Team Caractère op teambuilding

cover team caractere op teambuilding

Team Caractère ging op teambuilding naar... Portugal! De Alentejo, gelegen tussen de citytrip-hotspot Lissabon en de gezinsmagneet Algarve, is een gevarieerd stuk centraal Portugal waar je zonovergoten stranden kan combineren met pittoreske heuvelstadjes en fruitige wijngaarden. Dit is Portugal buiten de gebaande paden: een ruige westkust en landschappen gevuld met landbouwgrond, kurkeiken en olijfbomen. Benieuwd naar wat er allemaal op ons programma stond? Lees het allemaal in deze blogpost!

DAG 1

LUNCHEN IN LISSABON

We lunchten in restaurant Mar ao Largo, een recent geopend restaurant in de Chiado wijk waar typisch Portugese gerechten geserveerd worden met de nadruk op vis. We proefden van het typisch Portugese gerecht, Godfish à brás. Het heeft gesmaakt!

3

Palaroid vintage tour door Lissabon

We maakten een eerste kennismaking met Lissabon dankzij de Polaroid Photo Challenge. We wandelden langs de highlights van Lissabon met 2 polaroid camera’s waarmee we leuke foto’s konden nemen van de mooiste plekjes. Later bundelden we alle foto’s samen in een fotoboek!

4

Dag 2

Discrete luxe op een uitzonderlijke locatie!

Sluit je ogen en beeld je een plaats in, ver weg van alle drukte en stress.
Een plaats waar de tijd lijkt stil te staan, de geschiedenis lijkt terug te keren in de tijd, de stilte overal aanwezig is en het dagelijkse leven zich trager voortbeweegt. Welkom in Herdade de Malhadinha Nova. Het hotel is gelegen op een domein van 450 hectare groot.

Na een goede nachtrust werden we wakker met een prachtig uitzicht vanuit onze kamer. We genoten van een heerlijk ontbijt vol verse producten vanop het domein. Hierna konden we niet wachten om het domein te ontdekken. We gingen alvast op verkenning zodat we zeker geen enkel hoekje zouden missen.

malhadinha nova

Jeep tour

Een tochtje met jeeps door het Alentejo landschap? YES PLEASE! Met de jeeps reden we rond het domein en we wisten niet waar eerst te kijken: van prachtige wijngaarden tot eindeloze velden vol olijf- en fruitbomen. Op een gegeven moment leek het wel alsof we op safari in Afrika waren. Tussen de kurkeiken liepen er merinoschapen, Lusitano paarden, Iberische varkens en Alentejana koeien. Van een rondleiding gesproken!

jeep tour alentejo

Wine tour & tasting

Het hotel produceert zijn eigen wijnen op hun domein. We kregen een rondleiding doorheen de ‘winery’ en kwamen alles te weten over hun productieproces. De kleinste details staan hier centraal voor het creëren van de beste wijnen. Wist je trouwens dat gasten kunnen meehelpen tijdens de wijnoogst? Na de rondleiding konden we enkele van hun beste wijnen proeven. A sua saúde!

wijnproeverij alentejo

Het hotel verkennen

Wij kregen ook een rondleiding zodat we het hotel nog beter leerden kennen. De 24 kamers liggen verspreid over het hoofdgebouw en verschillende bijgebouwen op het domein. Het hotel heeft zes verblijven met een unieke persoonlijkheid waar privacy, exclusiviteit en luxe de sleutelwoorden zijn die de verschillende ruimtes met elkaar verbinden.

malhadinha nova hotel

Kookworkshop

Wij leerden traditioneel Alentejo brood maken. Of het gelukt is? Ja hoor. Sommige collega’s toonden zelfs de ware bakker die in hun schuilde. Plezier verzekerd! Het resultaat achteraf proeven? CHECK! Het was heerlijk.

kookworkshop alentejo

Diner

We sloten de dag af met een heerlijk driegangenmenu met aangepaste wijnen in het restaurant. Het menu werd geïnspireerd door het farm-to-table concept!

diner malhadinha nova

Dag 3

L'and Vineyards

We brachten ook een bezoek aan een ander hotel in ons aanbod, L’and Vineyards. We kregen een rondleiding op het domein, inspecteerden enkele kamers en last but not least: we aten een heerlijke lunch in hun restaurant.

l'and vineyards

Bezoek Évora

Als afsluiter bezochten we het gezellige stadje Évora, de hoofdstad van Alentejo. Een gids leidde ons rond en vertelde heel wat leuke weetjes over de stad. We wandelden doorheen de smalle straatjes met witte huizen en langs heel wat cultureel erfgoed.

Bezoek Evora Portugal

WENS JE GRAAG MEER INFORMATIE OVER DEZE REGIO?

CONTACTEER ONZE SPECIALIST PORTUGAL via info@caractere.be.

Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden