Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
the famous brandenburg gate in berlin germany

Citytrip Berlijn

Beklijvend Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een stad van contrasten, van glamour en grauwheid, met een tastbare geschiedenis en een vooruitstrevende architectuur. In deze stad, waarvan de inwoners 30 jaar gescheiden leefden door de Muur, heerst een kosmopolitische vibe en een tolerante sfeer. Ontdek de club-, café- en foodcultuur en verdwaal in 12 wijken, elk met hun eigen identiteit. Treed in het spoor van David Bowie, fiets langs de highlights van de stad en flaneer in de sfeervolle winkelstraten. En, wie weet, sluit je jouw bezoek af met de woorden 'Ich bin ein Berliner', net als J.F. Kennedy in 1963.

DAG 1: EERSTE KENNISMAKING MET DE STAD

Je logeert in een voormalige vrouwengevangenis, annex gerechtsgebouw, die is omgetoverd tot een prachtig designhotel. Het hotel is een oase van rust in de wijk Charlottenburg, met elegante vooroorlogse gebouwen, musea, en met de bekende Kurfürstendamm die bezaaid is met winkels. In deze wijk ligt ook het Schloss Charlottenburg, het grootste kasteel van de stad, met mooi aangelegde tuinen, naar het voorbeeld van die van Versailles. Rond de Savignyplatz, die voor WO II een hotspot was voor literatuur en podiumkunsten, vind je veel Aziatische restaurantjes.

DAG 2: DE HIGHLIGHTS VANOP DE FIETS

Een Nederlandstalige gids neemt je mee langs de wereldberoemde highlights van de stad. Al fietsend in kleine groep, ontdek je de Brandenburger Tor, de bekende stadspoort die symbool staat voor de Duitse hereniging. Je doorkruist de regeringswijk met de Reichstag, het parlementsgebouw met zijn glazen koepel en dakterras. Vlakbij ligt de wijk Tiergarten, een enorm park van 210 ha met de dierentuin en het gevleugelde standbeeld Siegessaüle. De gids toont je de resten van de Berlijnse Muur, het checkpoint Charlie en de overblijfselen van 40 jaar DDR. Hij neemt je mee naar de bekende Gendarmenmarkt, met zijn twee gelijk ogende kerken, en naar het Museuminsel, met o.a. het bekende Pergamonmuseum, een must voor elke kunstliefhebber.

DAG 3: FOOD- OF ‘BOWIE IN BERLIJN’ TOUR

Lekkerbekken kunnen vandaag de Berlijnse specialiteiten ontdekken tijdens een begeleide foodtour in kleine groep. Je ervaart de unieke streetfood cultuur, de bierhallen en de lokale en historische eetgelegenheden. Je wandelt door geheime straatjes en door de Schuurwijk, een bohemienachtige buurt met street art, terwijl je zowel de traditionele Duitse gerechten proeft als de multiculturele keuken. David Bowie-fans kunnen kiezen voor een begeleide wandeling in kleine groep in het spoor van hun idool. Bowie kwam in 1976 in Berlijn wonen. Hij leidde er een eenvoudig en clean bestaan, weg van de spotlights van Los Angeles en van de drugs. In Berlijn vond hij rust, vernieuwing en creativiteit en maakte hij de albums ‘Low’, ‘Heroes’ en ‘Lodger’, ook wel de ‘Berlijn Trilogie’ genoemd. Je komt langs de legendarische Hansa Studios, waar de albums werden opgenomen en langs de flat die hij deelde met Iggy Pop in de tolerante Schöneberg-wijk. Uiteraard maak je ook kennis met de clubs waar het duo feestvierde, waaronder het Neues Ufer café.

DAG 4: Topographie des Terrors – Fernsehturm - Bikini Berlin

Wie dat wenst kan het Topographie des Terrors, het documentatiecentrum over de nazi-misdaden, bezoeken. Het centrum bevindt zich op dezelfde plek als het verdwenen Gestapokwartier. Een indrukwekkende en beklijvende ervaring. Wie het wat luchtiger wil houden, kan naar de top van de Fernsehturm met een uitzicht van 360° over de stad. Shoppers zullen hun hart ophalen in Bikini Berlin, een monumentaal industrieel gebouw met hippe pop-up stores, grote winkels, cafés, restaurants en een dakterras.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden