De meren van het noorden

Romantiek aan het water

10 Dagen - 9 Nachten

De Italianen zelf beschouwen de bergen en meren van het noorden als de grootste natuurschatten van hun land. Wat dacht je van een boottocht op het kabbelende water langs elegante villa’s en gezapige dorpjes, met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Tijdens deze beleefreis heb je uitgebreid de tijd om te flaneren langs elegante villa’s of palazzi, unieke plantentuinen in Engelse of Italiaanse stijl, en historische gebouwen. Niet voor niets had de 19de-eeuwse Europese aristocratie hier hun zomerverblijf.

Garda, Como of Maggiore? Op deze reis heb je de kans om jouw favoriete meer te leren kennen. En treed in de voetsporen van Romeo en Julia in Verona, een van Italië's rijkste steden. Romantiek gegarandeerd.

Dag 1 : Brussel - Milaan

Jouw vakantie begint op de luchthaven waar je het vliegtuig richting Milaan neemt. Je haalt je huurwagen af en start jouw rit (± 40 of 60km) naar het Maggioremeer, waar je logeert in een statig 'Grand Hotel' aan de westelijke oever of in een modern ingericht hotel aan de oostelijke oever. Beide hotels liggen pal aan het meer.

Dag 2 : Pallanza en Stresa of het Ortameer

Het historische centrum van Pallanza is een wirwar van oude straatjes met mooie villa's en 'palazzi' en langs de prachtige promenade met zicht op de Borromeo-eilanden is het zalig flaneren langs gekleurde huizen en terrasjes. Iets verderop ligt Villa Taranto met zijn ronduit schitterende botanische tuinen, aangelegd door de Schotse kapitein Neil Mc Eacharn in 1931. Verder naar het levendige Stresa, geliefd bij badgasten maar ook bij kunstenaars en schrijvers. Hier kan je een kabellift nemen naar de top van de Monte Mottarone. Bij helder weer heb je van hieruit een uitzicht over 7 meren! Wie dat wenst kan ook naar het kleine Ortameer. In het pittoreske Orta San Giulio neem je de boot naar het San Giulio-eiland met zijn romaanse basiliek en zijn bisschoppelijk paleis. Hier bevindt zich het grootste benedictijnerslotklooster ter wereld, waar de zusters in stilte leven.

Dag 3 : De Borromeo-eilanden

Vandaag maak je kennis met de drie eilanden van de Borromeo-familie, één van de rijkste en bekendste Italiaanse families uit het verleden. Zij onderhielden nauwe betrekkingen met de Florentijnse familie De' Medici en waren vanaf de 15de eeuw graven van Arona. Je neemt de boot naar Isola Bella, met het impostante barokke paleis van Carlo Borromeo en zijn schitterende terrastuinen, waar sierlijke witte pauwen rondslenteren in een fabelachtig decor. Het eiland werd oorspronkelijk genoemd naar zijn vrouw Isabella, maar door de verbluffende schoonheid veranderde het al gauw in Isola Bella. Verder naar het authentieke Isola Madre, het moedereiland, dat bijna volledig wordt ingenomen door tuinen en naar Isola Pescatori, met zijn visrestaurantjes.

Dag 4 : naar het Comomeer (± 125km)

Je wordt verwacht aan het Comomeer, het meest gevarieerde van de grote meren. Hier logeer je in een familiaal gerund hotel in Bellagio of je kiest voor een kleinschalig designhotel bij het Annone-meer, ten zuiden van het Comomeer. Stop zeker eens in Como, met zijn levendige centrum en zijn prachtige 'Duomo' of in het lieflijke Cernobbio. Wie in Hotel Belvedere logeert kan via de westelijke oever naar Cadenabbia, waar er regelmatig ferryboten vertrekken naar Bellagio.

Dag 5 en dag 6 : Bellagio en de westelijke oever

Hier kan je twee dagen genieten van fantastische landschappen. Het charmante en levendige Bellagio heeft een spectaculaire ligging. Graaf Francesco Melzi liet hier in de 19de-eeuw een villa bouwen met prachtige tuinen en lokte zo de Milanese adel naar het stadje. Naast talrijke andere beroemdheden verbleef ook Franz List hier met zijn geliefde om te genieten van de romantische sfeer. Een van de mooiste plaatsen aan het meer is Menaggio, met zijn panoramische wandelweg. In Tremezzina (het vroegere Tremezzo) pronkt de 18de-eeuwse Villa Carlotta, met terrastuinen vol met rododendrons, azalea's, camelia's en exotische bomen.

Dag 7 : Het Gardameer (± 148km)

Op weg naar het Gardameer, kan je Bergamo bezoeken. Tal van monumenten uit de middeleeuwen en de Renaissance, de bijzonder mooie 'Piazza Vecchia' en de 'Cappella Coleoni' kleuren de fascinerende oude bovenstad, ook bereikbaar met een kabelbaan. Wie een van de kleinere meren wil ontdekken, kan stoppen aan het Iseomeer, met Monte Isola, het grootste meereiland van Europa. Je kan hier verblijven in een kleinschalig, romantisch hotel, een elegant en historisch 5*-hotel of een hedendaags Resort.

Dag 8 : Gardone Riviera en de Monte Baldo

Niet te missen is 'Il Vittoriale' van Gabriele d'Annunzio in Gardone Riviera. De bekende dichter en schrijver kocht het domein in 1922 en liet het, na zijn dood en vol kostbaarheden na aan het Italiaanse volk. Het landgoed bestaat o.a. uit de woning van D'Annunzio, een amfitheater, een museum en het mausoleum waar de dichter begraven ligt. Vanuit Toscolano-Maderno kan je per ferryboot naar Torri del Benaco en verder met de auto naar Malcesine: een kabellift brengt je naar de top van de Monte Baldo en trakteert op duizelingwekkende panorama's. Je kan ook Limone sul Garda bezoeken, een van de meest schilderachtige plaatsjes aan het meer.

Dag 9 : Sirmione - Verona (± 140km H/T)

Het pittoreske kuuroord Sirmione bevindt zich op een schiereilandje en is gebouwd rond de 'Rocca Scaligera', een stoere 13de-eeuwse burcht. Niet te missen is Verona, een van de rijkste steden van het land en de romantische stad van Romeo en Juliet. Op de bruisende Piazza Brà pronkt de imposante 'Arena'. In dit Romeins amfitheater (1e eeuw na Chr.), het best bewaarde van Italië, vindt in de zomermaanden het operafestival plaats. Verder is het hier zalig kuieren langs elegante boetieks, kleine restaurantjes en heerlijke pleinen, waaronder de gezellige 'Piazza delle Erbe'.

Dag 10 : Gardameer - Brussel (± 1.000km)

Je vakantie zit erop. Je rijdt met leuke herinneringen terug (± 175 of 200km) naar de luchthaven van Venetië, waar je de huurauto inlevert.

Jouw specialist Italië

Inge

+32 (0)53/60 56 89 Mail Inge
Geef ons een seintje, ook voor jou maken we met plezier een onvergetelijke reis!
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden