Top 5 belevingen voor een paradijselijk verblijf in Chalkidiki

cover top 5 belevingen voor een paradijselijk verblijf in chalkidiki

Voor een tropisch verblijf hoef je niet naar verre bestemmingen op de wereldkaart te speuren. In Griekenland vind je namelijk een stukje paradijs, waar al je wensen waarheid kunnen worden: het schiereiland Chalkidiki. Met een rechtstreekse vlucht naar Thessaloniki en zo’n 30 minuten rijden bereik je de ‘drie benen’, de landtongen Kassandra, Sithonia en Pro-Athos. Maar wie denkt enkel te zonnen op een van de stranden heeft het mis. Ook avontuur, gastronomie en historie liggen op de loer.

Wij tippen samen met het Grieks Verkeersbureau deze 5 belevingen in Chalkidiki. 

1. Maak ‘dolmadakia’ bij een lokale biologische wijngaard

In Chalkidiki worden uitstekende wijnen gemaakt in Sithonia en Pro-Athos. Er groeien een aantal inheemse druivensoorten als de Xinomavro, waarvan krachtige rode wijnen, rosé, mousserende en zelfs zoete wijnen worden gemaakt met complexe smaken van o.a. rood fruit, bloemen, tomaten en olijven. Je kunt natuurlijk een wijnproeverij boeken bij een van de lokale wijngaarden maar je kunt ook op een wijngaard leren hoe je de typisch Griekse ‘Ntolmadakia’ maakt. Dan pluk je de wijnbladeren en vul je deze met o.a. rijst en kruiden, rol je ze op en kook je de bundeltjes Griekse magie, waarna je uiteraard mag proeven. Een zeer smakelijke activiteit! 

section top 5 belevingen voor een paradijselijk verblijf in chalkidiki 0

2. Watervalhoppen & de historie in duiken

In Pro-Athos vind je een gethematiseerd park dat is toegewijd aan de Griekse filosoof Aristoteles.  Volg je de ‘Aristotles Route’, dan maak je een tocht van 14 kilometer dwars door de natuur. Onderweg kom je diverse watervallen tegen, om te eindigen in het park, waar jij door middel van 12 instrumenten zoals een prisma, telescoop en zonneklok meer leert over de natuurfenomenen die hij ooit bestudeerde. Sluit de dag af met een sprong in het azuurblauwe water. 

section top 5 belevingen voor een paradijselijk verblijf in chalkidiki 1

3. Ga strandhoppen

Over de drie landtongen vind je waanzinnige stranden. Met een kustlijn van zo’n 550 km en zo’n 87 stranden met een blauwe vlag (dit is een internationale onderscheiding voor o.a. de veiligheid en schoonheid van een strand) is de keuze reuze. Wij lichten een aantal stranden in Kassandra uit voor een dagje strandhoppen. Start de dag met een bezoek aan Possidi Beach, in een uiterst puntje van het zuidwesten van Kassandra. Dit prachtige strand heeft een lange zandbank die de zee insteekt, waardoor je op de zandbank omringd wordt door zee. Rijdt vervolgens in zo’n 45 minuten naar het volgende strand ‘Glarokavos’. Dit is een strand met een mix van zand en kleine kiezels. Je vindt er waanzinnige restaurants waar je kunt neerstrijken voor de lunch. Eind middag loop je naar Lagoon Beach, aan de noordzijde. Bij dit strand loopt een grote lagune en spot je vele vissersbootjes. Bij laag tij kun je de waterstrook oversteken. Welk strand wordt jouw favoriet? 

section top 5 belevingen voor een paradijselijk verblijf in chalkidiki 2

4. Duik of snorkel tussen tonijn en scheepswrakken

Chalkidiki is niet alleen op land een paradijs. De onderwaterwereld is minstens even boeiend! Het schiereiland heeft zo’n 20 duikspots verspreid over de wateren om de drie landtongen en belevingen voor zowel startende duikers als gevorderden. Je kunt van mei tot oktober een duik in het diepe wagen en in juli en augustus kan de watertemperatuur zelfs 32 graden worden. Tijdens een duik kun je o.a. tonijn, octopussen, kreeften, zeesterren, riffen en scheepswrakken spotten. 

section top 5 belevingen voor een paradijselijk verblijf in chalkidiki 3

5. Help bij verkrijgen van het Griekse goud: honing

Geniet je in je hotel bij het ontbijt van heerlijke honing?  Niet gek, want er zijn zo’n 6.500 imkers, die jaarlijks 1.910 ton hoge kwaliteit produceren. Dennen-, bloesem- en kastanjehoning zijn een aantal van de specialiteiten. Midden in het bos van Mountain Holomantas kun je voor 1 dag imker worden. Geheel in professioneel pak help jij het verkrijgen van de honing, gevolgd door een honingproeverij. Ook leer je meer over de gezonde werking van het Griekse goud. 

section top 5 belevingen voor een paradijselijk verblijf in chalkidiki 4

Klaar om deze ervaringen zelf te beleven?

CONTACTEER ONZE SPECIALIST Griekenland om te beginnen met plannen! 

Bel +32 (0)53 60 56 81 of mail info@caractere.be.

Ontdek onze hotels en rondreizen in Griekenland

section top 5 belevingen voor een paradijselijk verblijf in chalkidiki 5
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden