Hoe maak je de mooiste vakantiefoto's met je smartphone?

nb smartphone3

Laten we eerlijk zijn, het leukste aan een vakantie zijn de herinneringen die je onderweg maakt. Er gaat niets boven het herbeleven van een geweldige tijd met enkele leuke vakantiefoto’s. Maar hoe maak je mooie vakantiefoto’s? En belangrijker nog: hoe doe je dat met je telefoon? Je hebt deze namelijk altijd op zak, dan kan je er maar beter mee leren fotograferen als een pro. Hier zijn enkele do’s en dont’s om je op weg te helpen.

DO: Maak je cameralens schoon

‘Wat voor de hand liggend’, hoor ik je al denken, maar een schone lens is van essentieel belang bij het maken van mooie foto’s. Doorheen de dag neem je je telefoon vast, je stopt ‘em in je achterzak of in je tas en je houdt hem tegen je oor tijdens het bellen. Niet zo vreemd dus dat de lens van je smartphone wat vies of vettig is. Ga er eens met een doekje over en ziezo, je bent klaar om aan de slag te gaan.

calpe spain unsplash

DONT: De flits gebruiken

De beste foto’s verkrijg je met behulp van natuurlijk licht, dat geldt zo voor professionele camera’s, maar ook voor je smartphone. De flits op je telefoon rijkt ook niet ver genoeg om een goed effect te hebben, zet hem dan maar gewoon uit, dit kleine lampje zorgt alleen maar voor rode ogen en bleke gezichten.

grottaglie province of taranto italy unsplash

DO: Maak gebruik van de portretstand

Zo wat alle smartphones hebben tegenwoordig een ‘portretstand’, een superhandige functie om je foto er professioneel te laten uitzien. Je telefoon maakt met deze functie automatisch het verschil in scherpte tussen je onderwerp en de achtergrond groter. Dat zorgt voor een wazige achtergrond zodat je onderwerp extra straalt. 

cat valdemossa spain unsplash

DONT: Inzoomen

Als je telefoon maar één lens heeft, wat meestal het geval is, dan zoom je best niet in op jouw onderwerp. Dat zal zorgen voor een slechtere kwaliteit van je foto, deze wordt korrelig en onscherp en dat willen we natuurlijk niet. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen, zet gewoon een stapje dichterbij. 

francesca grima pulhiqks8ba unsplash

DO: Spelen met perspectief en compositie

Alles vanaf ooghoogte fotograferen is ook maar wat saai, toch? Probeer daarom eens vanuit een ander standpunt een beeld vast te leggen, ga eens door de knieën of zoek hogere gronden op. Of draai je smartphone eens in de andere richting want niet al je foto’s moeten liggend of staand zijn. Net zoals dat je onderwerp ook niet altijd in het midden moet staan. Wees niet bang om creatief te zijn, zo ontstaan vaak de beste foto’s.

monterosso al mare cinque terre unsplash 3

Nu is het aan jou, tijd om op vakantie te gaan zodat je deze tips kan toepassen!

Stuur een mailtje naar info@caractere.be of bel naar +32 (0)53 63 00 77 en wij helpen je graag jouw volgende reis uit te stippelen, precies hoe jij het wil.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden