authentieke tot designhotels.

Ann:

Een aantal hotels worden familiaal uitgebaat en dat voel je meteen aan de sfeer. Dankzij het warme onthaal voelt het net zoals ‘thuiskomen’. Daarnaast gebruiken de hotels regionale accenten in het aankleden van hun hotel, omdat ze trots zijn op wat Kroatië te bieden heeft.

 

Ontdek alle hotels in Kroatië hier.

section studiereis kroatie 2

Voor wie is Kroatië een ideale reisbestemming?

Samen: iedereen!

Ann:

Doordat we Kroatië zelf bezocht hebben, kunnen we de juiste persoon aan de juiste regio of hotel koppelen. Zowel koppels als families kunnen terecht in Kroatië. Het is ook zeker een bestemming voor gastronomen! Elke maaltijd is gemaakt met verse, regionale producten.

Paulien:

Ook natuur- én cultuurliefhebbers zullen hier hun hart ophalen. Kroatië heeft een mooie, groene natuur maar anderzijds ook veel charmante kustplaatsjes en pittoreske dorpjes.

Ann:

Kroatië heeft eigenlijk alles: gastronomie, natuur, cultuur, wellness … Alles is mogelijk. Of je nu als familie of koppel gaat, we stippelen de geschikte vakantie uit.

 

Ontdek alle beleefreizen hier.

section studiereis kroatie 3

Wat moet je zeker gedaan hebben in Kroatië?

Paulien:

Dat is heel moeilijk want nu twijfel ik tussen het groene Istrië of de gezelligheid van het historische stadje Split. Istrië is de ideale bestemming voor een autovakantie. Er is altijd iets te zien als je daar rondrijdt: uitgestrekte groene landschappen, valleien en kustplaatsjes.

Istrië heeft Italiaanse invloeden waardoor de gastronomie een heerlijke mix is van Italië en Kroatië. Je kan hier enorm genieten van de lekkere regionale wijnen, truffels en olijfolie. Wist je trouwens dat de grootste witte truffel daar gevonden is?

Ann:

Meerdere eilanden bezoeken is een echte must. Ik heb mijn hart verloren op het eiland Pag. Het ontdekken van dit eiland is voor veel mensen verrassend door de bijzondere natuur. Het is niet een gewoon groen eiland, maar een maanlandschap. Dat is zeer uniek want je vindt niet overal dit soort maanlandschap.

section studiereis kroatie 4

Droom jij al over een vakantie in Kroatië? 

Paulien vertelt er je alles over! Contacteer haar via paulien.l@caractere.be of +32 (0)53 60 56 81.

Fotoverslag van Paulien

section studiereis kroatie 6
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden