Vluchten, huurauto en reisverzekering

Vluchten en huurwagen

Met het vliegtuig  op vakantie, het is de meest comfortabele manier van reizen. 
Als je 'sit back, relax & enjoy your flight' hoort, weet je gewoon dat je vakantie begonnen is. 
Vooral voor de wat verder gelegen vakantiebestemmingen is de fly&drive-formule ideaal.  

We werken met verschillende luchtvaartmaatschappijen samen. Dit biedt veel mogelijkheden wat betreft flexibiliteit qua vertrekplaats en vluchturen. We passen dit graag zoveel mogelijk aan jouw wensen aan. 

We hebben verschillende formules voor jouw vluchten en/of je huurwagen. We bekijken samen met jou welke oplossing het beste past bij jouw reis. 

All-inclusive autohuur

Wij regelen alles voor je, van a tot z. Zo kan jij zorgeloos genieten van je vakantie vanaf het eerste moment. 
Een auto huren via Caractère is all-in.
Alles is inbegrepen, geen gedoe ter plaatse, geen extra verzekeringen, geen kosten die je onverwacht voorgeschoteld krijgt.
Gewoon all-in dus. 
Als je een rondreis gepland hebt kan je jouw huurauto oppikken op de luchthaven waar je aankomt en achterlaten op de luchthaven waar je vertrekt. Ook dat is dus gewoon heel erg gemakkelijk. 
Vraag ons zeker meer informatie over de mogelijkheden. 

Alvast goed om te weten wat betreft huurauto's

Het vermelde wagentype per categorie is slechts een voorbeeld en kan door een ander type met dezelfde specificaties worden vervangen.

Bij reservatie van je huurauto wordt altijd je vluchtnummer gevraagd, zodat in geval van vertraging het kantoor langer open blijft dan gebruikelijk. Het kantoor kan hiervoor extra kosten aanrekenen. Hou er rekening mee dat bij extreme vertragingen op kleine luchthavens het verhuurkantoor niet altijd open kan blijven. Wanneer je, door een bijzondere vlucht (bv. charter) met een zeer late of vroege aankomst, twijfels hebt over de mogelijkheid tot afhalen van je auto, geef ons dan zeker een seintje. 
Wanneer je met je huurauto naar een ander land rijdt, gelden de algemene huurvoorwaarden van het verhuurkantoor. Elk land heeft zijn eigen voorwaarden; Daarom bekijken wij met jou samen je traject als dit zich voordoet. 

Hou zeker altijd je boorddocumenten van je huurwagen bij jou. Laat ze nooit achter in de auto. 

In het algemeen geldt dat je minimum een jaar je rijbewijs hebt en dat de minimumleeftijd voor het huren van een auto 23 jaar is. Laat ons zeker weten als je hier niet aan voldoet, want in sommige gevallen zijn hier uitzonderingen op mogelijk.  

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is een noodzaak. Samen met VAB bieden wij jou de beste reisverzekering van bij reservering tot terugkomst. 

Hieronder vind je alvast meer informatie maar omdat ook hier weer verschillende mogelijkheden zijn, bekijken wij graag samen met jou welke formule het beste past bij jouw reis. Zo kan je kiezen voor een annuleringsverzekering, een reisbijstandsverzekering of een combinatie van de twee. 
Vraag ons dus zeker wat wij jou aanraden. 

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering komt tussen in geval van ziekte, een ongeval of overlijden van de verzekerde of van een familielid tot in de 2de graad. Ook de gevolgen van een chronische of reeds bestaande ziekte, verwikkelingen tijdens de zwangerschap of een ontslag vallen hieronder. 
Zelfs als je herexamens hebt of je vakantie wordt ingetrokken kan je terugvallen op jouw annuleringsverzekering. 
De redenen waarom je jouw verzekeing nog kan inroepen zijn talrijk, dus vraag ons zeker meer informatie hierover. 
Onze annuleringsverzekering voorziet een maximale dekking van 10.000 euro per persoon. (max. 35.000 euro per dossier)

Reisbijstandsverzekering

Met een reisbijstandverzekering van VAB ben je verzekerd voor alle medische kosten die je hebt wanneer je ziek wordt of gekwetst raakt op vakantie (max. 1.000.000 euro). Heb je nog nabehandelingen nodig, dan zijn deze verzekerd voor een bedrag van 6.200 euro. 
Moet je dringend terugkeren naar huis of gerepatriërd worden? Ook hiervoor ben je met je reisbijstandsverzekering verzekerd. 
Daarnaast voorziet deze verzekering ook een bagageverzekering, met een bedrag tot 1.250 euro voor het verlies of diefstal van je bagage,....
Ook hierover geven we je met plezier meer informatie. Vraag ons dus gerust wat je nog wil weten!

Tarieven

Geldig voor reizen tot € 10.000 per persoon (max. 35.000€ per dossier) en maximum 120 dagen

  • Annuleringsverzekering : 4%
  • Annulering + bijstand geografisch Europa + bagage : 4€ per persoon per dag met een max. reissom van 2.500€ per persoon en een maximum van 7.500€ per dossier
  • Annulering + bijstand wereld (inclusief Canarische Eilanden) + bagage : 8€ per persoon per dag met een max. reissom van 2.500€ per persoon en een maximum van 7.500€ per dossier
  • Annulering + bijstand + bagage indien reissom hoger dan 2.500€ per persoon : 6% van de totale reissom (max. premie 200€ per persoon)